reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

dagisu podłość ludzka nie zna granic! No normalnie co za baba! Współczuję Wam strasznie, bo mieliście perspektywę pójścia na swoje a dobrze wiem co to znaczy mieszkać z rodzicami albo teściami. Przesyłam dużo pozytywnych fluidów dla Ciebie, dla Was! Podobno zło powraca się z podwójną mocą, tak więc pewnie i one doświadczą kiedyś takiej ogromnej przykrości!!

dobranocka gratuluje opieki nad czwórką dzieciaczków! Mówisz że bliźniaki mogłabyś mieć :p? To do roboty :D:D
Moja teściowa nie raz opowiadała mi jak to było przy bliźniakach ( bo mój mąż to bliźniak) i ciężko było, no ale w dzisiejszych czasach to tyle udogodnień jest, które mogą pomóc rodzicom :)

a mój synuś dzisiaj tak podnosił tyłeczek do góry w łóżeczku, a nawet nim rzucał że łóżeczko się ruszało... Matko!

reklama
Ren, ale fajnie, że będzie mała dziewuszka:D:D:D a Natalia to bardzo ładne imię (moje drugie;P) ogromne kciukasy żebyś miałe same miłe wspomnienia związane z przyjściem Natusi na tę stronę brzusia:D:D:D a tak w ogóle to jesteś drugą Marcówką której gorąco kibicuję - cliford to moja krajanka:D:D:D
dobranocka, dopiero wróciliśmy:D wszystko ok, osłuchowo bez zarzutów, a na kichankę sterimar. ale qrczę skąd ten kaszel? ... oby szybko sie skończył i broń Boziu w coś się jeszcze nie przeobraził... no i podziwiam gotowość do "dalszego działania";-)
DZIĘKUJEMY WSZYSTKIM Z INKĄ ZA POŚWIĘCENIE I ŚCISKAMY ZSINIAŁE KCIUCZKI:-D
Dagisu, co za sqr...syńskie babsztyle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! że też takie okazy po świecie łażą.... ale pamiętaj, ze po każdym takim dołku przychodzi słońce - z własnego doświadczenia Ci to mówię!!! dziewczyny pewnie jeszcze pamiętają jak trzymały dla mnie kciukasy kiedy mielismy masakrę finansową... a teraz my trzymamy dla Ciebie!!! musi być dobrze - innej opcji nie ma!!!:tak:

MY PO DWUGODZINNYM SPACERKU...jak weszłam do ciepłego mieszkania to aż "muła" złapałam... mąż na nockę, więc sama na placu boju zostaję;D jutro rano okulista, i, z całym szacunkiem dla słów dawidowe, mam nadzieję że wizyta przebiegnie szybko sprawnie i bezboleśnie dla kruszyny!!!
jak maleństwo mi pozwoli to jeszcze coś później skrobnę;D
:*:*:*

Sugar ,ja tez niedawno gdzieś czytałm podobny artykuł.Cóż,tytuł bardziej sensacyjny,niz treść.Akurat wg.najnowszego(2007) schematu żywienia niemowląt gluten dzieciom karmionym piersią wprowadza aie w piątym mcu,pierwsze pokarmy stałe też.A karmic można dalej.Według mnie WHO tak propaguje karmienie piersia własnie ze względu na kraje 3 świata,gdzie karmienie piersią przynajmniej przez pół roku gwarantuje tamtym dzieciom czysty i w miarę pożywny pokarm.Bardzo częste były wypadki,że matki w Afryce dostawały od Nestle darmowe mm przez jakiś czas-przechodziły na karmienie sztuczne,bo w ich opinii to było takie "cywilizowane" ,no i uważały,że daja swemu dziecku to,co najlepsze.Niestety,darmowe mleko sie kończyło,a matki w tym czasie traciły juz pokarm.Poniewaz nie było ich stac na kupno odpowiedniej ilości mm,bardzo je rozcieńczały.W rezultacie takiej polityki niemowlęta umierały z głodu.Autora artykułu "Nestle mordercą niemowląt" firma nestle pozwała do sądu i proces przegrała.

Kochane dziewczyny:( mąż nie pozwolił nikomu mówić, a ja potrzebuje się komuś wyżalić - nie miejcie mi tego za złe!
U męża w pracy pracują dwie dziwki które postanowiły uwalić Michała. Nie ma prezesa teraz w firmie i one postanowiły działać - dzisiaj wręczyły mu wypowiedzenie - staralismy się o kredyt i one już jak z banku dzwonili, powiedziały, że owszem że mąż tam pracuje ale ma wypowiedzenie miesięczne!! Kur...wa no jakieś szmaty. Jedna z nich to żona kolesia który jest w zastępstwie prezesa! Wiedzą że mąż ma teraz rodzine na utrzymaniu, że remont robi i zrobiły największe świństwo jakie mogły. Jedna jest w 6miesiącu ciąży i przepraszam ale życzę jej tego samego a obie mam ochote zabić:( jest mi smutno jak cholera no a do tego sama muszę być wsparcie dla Michała

Chyba nigdy się stąd nie wyprowadzimy...

strasznie mi przykro... mam nadzieję, że Wam się ułoży w końcu tak jak chcecie...

