reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe Mamy 2010

hejka

ja tylko wpadam przelotem. U nas ciągle jakieś choróbska, jak jedno się wyleczyło to drugie zaczyna chorować. Arek teraz ma gorączkę.
Ja się nie pochwaliłam, że Arek się dostał do przedszkola. Ale podejrzewam, że będzie ciężko mu, bo no taki cycek. Boi się mnie zostawić. Z córką nie było problemu, zostawała i nie płakała. A ten to tylko lata za mną i płacze jak mnie nie ma.

reklama
Hej to widze że u was problem z przedszkolem dlatego ja nie składałam podania bo wiedziałam co mnie czeka bo już w zeszlym roku tak bylo u nas wiele 3 latków się nie dostało a na prywatne to z 1,500 by bylo od rana do 16/17 z wyżywieniem i zajęciami dodatkowymi i weź tu idz zarabiaj heh a niania to około 1,700 by wzięła albo i więcej bo 2 dziewczynki w rożnym wieku więc najtaniej mi bylo jeszcze zostać w domu bo i dziadka nie mogę za bardzo naciągać na siedzenie z dzieckiem bo on musi prowadzić oszczędny tryb życia ze wzglęgu na POHP.
Ale sa i tego plusy mam więcej czasu dla dzieci na jakieś prace domowe na spacery wypady do parku (a i apropo wypadu do parku to wrzuce fotki z dzisiejszego wypadu na hujajnogę)

Basia tylko mam nadzieję że jak jesteście na placyku to Kamilek się bawi a ty sobie siedzisz na ławeczce i wygrzewasz sie na słoneczku
Makuć trzy tygodnie fiu fiu to sobie odpoczniesz

E-LONA no chyba właśnie wszędzie od daty urodzenia przyjmują :confused::baffled:
KROMA aż zazdroszczę tego Arkowego przedszkola! i zobaczysz, że szybko się przyzwyczai do nowej sytuacji. poza tym ZDRÓWKA dla niego!
AGUSINKA zdecydowanie podjęłaś najlepszą decyzję z tym zostaniem w domu. Prywatnie wychodzi za drogo, niańka odpada... a nawet jakbyś poszła do pracy, to kompletnym bezsensem jest zarabianie tylko po to, żeby opłacić dzieciom opiekę. a zdjęć już się doczekać nie mogę :-)

Jutro mam być przed 8 w pracy, więc zadzieram kiecę, lecę z psem i lulupa. tym bardziej, że jakieś choróbsko mnie dorwało i chyba tak łatwo nie puści :dry:

Kroma zdrówka dla Arusia. Mam nadzieję, że szybko przywyknie do przedszkolnego życia.
Makuc sęk w tym, że są przedszkola w których przyjmują wg kolejności zgłoszeń.
Kuruj się, bo Cię wykończy to 1,5 etatu.

o jak milo MAKUCIA widziec znowu:))

u nas upal jak szlak.
w pracy sajgon jak szlak
mloda szaleje jak nie wiem co... ja nei wiem co ona je u niani bo ma takiego powera ze nic tylko uciekac:))))))

a ja po weekendzie z moim klubem tanca -2.2kg:)))))))))))))))))))))))

fotki wrzuciłam na fb też sa.
Wiecie co...nie doschła mi bluza bo ciężko mi bylo ją wycisnąć więc ją elegancko na grzejnik a tu psikus grzejnik zimny :baffled: już u nas nie grzeją:no: to zostawiłam suszarkę z jedną bluzą na balkonie.Mój P. zaglądał do pralki tam jakis wiatraczek co z ta pompą dziala to za wolno chodzi bo jak wąż odplywowy jest prawie na podlodze znaczy wsadzony do miski to woda schodzi a jak normalnie do rury podczepiony to już nie więc wole poczekać do czwartku na speca. W sumie to najszybciej sie zaoferował ten z samsunga do napraw gwarancyjnych i po gwarancyjnych bo prania że hoho bo zimowe kurtki przed schowaniem trzeba poprać na bierząco sie nazbierało...chyba jak Ty Basiu bedę przez dwa dni robic pranie od świtu do nocy.
Dziula u nas też słoneczko ale jeszcze nie takie jak u was
Kroma zdrówka a Arek się szybko przyzwyczai jak zobaczy że dzieci się bawia i są fajne zabawki to szybko zapomni o rozstaniu. a macie tam jakieś spotkania przed rozpoczęciem gdzie dzieci siedzzą godzinkę czy dwie i się oswajaja?

