reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
czesc wam wlsnie wrocilam od gin. na 99 % jestem ale na 100 % nie potwierdzil bo maly pecherzyk jest i w poniedzialek musze isc jeszcze raz i wtedy wszystkiego sie dokladnie a jak narazie musze czekac.

Beata10 szybkiego powrotu córci do zdrowia! Mam nadzieję, że to nic bardzo poważnego...

lunatyczka L4 w dowolnym momencie - nie ma zasady od wtedy tak, wcześniej nie... Jeśli tylko gin. Ci da to nie ma problemu...

dawidowe mi pobierają na jednym wkłuciu do dwóch czy trzech fiolek (nie wiem jak to się fachowo nazywa) w zależności ile mam mieć badań. Ja robię w lab. szpitalnym - jednego dnia oddaje, drugiego odbieram (z możliwością tzw. ekspresu czyli przy dopłacie wynik tego samego dnia).

KINDZIA100 pisz ile dasz radę i zaglądaj w miare możliwości! Ważne, zebyśmy się tu od czasu do czasu spotkały ;-)

Nie wiem kiedy można stwierdzić ciążę bliźniaczą - u Nikity stwierdzono w tym tyg. Najlepiej poczekac do wizyty i zapytać...

To już chyba wszystkie pytania ;-) Witam nowe Mamuśki i gratuluję stanu błogosławionego :-)

emiliab, gabires dzięki za odpowiedź.
I w związku z tym mam jeszcze jedno pytanie do emiliab, ginekolog dał Ci to zwolnienie bez problemu? Bo ja właśnie nie wiem, czy wystarczy powiedzieć,że chce zwolnienie i tyle, czy np.trzeba się źle czuć i tylko wtedy dają zwolnienia??
Emiliab jak rozumiem na całą ciążę wzięłaś zwolnienie??

Witajcie kobietki !
Mam ferie do końca tygodnia. Pospałam sobie do 9 rano i znowu mi się oczy kleją :no:
Wczoraj byłam na pierwszym badaniu u gin ( początek 6 tyg.) Potwierdzona ciąża na 100% :-D. Pęcherzyk i zarodek we właściwym miejscu. Fasolinka moja ma już 6mm. Obawiałam się badania usg wewnętrznego :-(ale było zupełnie ok.
Sprzęt do tego badania grubości kciuka...ufff. Popłakałam się jak zobaczyłam fasolinkę na ekranie.
W domu radość wielka. Kiciuś włożył zdjęcie usg w ramkę i powiesił u siebie w pokoju :sorry: i co chwile idzie sobie pooglądać.
Jak znajdę chwilkę to wrzucę fotkę :tak:

witam. Dzis mam tyle pracy ze nawet nie miałam czasu aby was poczytac. Przynajmniej troszke przeziembienie mija.
Dzis moje dwie kolezanki w pracy poinformowały szefa ze sa w ciazy hihihi. Naszczescie ja rok temu przesxzłam do innej komórki bo by szef osiwiał ;-). Wszsytkie 3 ostania @ miałaysmy pod koniec grudnia

lunatyczka Mójn ginekolog bez problemu dał mi zwolnienie, ale teraz tylko na 2 tygodnie. Nie pytał, czy się źle czuję, po prostu wypisał i już.
Potem będzie dawał mi na cały miesiąc (od wizyty do wizyty).

dawidowe jest jeszcze pewne ale - pisałam o badaniu z krwi i moczu. Jełśi natomiast wyśle Cię na inne (mi wspominał, że następnym razem dostanę skierowanie na cytologię) to być może trwa to dłużej (u mnie wynik cyt. po 2 tygodniach). Nie chcę Cię stresowac :-( A Ty nie masz jeszcze skierowań? Czy masz na krew tylko?
lunatyczka nie da się wziąć zwolnienia na całą ciążę. Dostaje się na 3-4 tygodnie i przy nastęniej wizycie na następne i tak dalej... Pisałyśmy o tym więcej chyba w wątku o objawch, dolegliwościach itd. - były tam pewne wyjaśnienia jeśli chodzi o l4.
Maga76 to super! Czekamy na foto Towjej Dziecinki ;-)

dawidowe jest jeszcze pewne ale - pisałam o badaniu z krwi i moczu. Jełśi natomiast wyśle Cię na inne (mi wspominał, że następnym razem dostanę skierowanie na cytologię) to być może trwa to dłużej (u mnie wynik cyt. po 2 tygodniach). Nie chcę Cię stresowac :-( A Ty nie masz jeszcze skierowań? Czy masz na krew tylko?
lunatyczka nie da się wziąć zwolnienia na całą ciążę. Dostaje się na 3-4 tygodnie i przy nastęniej wizycie na następne i tak dalej... Pisałyśmy o tym więcej chyba w wątku o objawch, dolegliwościach itd. - były tam pewne wyjaśnienia jeśli chodzi o l4.
Maga76 to super! Czekamy na foto Towjej Dziecinki ;-)

we wtorek rano mam USG i dopiero z wynikiem mam sie do niego udac to mi da skierowanie na badania. juz sie zapisałam na wtorek popołudniu aby nie tracic czasu

reklama
gabires w takim razie poszperam i poszukam o tych zwolnieniach. A że na całą ciążę nie da się wziąć zwolnienia to wiem, napisałam ogólnikowo bo nie chciało mi się rozpisywać.
emiliab Ty szczęściaro;-). Też będę się starać iść na zwolnienie tak pod koniec trzeciego miesiąca, bo też nie chce się stresować w pracy.

Do góry