reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

no dzwiganie, malej dziewczynki, która niechcaco mnie kopneła w brzuch. mam nadzieje ze to nie przez to.
Raczej tak, uważaj, obserwuj i odpoczywaj w miare możliwości. Pisz jutro jak się czujesz ;-)

Witam, mam pytanko. 5 lutego nie pojawiła się terminowa miesiączka. Test z moczu pozytywny, wczorajsza beta HCG wyniosła 240. Jednak na usg lekarz nic nie zobaczył. Wg wyliczeń to mniej więcej 4-5 tc (2-3 od zapłodnienia). Lekarz kazał się zjawić za 2 tygodnie.
Może znacie się lepiej ode mnie, szukałam w necie i nic nie znalazłam. Czy to możliwe, że na tym etapie nic nie widać? Lekarz twierdzi, że tak, ale...
Pozdrawiam.
Ja na beta się nie znam (ulisia pomóż) ale może zrób sobie jeszcze ze dwa testy różnych firm i zobaczysz co wskażą. Bo czekać 2 tygodnie w niepewności to przeciez wielki stres... Chociaz myślę, że w brzuszku ktoś mieszka ;-)

No to rzeczywiście masz problem bo czternastomiesięczne dzieciątko to naprawdę tego jeszcze potrzebuje;-)Mój synek waży 14kg także na pewno nie jest wskazane podnoszenie go:tak: wiem wiem trochę go niańczę, ale taka już jestem i to jest mój skarbuś, ale dla dobra nowego dzidziusia będę się pilnować:-)
Moja Miśka pod 12 kg, też się pilnuję ale uniknąć się nie da. Mam nadzieję, ze w granicach zdrowego rozsądku nie zaszkodzi. Dziewczyny - wzywam Was - pocieszcie!

Uciekam do spania bo się zasiedziałam. Spokojnej nocy i rzadkiego wstawania na siusiu Mamuśki ;-)

reklama
czesc dziewczyny.Melduje sie zeby nie bylo duzo nadrabiania.

AGNIESZKA 81 ja tez z Krakowa :tak:Z Podgorza.Jestem ciekawa do jakiego gina chadzasz???

ZARKACH 3 mam kciuki.Znam to uczucie niepewnosci.W ciazy poprzedzajacej urodzenie Kurczaka tez mialam jak ty.USG i....koniec.
Jestem calym sercem z toba.

GABIRES po bombardierach( a do takich doszlam w czesniejszej ciazy) nie ma juz nic.Poprostu brak slow zeby to opisac.ehhhhh:eek:

Gabires.Wlasnie doczytalam ze ty tez z Kraka.Tak sie poczulam "domowo"

BIRA ja chodze na wizyty do szpitala.Do prawdziwego ginekologa haha ha ha

Mam podwojna szyjke macicy i 2 poronienia na koncie.Z drugiej strony sie ciesze ze nie chodze do poloznej,bo by to oznaczalo porod w domu a na to bym sie w zyciu nie zgodzila.
Ile lat jestes w NL??

MADZIULKA jak napisalas ze masz wizyte pozniej niz ja to juz wiedzialam ze nie mieszasz w PL.Musialam tylko sprawdzic w jakim kraju siedzisz :-D

TUSIA w poczatkach ciazy male plamienie jest mozliwe.A jeszcze jak jest brunatne to spokojna glowa(wiem wiem ja tez bym panikowala) duzo gorzej jest jak plamienie wystapi czerwone,jak miesiaczka.Ale na wszelki wypadek skontaktuj sie z ginem.Bol podbrzusza tez podobno normalny.
Powodzenia

Proponowalam wam ostatnio ksiazke "w oczekiwaniu na dziecko" tam sa wszystkie odpowiedzi.Zobaczcie w ksiegarniach,moze wam spasi tak jak mnie.Poprostu Biblia.:happy:

Moj Kurczak wazy 15 kilosow i czas zaczac wiecej na wlasnych nozkach.

dobrej nocki

KINDZIA100 chodze do dr Marii Żmudy-Urbańskiej - we mnie wzbudza poczucie bezpieczeństwa i zdecydowanie fachowość;-)

"W oczekiwaniu na dziecko" to świetna pozycja przerobiłam ja w pierwszej ciąży. Teraz mój szkrab rośnie z pozycją "Pierwszy rok życia dziecka" - generalnie polecam!

Mati waży 10 kg i ciągle się łapię na tym że mam go na rękach - ale to chyba nie uniknione mając 10 m-czne dziecko - jedynie trzeba w miarę możliości ograniczyc dźwiganie ale to trudne jak zaświeci Tymi swoimi czekoladowymi oczkami ;-)

SUGAR_AND_SPICE co to znaczy że lekarz nic nie zobaczył? w sensie dziecka? czy wogóle pęcherzyka?! Bądź dobrej myśli to najważniejsze :-)

TUSIA objaw wydaje się normalny jak pisze KINDZIA100 ale powiedz Gin !!!

