reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe Mamy 2010

Alicja otwórz prywatne przedszkole czy też punkt przedszkolny i będzie po kłopocie, a jeszcze zarobisz. Mam pytanko do Ciebie. Nie widziałaś gdzieś na mieście jakiś fajnych płaszczyków wiosennych?

A my całe popołudnie spędziliśmy na dworze. Pogoda cudna. A i wreszcie umyłam prawie wszystkie wiosenne buty. Teraz jeszcze je muszę wypastować.

reklama
Wowww!!! mój mężuś naprawił pralkę wsadził ten wiatraczek ze starej pralki bo takie części to u nas są w piwnicy (i bardzo wiele innych gartów tam jest) ale mimo wszystko zamówilismy nową część przez neta i tam kosztuje 113 zł a ten fachowiec by wziął pewnie ze 200 w sumie albo i wiecej.
Pogoda cudowna jutro ma być jeszcze cieplej. U mnie na osiedlu jest w dzieci pomiędzy 2-4 lata 10-cioro szkrabow i jeszcze takich pięcio szescio i siedmio ośmio latków też jest trochę także nawet za te trzy lata jak już same bedą wychodziły czy nawet jak mamuśki będą plotkować na ławeczce to dzieci się nie będą nudzily :-):-)

witam po 2h totalnej jazdy na zumbie:))))))))))))))))

u nas taki upal ze szok.... 28 w cieniu, dziecko i ja rozebrane do rosolu prawie. a przy tym upale to wyszlam po treningu jak nurek:)))))))))))

po pracy po poludniu prawie padlam ze smiechu przez moje zdolne dziecko....poszlam na zjezdzalnei obok bloku niedaleko i na lawce siedzialy 2 laski i 1 chlopak w wieku moze 20 lat gora. a moja podjazd do nich s pilka i haslo: "lap pan!!!" ja prawie padlam... no i gral ten chlopak z nia. potem zaczela rzucac do drugiej dziewczyny. a potem chciala do 3 ciej ale tamta akurat sms pisala. no to leane podeszla do niej i haslo: ale pani jest zlosliwa!!!!!!!!!!" ja prawie lezalam na ziemi, tamci to samo.
pozniej podeszla do tego chlopaka i pokazuje na niebo i mowi: "zobacz! ksiezyc!!" a on " nie, to sloneczko" a ona " przeciez ci mowie ze ksiezyc!!!" a on tak zajrzal zza drzewa i rzeczywiscie kawalek ksiezyca bylo widac, a on:" no masz racje ze to ksiezyc" a Leane " ty nic nie wiesz!!!!"

ELONKA nie dietuje sie teraz. ale zaczne niebawem:)))

Witam.U Nas też piękna pogoda dziś,wczoraj także cieplutko było.

E-Lona oj tak dziecko demolka i to straszne czasem brak sił,słów i nawet zdarzają się chwile że nie wiem czy krzyczeć czy się śmiać takie ma pomysły:eek:
Alicja z moim kręgosłupem już ok przeszło.No a tak tak Kamil nie daję sie nudzić ma mnóstwo pomysłów ze az szczęka opada np.myje sobie ściany w pokoju mopem lub bazgrze na nich kredkami:confused2: Ale cóż zrobić:cool:
Agusinka to dobrze że mąż zobaczył do pralki i zrobił.Jednak na coś pożytecznego Ci mężowie czasem się przydzają hehe:-D Żartuję oczywiście.Ale masz tyle zaoszczędzone jak ja wzywałam do pralki to miałam zapłacić 200zł plus dojazd bo to niby z mojej winy tzn Kamil wrzucił kawałek pistolecika w zamek i nie domykała się i tym samym prania nie mogłam robić.Ale był fajny starszy Pan i mówi ze wie jak to z dziećmi jest i nawet za dojazd nie wziął tylko coś tam napisał że programator zresetował i poszedł sobie.

Wczoraj nie byliśmy nigdzie na spacerku tylko siedzieliśmy na balkonie Kamil nie spał cały dzień to też o 20tej już wszyscy spaliśmy jak zabici.

