reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe mamy 2017

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Hej dziewczyny :)
Ja na połówkowe też postanowiłam się umówić o zapisałam się na 9.06. To będzie 21+5. Dzwoniłam w zeszłym tygodniu i ledwo mnie wcisnela :o
Lili mi nic nie mówiła o sikaniu więc nie wiem.
Śnieg u mnie zaczął właśnie sypać. Tego chyba jeszcze nie było jak żyje żeby w maju śnieg padał.. jutro chcemy iść na basen ale wolałabym żeby było ciepłej, bo zawsze się przeziębie po wyjściu :/
Wczoraj byłam na badaniach (mocz i krew) jutro idę na wizytę, po wyniki i po zwolnienie. Usg na będzie.
Dowiedzieliśmy się z mężem w banku że możemy sprzedać to mieszkanie i tym spodkiem spłacić kredyt. I możemy wtedy się starać o kredyt na mieszkanie które nam się podoba a nie teściowej :) (pomijam już fakt, że teściowa kłamała nam że przez 5 lat mieszkania nie możemy ruszyć!- a to jeszcze by były 3 lata) więc zaczynamy działać. Mam nadzieję że bobi urodzi się już na nowym mieszkanku :) lokalizację many dobra teraz więc nie powinno być za dużego problemu za sprzedażą. :) strasznie nie to humor poprawiło!
A przypomnij mi czemu niby niemoglibyście sprzedać przed upływem 5 lat? Kojarze temat ale nie szczegóły twojego postu

reklama
Ja się właśnie umowilam na polowkowe. Ale dopiero na 14.06. Matko tyle czasu muszę czekać. Lekarz stwierdził ze wcześniej dziecko będzie za małe i nic nie będzie dobrze widać. Niech tak będzie. Tylko to miesiąc czekania... czy Wy też macie nie sikac przed tym badaniem ? I jaki to ma być czas bez sikania? Bo ja mam wizytę na 16.20 i jakoś sobie to średnio wyobrazam

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Mi nic nie mówiono o sikaniu ;) mam na 15.50 także też nie wiem jak to miałoby wyglądać :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Hej dziewczyny :)
Ja na połówkowe też postanowiłam się umówić o zapisałam się na 9.06. To będzie 21+5. Dzwoniłam w zeszłym tygodniu i ledwo mnie wcisnela :o
Lili mi nic nie mówiła o sikaniu więc nie wiem.
Śnieg u mnie zaczął właśnie sypać. Tego chyba jeszcze nie było jak żyje żeby w maju śnieg padał.. jutro chcemy iść na basen ale wolałabym żeby było ciepłej, bo zawsze się przeziębie po wyjściu :/
Wczoraj byłam na badaniach (mocz i krew) jutro idę na wizytę, po wyniki i po zwolnienie. Usg na będzie.
Dowiedzieliśmy się z mężem w banku że możemy sprzedać to mieszkanie i tym spodkiem spłacić kredyt. I możemy wtedy się starać o kredyt na mieszkanie które nam się podoba a nie teściowej :) (pomijam już fakt, że teściowa kłamała nam że przez 5 lat mieszkania nie możemy ruszyć!- a to jeszcze by były 3 lata) więc zaczynamy działać. Mam nadzieję że bobi urodzi się już na nowym mieszkanku :) lokalizację many dobra teraz więc nie powinno być za dużego problemu za sprzedażą. :) strasznie nie to humor poprawiło!
Ale kupiliscie tamto "po kosztach", w sensie dofinasowane skądś, albo coś w ten deseń? Bo jak tak to teściowa ma rację a w banku mogą o tym niee wiedzieć

A przypomnij mi czemu niby niemoglibyście sprzedać przed upływem 5 lat? Kojarze temat ale nie szczegóły twojego postu
Tak twierdziła teściowa, która podobno taka informacje miała od swojej koleżanki, która pracuje w tum banku ;) i podobno to miało być jakieś zabezpieczenie, czy coś takiego. Ja się na tym kompletnie nie znam, ale na szczęście mój mąż jest taki że zaczął o tym czytać i zagłębiać się w temat i zaczęło mi się coś nie zgadzać. Wczoraj poszliśmy do banku sami zasięgnąć i formacji na ten temat i okazało się, że za przeproszeniem ***** prawda co mówiła teściowa. A sama nam mówiła że jak jej nie wierzymy to mamy iść do tej jej koleżanki się zapytać. To poszliśmy, ale do obcej osoby ;)
Wgl mi ostatnio mówiła akurat jak mąż poszedł do toalety i byłyśmy same że na pewno 5 lat nie można ruszać mieszkania. A ostatnio mężowi mówiła że na pewno 3 lata. Także sama zaczęła się gubić w tym wszystkim. Jestem mega zła na nią.