makuc mam nadzieje, ze jednak wszystko pójdzie po Twojej myśli i Alutka zostanie w swoim przedszkolu. Szczerze mówiąc to pierwszy raz się z czymś takim spotykam, ze chcą usunąć swoje dzieci po to, by przyjąć nowe do starszej grupy. Choć faktem jest, ze i u nas w mieście z tego co wiem to dwa przedszkola w ogóle nie otwierają grupy maluchów właśnie ze względu na napływ starszaków. Ale żeby swoje dzieci usuwać? :no:

E-lonka, Basia, Agusinka współczuję problemów przedszkolnych. E-lonka a próbowałaś też u nas? kurcze, szkoda że wcześniej nie wiedziałam, to bym spróbowała jakoś Ci pomóc.
z przedszkolem jest tak, że w pierwszej kolejności idą osoby po znajomości, polecone itd. później najczęściej te pierwsze z listy... :] ogólnie na ten temat się nie wypowiadam, bo to rzeka... ja wciąż czekam, listy mają być 19-go...

Agusinka u nas tez już nie grzeją, ehhh....

ja dzisiejszy dzień obrałam sobie za krucjatę z cvkami, generalnie kiepsko to widzę ale przynajmniej będę miała poczucie że cokolwiek zrobiłam, ehh...

Witam.Kamil mnie obudził przed 7 ale włączyłam mu bajki i zasnęłam i wstałam to pokoju nie poznałam dziś ma kare nie ma placu zabaw..całe jedzenie rybką wyrzucił na dywan,fotele se poprzestawiał zrobił taka demolkę ze nic tylko krzyczeć:wściekła/y:
Agusinka tak on się bawi a ja siedzę sobie i odpoczywam jedynie jak zjeżdza na zjezdzalni to stoję i go łapię co by głowy mi nie rozbił.
U Nas też już nie grzeją jedynie tak po 19 lekko do rana a potem cały dzień nie.
Kroma super że Arek dostał się do przedszkola i na pewno się przyzwyczai bo Kamil też taki cycek mamusi a jednak chodził choć na początku było ciężko.No i dużo zdrówka dla niego:tak:
Alicja może Twojej Iś też się uda z przedszkolem;-)

Dobra idę sprzątać ten syf co mi synuś zrobił:baffled::crazy:

Alicja w Z-ciu nie próbowałam, bo jakby nie było to 20 km w inną stronę niż pracuję, a poza tym to tam chyba większy tłok niż u mnie. Trzymam kciuki za znalezienie pracy i za to, żeby Iś do przedszkola się dostała.
Baśka Kamil Twój to dziecko demolka widzę.
Dziulka to ile jeszcze zostało do osiągnięcia wymarzonej wagi?

reklama
Basia, E-lonka dzięki :*
z praca generalnie kiepsko to widzę, szczerze mówiąc po tych kilkunastu pobłażliwych spojrzeniach dyrektorów jakie widziałam dzisiaj odechciewa mi się wszystkiego, ehh...

E-lonka no fakt, jest takie zamieszanie, ze aż przykro patrzeć, jeszcze jak sie dowiedziałam, że dwa przedszkola w ogóle nie otworzą grup najmłodszych to oczyma wyobraźni już widziałam te panikę jaka zacznie się po wywieszeniu list. Dlatego nie ukrywam że starałam się poruszyć wszelkie mniejsze i większe znajomości wśród nauczycielek, żeby choć w tej sprawie móc nieco odetchnąć, ale i tak pewności nie mam że niunię mi przyjmą bo jest bardzo dużo zgłoszeń.

Basiu no to widzę, ze Kamilek nie daje Ci się nudzić :-p skąd ja to znam :dry: a jak dziś Twój kręgosłup?

u nas znów piękna pogoda. Żeby się wyładować z tej całej frustracji, zrobiłam mega pranie i wzięłam się za gruntowne sprzątanie. Czuję się zdecydowanie lepiej ;-)

Do góry