Idę pić herbatkę na balkon.Miłego dzionka:tak:

Ostatnia edycja:
Witam-widzę że temat przedszkoli nadal na tapecie.;-)
Alicja- u nas od tego roku wprowadzili nowe zasady rekrutacji, dlatego moje znajomości i działalność w radzie rodziców nic nie pomogły :-( ale z jednej strony dobrze bo zawsze były pomówienia że dlaczego to dziecko się dostało a nie tamto. a teraz jest jawne losowanie na wolne miejsca.tylko że w tym roku nie ma wolnych miejsc bo jest tyle 5 latków. Także losowanie jest tylko na listę rezerwową .:wściekła/y:
Basia- u nas tez dziś słoneczko i upał.:-)
Nic to chyba na tyle-idę powiesić pranko i uciekam do pracy:)

Joli tak cieplutko ale w pogodzie już na weekend zapowiadali deszcze :szok::crazy:

Kurcze dziewczyny Kamilowi na buzi po prawej stronie wyskoczyły takie krostki drobne i nie wiem z czego to może być.Zobaczyłam go calutkiego i tylko na tej buzi ma to:eek: A dziś pediatra nie przyjmuje chyba się z nim jutro wybiorę jak mu to nie przejdzie.

Basia, nie histeryzuj ;) dziś chrostki są, pojutrze ich nie będzie :) Moja ciągle coś ma, a potem nie. Wodą utlenioną przetrzyj i będzie git. Jak sie czujesz????????

Dziulka, Twoja córa powala :) oby tak dalej.

Moja chodzi i gada obcy ludziom że była w przedszkolu...Wczoraj mąż rozlał wodę jak nalewał psu, a Pola stoi zrezygnowana i tekst "o kulwa..."
Ja przy takiej pogodzie szaleję przy domu z grabiami- a jest co robić bo plac duży

Beti może i trochę histeryzuje ale Kamil raczej nigdy nie miał takiego czegoś a tak potem sobie pomyślałam że może to tylko potówki jak spał na tej stronie:zawstydzona/y: oj ja nie mądra:sorry:
A czuję się nawet ok i poza tym że mam bolące piersi i ciągle biegam siku dziś nie miałam mdłości żadnych za to wypijam hektolitry wody mineralnej niegazowanej:eek:

Ja sprzątałam całe mieszkanie z racji tego że dziś mnie nie męczyło,potem posiedzieliśmy z małym na balkonie a on mówi "mamusio" choć się położyć zemną bo zmęczony jestem i zasnął sobie.Ja robiłam obiad...zupę kalafiorową i gulasz z ziemniakami.
Dziś pięknie słonecznie i ciepło ale zapowiadają na weekend deszcze oby się nie spełniło:cool:

Nic mykam oglądać tv póki Kamil śpi.

hejka

Arek ma zapalenie oskrzeli. No ale i tak w sumie dobrze wygląda i rozrabia.

Alicja- u nas w przedszkolu nie ma znajomości, nowa dyrektorka jest i nas normalnie przyjęła, z Olką akurat się załapaliśmy chociaż ja nie pracowałam. U nas nie ma tak dużo chętnych jak w przedszkolu parę ulic dalej. A Arek idzie bo jest już siostra i wtedy punkty dodają. Mamy znajomą co chciała dać po znajomości do naszego przedszkola bo zna tam przedszkolankę i dyrektorka ją pogoniła. Przedtem była inna i dawała tylko dzieci znajomych.

Agusinka- to ci chłop się przydał. Miłej pracy.

Baśka- ja mam do tej pory mdłości. Teraz mnie dzieciak dusi i nic nie mogę zjeść.

reklama
A my 4 godziny w parku i w międzyczasie na pączkach. Isia mi wyzdrowiała juz bo miała awitaminozę przez głąba z zoologicznego bo powiedzial że witaminę c to raz na dwa tygodnie się daje a jak weterynarz mi powiedzial że codziennie trzeba ale szybko jej paraliż nóżek puścil teraz siedzi i piłuje ząbko obgryzając swój domek.pralka działa P. już zamówil nową część do pralki i musimy wymienić ale to pikuś jest.muszę jutro uporać się z praniem...a właściwie prasowałam aj już mi się nie chce bo jeszcze rano zakupy obskoczylam w biedronce i warzywniaku normalnie nogi mi wlazly tam gdzie nie powinny...
Dziula moja tez jak nieraz coś palnie to az szczena opada dzisiaj na przyklad w parku jadła paczka i jakas dziewczynka tak się koło niej kręciła i na paczka zerkała a co na to Amelka " co tak tu się kręcisz i tak ci nie dam...wynocha"

Do góry