magnolia gratuluje Karoli przewrotu przez sen:-)
kasis- ja bardzo lubię chodzić na step, tak fajnie sie człowiek czuje-chodzę w poniedziałki i piątki, a co do wagi to Bartek waży już ok 7 kg, ważyłam się z nim na domowej wadze i wyszło mi że 6,9 kg ale dokładnie dowiem się za dwa tygodniu na szczepieniu(miałam iść za tydzień ale pediatra ma urlop)
dagisu-głupie baby, ludzie zwalniają i na nic nie patrzą, nie obchodzi ich że mieliście jakieś plany, że macie dzieci, wiesz ja dwa lata temu dokładnie w dzień babci poroniłam w 13 tygodniu ciązy, po poronieniu byłam dwa tygonie na zwolnieniu i wróciłam do pracy(lakarz chciał mi jeszcze dać zwolnienie ale ja głupia chciałam iść do pracy żeby nie siedzieć sama w domu i nie płakać cały czas, wróciłam i po 10 dniach dostałam wypowiedzenie, zatkało mnie że są na świecie ludzie którzy nie maja serca i beszczelnie kłamią że to z przyczyn kryzysu a nie dlatego że byłam w ciąży, dwa miesiące nie miałam pracy, na początku byłam załamana, wszysto mi sie waliło, ale po dwóch miesiącach dostałam pracę i to lepszą, skończyłam szkołę no i równy rok później zaszłam w ciążie, no i Bartuś jest na świecie, piszę to żeby Ci powiedzieć że na pewno wszytko się ułoży a mąż dostanie lepsza pracę i będzie się cieszył że tak wyszło, wiem że na dzień dzisiejszy to tak nie wygląda tym bardziej że mieliście wziąć kredyt, wiem co to znaczy brak własnego M ale zobaczysz wszystko się jakoś ułoży, a tym babsztylom bez serca życzę aby ktoś je kiedyś też tak potraktował, przytulam
dobranocka- jestem w szoku, podziwiam Cię że dałaś radę,możesz żłobek czy przedszkole zakładać:-)

jejuuu co za dzien :-(

mały dopiero zasnął ... od rana!!! A za godzine pora kąpieli ... hmmnn
Przywiozlam moją babcię i oczywiscie chcialam ja jakos milo ugoscic obiadem , ciasteczkiem i wogole , a maly jak nie spal tak ani myslal o spaniu , a do tego taki marudny ze szok. No wiec wszystko z nim na rekach robilam, u babci na chwilke ale zaraz tez mu nie pasowalo. Babcia pojechala ,a ten smok dalej ani mysli o spaniu ;-(
Ehhh padam na twarz.
martabartosz jestem pewna ,ze kubki dojdą. Zrób zdjęcie jak przyjdą.
magnolia gratulacje wielkiej kupki ;-)
kasis zazdroszcze ,ze chodzisz na fitnes i zycze samozaparcia. Ja chodzę na basen ,ale czasem odpuszczam bo jestem wyrąbana po calym dniu tak jak dzis.
Joli - gratuluję takiego dzielnego dziecia na szczepieniu. Brawoooo! Dumna jestes pewnie. No i jak pieknie przybiera na wadze .
mila - ja jestem z Bielska
happybeti - cieszę się ,ze wizyta u lekarza udana.
dagisu - strasznie przykra sprawa z tą pracą Twojego męża. Tragedia miec takie piiii...dy w pracy . Moze zmiana pracy to dobry pomysl ,zeby uwolnic się od takich chorych osób i tym samym od takiej atmosfery.
natolin niestety nie pomoge w poszukiwaniu ekspresu , bo sama nie posiadam. A jak tam wysypka , bo piszesz ,ze katar jest ,a wysypka?
dobranocka jestes wielka. A co do bliźniaków ...to wow! , no cóż życzę Ci tego :-)
ida cieszę sie ,ze wizyta u lekarza Cię uspokoila, a kaszelkiem sie nie przejmuj. Spokojnie, obserwuj ale na pewno sie nic z tego nie wykluje.

Sugar ,ja tez niedawno gdzieś czytałm podobny artykuł.Cóż,tytuł bardziej sensacyjny,niz treść.Akurat wg.najnowszego(2007) schematu żywienia niemowląt gluten dzieciom karmionym piersią wprowadza aie w piątym mcu,pierwsze pokarmy stałe też.A karmic można dalej.Według mnie WHO tak propaguje karmienie piersia własnie ze względu na kraje 3 świata,gdzie karmienie piersią przynajmniej przez pół roku gwarantuje tamtym dzieciom czysty i w miarę pożywny pokarm.Bardzo częste były wypadki,że matki w Afryce dostawały od Nestle darmowe mm przez jakiś czas-przechodziły na karmienie sztuczne,bo w ich opinii to było takie "cywilizowane" ,no i uważały,że daja swemu dziecku to,co najlepsze.Niestety,darmowe mleko sie kończyło,a matki w tym czasie traciły juz pokarm.Poniewaz nie było ich stac na kupno odpowiedniej ilości mm,bardzo je rozcieńczały.W rezultacie takiej polityki niemowlęta umierały z głodu.Autora artykułu "Nestle mordercą niemowląt" firma nestle pozwała do sądu i proces przegrała.

Tez to czytałam, a takze o tym jak Nesstle zabijało swoim mlekiem Nan chinskie dzieci bo czegoś tam nie dopilnowali i ponad 200 dzieci UMARŁO OD MLEKA! Ponoć dotąd nie wiadomo czy te skażone partie dotarły do Pl czy nie. To bylo jakieś dwa lata temu.

reklama
Do góry