Ale kupiliscie tamto "po kosztach", w sensie dofinasowane skądś, albo coś w ten deseń? Bo jak tak to teściowa ma rację a w banku mogą o tym niee wiedzieć

Nie. Braliśmy normalny kredyt hipoteczny. Teściowa, teść i ja. Jedyne co było namieszane to że była założona cena mieszkania i nadwyżkę nam zwrócono bo uwaga teściowa musiała spłacić swój kredyt który miała.

Tak twierdziła teściowa, która podobno taka informacje miała od swojej koleżanki, która pracuje w tum banku ;) i podobno to miało być jakieś zabezpieczenie, czy coś takiego. Ja się na tym kompletnie nie znam, ale na szczęście mój mąż jest taki że zaczął o tym czytać i zagłębiać się w temat i zaczęło mi się coś nie zgadzać. Wczoraj poszliśmy do banku sami zasięgnąć i formacji na ten temat i okazało się, że za przeproszeniem ***** prawda co mówiła teściowa. A sama nam mówiła że jak jej nie wierzymy to mamy iść do tej jej koleżanki się zapytać. To poszliśmy, ale do obcej osoby ;)
Wgl mi ostatnio mówiła akurat jak mąż poszedł do toalety i byłyśmy same że na pewno 5 lat nie można ruszać mieszkania. A ostatnio mężowi mówiła że na pewno 3 lata. Także sama zaczęła się gubić w tym wszystkim. Jestem mega zła na nią.
Ciekawe czy ona faktycznie dostała złą informacje w którą uwierzyła, czy z jakiś dziwnych powodów jest wredna.

Była taka sytuacja ze wynajmowalismy na początku to mieszkanie (2 pokoje, w 3 mieszkała inna dziewczyna) i jak się okazało że właściciel chce sprzedać to mieszkanie to teściowa się uparła że to my kupimy to mieszkanie. Ja miałam 21 lat, mąż 20, nic ne wiedzieliśmy na ten temat, nie znaliśmy się, więc jej zawierzylismy. Ona szalenie zakochana w tym mieszkaniu. Wszystko tu takie cudowne i ona nie rozumie co nam się nie podoba tu. A jak jej mąż zaproponował żebyśmy się zamienili to stwierdziła że ona nie będzie tu mieszkać. A chyba najbardziej ja boli że mieszkamy od siebie na długość jednej ulicy. A i tak żadko przychodzimy. A dzielnica która nam się podoba jest bardzo blisko moich rodziców z którymi mój mąż ma dobry kontakt, bo ja z tesciami nie bardzo.

Ja się właśnie umowilam na polowkowe. Ale dopiero na 14.06. Matko tyle czasu muszę czekać. Lekarz stwierdził ze wcześniej dziecko będzie za małe i nic nie będzie dobrze widać. Niech tak będzie. Tylko to miesiąc czekania... czy Wy też macie nie sikac przed tym badaniem ? I jaki to ma być czas bez sikania? Bo ja mam wizytę na 16.20 i jakoś sobie to średnio wyobrazam

Napisane na GT-I9060I w aplikacji Forum BabyBoom
Chodziło mu po prostu o to, żebyś miała pełny pęcherz. Niektórzy lekarze robiąc usg jamy brzusznej, albo nerek, lubią jak pacjent ma pełny pęcherz, ale po co, to już nie wiem. Myślę, ze może dokładniej widzą niektóre rzeczy? U nas lekarz zajmujący się wszelkimi usg właśnie prosi pacjentów o nie sikanie przed wizyta. Skoro tak lubi, to zaopatrz się w coś do picia i po sprawie :-)
A co do czekania, to współczuje i całej masy cierpliwości życzę ;-)

Beczulinda a może tu chodzi że jak sprzedacie przed okresem 5 lat to większy podatek zapłacicie do urzędu skarbowego my mieliśmy taki problem jak zamienialiśmy na większe. Może jeszcze sprawdźcie od tej strony dla pewności

reklama
Beczulinda a może tu chodzi że jak sprzedacie przed okresem 5 lat to większy podatek zapłacicie do urzędu skarbowego my mieliśmy taki problem jak zamienialiśmy na większe. Może jeszcze sprawdźcie od tej strony dla pewności
Wczoraj pytaliśny. Przez cały okres trwania kredytu, jak zechcemy spłacić go wcześniej to podatek jest 2%. Obojętnie czy jutro, czy za 23 lata. Różnica jest taka że im później splaci się całość tym mniejsza sumę wyniesie te 2%. I tyle.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry