reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej. Ja juz po połówkowym usg. Córcia zdrowa,rosnie,ma juz 350g.
Tez zastanawiam sie nad imieniem. Moze doradzicie?: Zosia,Basia,Ada.:biggrin2:

Fantastycznie :) mojemu Zosia sie podoba, mnie sie kojarzy z dziewczyna ze szkoly, ktorej nie lubilam. Inaczej tez nie mialabym watpliwosci, bo imie piekne:)

reklama
Jestem po badaniach prenatalnych i znowu nie mam dobrych wieści bo u małego pani doktor wykryla powiększone miedniczki i zastój moczu :( niby mówiła że takie coś się zdarza i czasem do porodu same mija ale czasem jest tak że jeszcze bardziej się to powiększa powołując np wodonercze czy jakoś tak... Jestem totalnie załamana :(

Ale pewnie po porodzie można to zaraz operować czy coś...Ciesz się, że wiesz, bo możesz poszukać informacji na ten temat. Pewnie nie jest tak źle, jak myślisz.

Ha nawet maluchowi torbę spakowalam [emoji23][emoji23] moj P stwierdził, ze mi sie nudzi [emoji23][emoji23]
1495649880-aaaaaa.jpeg

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]
Lenusia 24.09.2014 [emoji254]
Mikołaj 2.10.2017 - 21t1d [emoji594]

BUM teraz to mnie załamałaś :rofl:

Ja dzis ju 4 dzien jadlam krolika, juz nim ........ . Za to cukier po obiedzie piekny 112.

Moi tesciowie tez Jaska karmili slodyczami, ktoregos dnia mowie im ze razem z cukierkem niech dadza kase na plomby. Tesciowa do mnie ze przeciez nie od cukierkow sie zeby psują.
Teraz daja mu cichaczem zeby mama nie widziala.

Urosept dawali mi w ciazy w szpitalu 2x2

Lili ja mam z tym bolem podobnie. Pewnie nam wiazadla sie rozciagaja. Tylko nie wiadomo jak to wytlumaczyc

Agatki badz dobrej mysli.

Nie mam na nic dzis sily.

Kupilam nowy biustonosz no bo wszystkie male :( i tak przypomnialo mi sie jak w zeszlym roku urodzila moja szwagierka i karmila przy wszystkich. Siedzi przy stole na imprezie cala rodzina mojego meza- tesc 74l, tesciowa, 3 braci z zonami, siostra ich z mezem, czesci z nich ma dorosle corki to z chlopakami. Wtem mloda mam siedzaca na przeciw tescia rozpina bluzkę i wyjmuje cyca niczym sie nie przyslaniajac. Zanim mloda wziela od swojego meza to cyc jej dynda na wierzchu. Nikt nie wiedzial co ma zrobic ze swoim wzrokiem. Tego sie nie da opisac, taka zenada. Nie mowie karmic przy ludziach owszem ale specjalnie świecić to juz ... masakra doslownie jak madonna z wielkim cycem.
Ide mierzyc ten biustonosz na spokojnie, jak cos to mi maz jutro odda.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja mam właśnie takie mieszane uczucia, bo z jednej strony to przecież naturalne i od tego te cycki są, a z drugiej chyba nasze wychowanie i kultura. Ostatnio w McDonalds w Niemczech też babka karmiła dziecko i też co chwilę jej było wszystko widać, bo dziecko wypuściło pierś itd.
Ja bym tak nie potrafiła, chcę kupić taki śliniak dla mam i chyba tak będę karmić, pod tym śliniakiem.