Ostatnia edycja:
Witam, mam pytanko. 5 lutego nie pojawiła się terminowa miesiączka. Test z moczu pozytywny, wczorajsza beta HCG wyniosła 240. Jednak na usg lekarz nic nie zobaczył. Wg wyliczeń to mniej więcej 4-5 tc (2-3 od zapłodnienia). Lekarz kazał się zjawić za 2 tygodnie.
Może znacie się lepiej ode mnie, szukałam w necie i nic nie znalazłam. Czy to możliwe, że na tym etapie nic nie widać? Lekarz twierdzi, że tak, ale...
Pozdrawiam.

Gratuluję - jesteś w ciąży. Beta powyżej 5 tak oznacza. W 4-5 tyg nic nie wychodzi jeszcze na USG więc spokojnie. A jak chcesz się upewnić czy wszystko się dobrze rozwija zrób betę jeszcze raz i zobacz jaki jest przyrost. Wynik powinien się mniej więcej podwajać każdego dnia.

Normy beta-HCG

tydzień ciąży mlU/ml
3-4 ----------- 9 - 130
4-5 ---------- 75 - 2600
5-6 --------- 850 - 20,800
6-7 ------- 4,000 - 100,200
7-12 ---- 11,500 - 289,000
12-16 ---- 18,300 - 137,000
16-29 ----- 1,400 - 53,000
29-41 ------- 940 - 60,000

także u Ciebie wszystko ok, jeśli robiłaś betę przedwczoraj i była 240 to dzisiejsza powinna być około 900-1000, wtedy wiadomo że wszystko ok. Kolejnego testu z moczu raczej nie rób, bo co Ci to da?

Witam Mamuśki!
Tak myśłałam, ze nasza specjalistka od bety nam tu wszystko wyjaśni ;-)
Kindzia pamelki czy bombardiery - ale jaka radość dla M. :-D
JA jeszcze nie z Krakowa ale już wkrótce (Podgórze).
Dziewczyny ja ledwo patrzę na oczy - moje dziecko w nocy miało z 5 pobudek... Dobrze, ze młodsze jeszcze nie psoci :-)

Lekarz nie widział, ani pęcherzyka, ani Dziecka- bo Ktoś pytał.

Testy z moczu są coraz ciemniejsze. Dziś kreska ciążowa pierwszy raz była taka jak testowa, dotąd była dużo bledsza.

Rozumiem, że może byc tak, że na tym etapie na usg nic jeszcze nie widac?

Wy już jesteście po usg?

sugar_and_spice tak, jak mówiła ulisia, dla twojego spokoju, zrób betkę za 3-4 dni. Ja miałam mieć @ 1 lutego czyli jestem 5 dni przed Tobą. Moja ginka powiedziała, że dopiero mam przyjść 16 lutego i pewnie wtedy zrobi pierwsze usg.

a ja juz po drugiej wizycie i naszczescie zapalenie mineło. Dostałam skierowanie na USG i mam termin na 23 lutego. Powiedziałam ze jak bede czekała dłuzej niz 2 tygodnie to pojde prywatnie. Potem mam przyjsc po USG do lekarza i da mi skierowanie na pozostałe badania.
Pytanko co dostałyscie po pierwszym USG. Bo ja nie wiem czy jak mam 23 rano to spokojnie moge sie zapisac do lekarza na 23 popołudniu. Wtedy nie bede traciła czasu na czekanie do 26.
Te co sa z Warszawy ile płacicie za USG?

ulisia dobrze że mamy Ciebie taką obcykaną w tej becie ;-). Dlatego mam pytanie, czy idąc na bete trzeba być na czczo, albo jakoś inaczej się przygotować?

reklama
Dawidowe w końcu ktoś z Warszawy, ja jestem już po wizycie u Ginekologa ale troszkę się zawiodłam-może masz kogoś dobrego do polecenia.Ja byłam w enelmedzie na puławskiej no i tam sama wizyta(badanie gin)kosztuje 140 no i do tego USG też 140(no i 4D kosztuje 200)no i dostałam skierowanie na pierwsze podstawowe badania(morfologia,mocz,toxo itp)no to 200zł więc trochę kasują-więc sama nie wiem czy dalej tam prowadzić ciąże czy jest może ktoś godny zaufania,ale jednocześnie nie zdzierający z pacjętów wszystkich pieniędzy;-)Jestem z Ursynowa a Ty??

Do góry