reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe Mamy 2010

Hello
Basia moja Gabi też sie nie dostała do przedszkola. Dziś byłam ją zapisać do prywatnego.Fajne małe przedszkole- no ale czesne to 660 zl .Na szczęsie dziadkowie się dorzucają także ok.Inaczej by nie poszła bo nas teraz na to nie stać . Jaka poszłyśmy do przedszkola to ja wypełniałam kartę i umowę a pani zabrała Gabi do sali do dzieci, ale jej się podobało nie chciała wyjść :-)Dzis znowu jedziemy zakupic resztę płytek i panele.niby fajnie urządzać nowy domek ale to jeżdzenie i wybieranie-bu...
Sorry że tak tylko o sobie ale w pracy mam okienko i na chwilkę weszłam na kompa.
Pozdrawiamy iżyczymy miłego popołudnia:-)

reklama
Ja niedawno wróciłam z Kamilem z placu zabaw.Szalał tam 2,5h jak weszliśmy do domu rozebrał się i od razu na łóżko zjadł mleczko i zasnął.
Ja sobie zrobiłam herbatkę z cytrynką i zajadam płatki czekoladowe na sucho:sorry2:

Joli u Nas też jest prywatne przedszkola jedno czesne na miesiąc 900zł:baffled::szok: i to na przeciwko mnie w bloku ale szkoda że takie drogie no i te co ja Kamila zapisałam to dopiero nowe od roku funkcjonuje ale ma tak samo jak publiczne pierwsze 5h bezpłatnie tylko płacimy za śniadania i obiady i jeszcze coś tam dodatkowego to wychodzi ok.300zł ale mają miejsca na styczeń dopiero ale babka wzięła mój nr i jak zwolni się jakieś miejsce to zadzwonić ma.Do tego co chodził to raczej go nie dam bo mi nie dopowiada a te co teraz go nie przyjęli to podobno znajoma mówiła że dużo jest 3 latków i żadnego nie przyjęli nawet jej córka co ma 4 latka od dwóch lat chodziła została na liście rezerwowej więc mówię tej znajomej żeby napisała odwołanie,bo to jakieś chore żeby dziecka nie przyjęli co już tyle tam chodzi.ale nie wiem jak jej matka postąpi bo ona taka jakaś nie ogarnięta nic załatwić nie umie.

z tymi przedszkolami to jakaś masakra jest :baffled: i to wszystko przez to, że 5-cio i 6-cio latki maja obowiązek szkolny teraz, i w pierwszej kolejności przedszkole MUSI najstarsze dzieci przyjąć... a 3-latki maja w poważaniu :wściekła/y::no::szok: w tym przedszkolu, do którego Alicja od grudnia chodzi też usłyszeliśmy, że radzą składać wszędzie gdzie się da podania, bo na 95% najmłodszym dzieciom będą musieli podziękować. MASAKRA. Dziecko przyzwyczajone do pań, innych dzieci, trybu przedszkolnego i nagle oooo :confused: Najgorsze jest to, że nas na prywatne przedszkole nie stać, a punkt przedszkolny prowadzony przez miasto jest daleko, więc nic tylko siąść i płakać...

maku widzę że i u Ciebie jest problem z przedszkolem.Właśnie tego nie rozumiem to jak to jest bo wszędzie mówią że dziecko powinno mieć zapewnione miejsce w przedszkolu a jak przychodzi co do czego to odsyłają z kwitkiem:wściekła/y::no::baffled:
Niech zrobią więcej przedszkoli lub więcej miejsc wtedy każde dziecko będzie miało zapewnione miejsce.

Hej! U mnie też porażka jeśli chodzi o przedszkola. Złożyłam podania do dwóch (jedno u mnie w miejscowości i jedno powiedzmy, że po drodze do pracy) i czuję, że nic z tego nie będzie. A prywatne mam jakieś 20 km dalej więc i tak odpada.

E-LONA, BAŚKA masakra :wściekła/y: my właśnie dowiedzieliśmy się od P. Dyrektor "naszego" przedszkola, że na ok 125miejsc mają ponad 300 zgłoszeń, z czego większość to dzieci starsze, więc muszą zostać przyjęte :no::-(

No i co dalej teraz?jak rodzice pracują oboje co wtedy gdzie mają dzieciaki dać?:wściekła/y::wściekła/y:
Ja chciałam przedłużyć umowę ale teraz nie mogę bo kto mi się dzieckiem/dziećmi zaopiekuje?Póki co mam wujka co posiedzi z Kamilem ale tylko do września bo potem znowu wraca do pracy a jeszcze jak będę miała drugie to nie wiem.Myślałam że chociaż dam go na parę godzin aby mieć chwilkę dla dzidziusia ale czuję że będzie kiepsko.No i niech mi jeszcze go w styczniu tam nie przyjmą to chyba zwariuje już całkiem:confused2:

Hejka Dziewczyny:)
Jeśli macie ochotę zobaczyć a może i kupić torebkę to zapraszam na stronę allegro z moimi torebkami (na razie nie mam ich za wiele, ale się dopiero rozkręcam).Tu podaje link do jednej z nich (a Wy jak znajdziecie czas i ochotę to zobaczcie sobie inne) WYJĄTKOWY kuferek MONNARI-HIT sezonu 2013!!! (3172833681) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Jeśli Wam się coś podoba to dawajcie znać (dla WAS będą specjalne zniżki)...jak na razie działałam w "terenie" a teraz się przenoszę na allegro-może z czasem coś z tego będzie;-):-)
Pozdrowionka i sorki że zaśmiecam główny wątek:sorry2:

RYSIA szalejesz widzę :-) fajnie.

Ja póki co mam 1,5 etatu i ledwo dycham :no: ale pocieszam się tym, że w maju mam prawie 3 tygodnie urlopu ;-)

reklama
Makuc u mnie jest chyba 100 miejsc, a dzieci uprawnionych 121. Niby nie najgorzej, ale Laura pewnie będzie w tej końcówce, bo nie przyjmują wg kolejności zgłoszeń tylko daty urodzenia. No i lipa.
Baśka może nie będzie tak źle. Trzymam kciuki, żeby w styczniu się udało.
Rysia szalejesz z tymi torebkami :)

Do góry