BUM teraz to mnie załamałaś :rofl:
Przestan [emoji8]
Ja czasem, akurat w tej ciąży miewam takie dziwne humory i może z tad takie pomysły mi się biorą ...
czasem chciałabym juz byc po , miec tego malucha przy sobie a czasem chciałabym byc w niej jak najdłużej bo to ostatnia moja ciąża ... I mi wali , hormony buzuja za bardzo [emoji33]
Z Lena w ciąży byłam bardzo spokojna a teraz mnie duzo rzeczy przeraża [emoji52]

[emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170][emoji172][emoji169][emoji171][emoji170]

Przestan [emoji8]
Ja czasem, akurat w tej ciąży miewam takie dziwne humory i może z tad takie pomysły mi się biorą ...
czasem chciałabym juz byc po , miec tego malucha przy sobie a czasem chciałabym byc w niej jak najdłużej bo to ostatnia moja ciąża ... I mi wali , hormony buzuja za bardzo [emoji33]
Z Lena w ciąży byłam bardzo spokojna a teraz mnie duzo rzeczy przeraża [emoji52]

Ja dla małej nie mam nic. ZERO. A Ty masz już torby spakowane do szpitala... Jak tu się nie załamać... ;) A to ja powinnam wariować, bo to moja pierwsza i długo wyczekiwana ciąża :)

Ja dla małej nie mam nic. ZERO. A Ty masz już torby spakowane do szpitala... Jak tu się nie załamać... ;) A to ja powinnam wariować, bo to moja pierwsza i długo wyczekiwana ciąża :)
Ja w pierwszej tez nie wariowalam właśnie [emoji16]
Nie wiem czemu tak mnie bierze w tej.. Moze , ze mnie z małą juz w 32tc wsadzili do szpitala i mam obawę , ze znow trafie wczesniej...
Moj P wtedy sie wszystkim zajmował i nie wyszło mu to najlepiej [emoji53]

Nie uważacie, że skoro lekarz- wiedząc, że jesteście w ciąży przepisuje Wam coś takiego, to wie co robi? Najwyraźniej stosowanie tego leku, ma mniej negatywny wpływ na Wasz organizm i organizm dziecka, niż schorzenie z powodu którego Wam to przepisał. Praktycznie każdy lek w swojej ulotce będzie zawierał informację dla kobiet w ciąży przestrzegającą przed stosowaniem go u ciężarnych. To taka furtka zabezpieczająca producentów przed ewentualnymi roszczeniami kobiet, które w ciąży brały jakiś specyfik i np. z niewyjaśnionych powodów doszło u nich do jakichś komplikacji, czy problemów zdrowotnych. Oni po prostu muszą to pisać, żeby wszelkie ewentualne batalie odeprzeć właśnie tym argumentem- PRZESTRZEGALIŚMY.
A Ci nasi lekarze, których darzymy przecież zaufaniem- bo zakładam, że żadna z nas nie prowadzi ciąży u lekarza, któremu nie ufa, pracują w zawodzie od lat i naprawdę wiedzą, co można podać i w którym momencie, a czego podawać absolutnie nie można.
Nie przesadzajmy z tą paniką, bo finalnie przeziębienie będziemy leczyły tylko miodem, cystyną i czosnkiem, infekcje dróg rodnych rumiankiem, a wszelkie inne dolegliwości modlitwami, bo te na pewno nie mają negatywnych skutków ubocznych ;)

Ja jestem tego drugiego nurtu leczenia :p Czy w ciąży, czy nie. Co do lekarza, to ja mam niby dobrego, ale w moim mieście nie ma takiego lekarza, który ma same dobre opinie. Na początku byłam u jednego, zapisał mi luteinę, nie brałam jej, bo doszłam do wniosku, że nie widzę powodu, a drugi powiedział, że bardzo dobrze zrobiłam, bo nie było wskazań. Lekarz to zawód jak każdy inny, wiadomo, że powinno się mieć zaufanie, ale też powinno się mieć patrzenie na margines błędu.

reklama
Teraz doczytalam[emoji6]

Bum szalona jestes[emoji2][emoji2][emoji2]torba do szpitala, no hormony szaleją[emoji33]

Agatki nie martw się, myślę ze do 3 trymestru wszystko sie umormuje. Zawsze warto pojsc do innego lekarza[emoji6]trzymam za Was kciuki.

Co do ubrań to u mnie w pepci wyprzedaja wszystkie bodziaki po 6 i 8zl, a komplety z polspiochami chyba po 10zl[emoji6]

Sent from my LG-H440n using Forum BabyBoom mobile app

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry