reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam :)Znów coś mi się pochrzaniło z pisaniem tutaj. Zaś nie mogę buziek wklejać. Ani odstępów robić. Ani pogrubień wrrrr Ktoś wie dlaczego?? Szlag mnie trafi [wściekła].xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxZ moją przyjaciółką po przeszczepie jest dobrze :) Najprawdopodobniej w tym tygodniu wyjdzie do domu :)xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxMadziks myślę, że córcie masz już dużą i poprostu jej powiedz "od dziś nie ma pieluch". Nie wiem, wyrzuć, schowaj. Napewno za nim się całkiem nauczy to nie będzie dzień czy dwa ale myślę, ze szybko bo to już duża dziewczynka :) My poprostu w domu często pytaliśmy czy chce, chodził bez pieluch. Za każde siku na nocnik wielkie brawa i jakas drobna nagroda, tzn Filip uwielbiał wtedy pyłek pszczeli (takie drobne kuleczki) i jak ładnie zrobił siku to mógł sobie to zjeść ;)xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxDużo zdrówka dla Wszystkich chorowitków :*xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxRysia powodzenia w szukaniu pracy. Mnie też to niedługo czeka. Jak tylko Filip pójdzie do przedszkola czyli najprawdopodobniej od października. Mam juz dość siedzenia w domu ;)xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxkasis a gdzie pracujesz? Bo chyba nie jestes zbyt zadowolona z pracy i kasy.xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxElwirka gratuluję ciąży :)))xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxBaśka jak się czujesz??xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxSpóźnione ale szczere życzenia urodzinowe dla LAURKI :) Buziak :)xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxi nie wiem co jeszcze chciałamAlan chodzi do szkoły. Przyznali mu nauczanie indywidualne. A właściwie indywidualne z włączaniem do grupy. Zapisałam go też na świetlice teraprutyczną. Mam nadzieje, ze się dostanie. Filip najprawdopodobniej od października idzie do przedszkola. Nie od września bo troche musieliśmy nakręcic (duzo dzieci, mało miejsc, rodzice pracujący mają pierwszenstwo a ja nie pracuję). Mąż pracuje. Ja zamierzam szukać ja Felipe pójdzie do przedszkola.No i jakos leci :) Pozdrawiam.i niech ktos pomoze co mam zrobic, żeby móc normalnie pisać-dodawac buźki, pogrubiac tekst itp

reklama
hej.....
nie ukrywam że liczyłam że przyjmiecie mnie na forum do was:confused: ja jak zakładałam "pierwsze forum październikowych mam 2010" to przyjmowałam każda przyszłą mamusię a też się nie znałyśmy....no ale to wasza decyzja.....nie obiecuję że będę codziennie bo przy dwójce dzieci jest to czasem trudne....no ale jak tylko będę mogła to do was napiszę chociaż udziela się was tutaj garstka to jak maja mnie poznać wszystkie jak większość jest pewnie na forum zamkniętym....

No to może zrobię tak dla wszystkich mam które mnie nie znają
Opowiem Wam Moją Historię
:-D

No więc tak nazywam się Magdalena mam 27 lat urodziłam się na Śląsku pochodzę z Zabrza, a obecnie mieszkam w Gdańsku:-)
Wiele osób pyta jak się znalazłam na drugim końcu Polski z jednego ...no więc z Gdańska pochodzą moi rodzice i xxxx lat temu przed moim urodzenie przeprowadzili się na Śląsk bo były lepsze warunki a ja będą c w podobnym wieku jak oni zrobiłam odwrotnie wyjechałam ze Śląska nad morze....no i tutaj znalazłam swoje szczęście...jak to mówią stara miłość nie rdzewieje i obecnie jestem z moją wielką nastoletnia miłością z moim przyszłym mężem Łukaszem z którym znamy się od dzieciństwa i kochaliśmy się w sobie jako nastolatki ale nie nie mogliśmy być ze sobą przez odległość, wiecie jak to jest jak się ma naście lat i rodzice nie pozwalają...:confused:
Ale los chciał inaczej i jednak na przekór wszystkiemu...jesteśmy ze sobą ja i mój przyszly mąż Łukasz który jest ode mnie o 2 lata starszy....
W gdańsku jestem od września 2009 roku i tak tez jestem z Łukaszem a w lutym 2010 roku dowiedziałam się że zostanę mamusia
:-D
Dlatego kiedyś siedząc sobie na necie znalazłam baby boom i założyłam wątek "Przyszłych Październikowych mama 2010" tam poznałam mnóstwo swietnych mamuś:))
i tak w 42 tygodniu ciąży bo mojemu dziecku (bo przez całą ciąże nie znałam płci jakieś wstydliwe moje dziecko było)
14 października 2010 roku o godz 16.30 podczas naturalnego porodu po 12 godzinach przyszła na świat moja pierwsza córeczka Paulinka 56 cm i 3550 g mojego szczęścia:))
Gdy Paulinka miała niecałe 9 miesięcy w czerwcu 2011 roku okazało się że jestem w ciazy no i to było zaskoczenie i lekki szok bałam się że sobie nie poradzę że Paulinka malutka dwójka dzieci ale i tak po czasie byłam prze szczęśliwa....i tak
03 lutego 2012 r o godzinie 7.30
przez cesarskie cięcie które nie było planowane...bo dziecko miało przyjść na świat normalnie ale były skurcze akcja porodowa a dziecko nie schodziło do kanału rodnego zapadła decyzja o cc gdy dziecku zaczęło spadać tętno....(bo oczywiście też nie wiedziałam jaka będzie płeć:) na szczęście na świat przyszła moja druga córeczka Wiktoria 51 cm i 2660 g szczęścia
I tak zostałam prze szczęśliwą mamusia dwóch mały księżniczek:))))
I w brew ludzkiemu gadaniu jak to ciężko jest przy dwójce malutkich dzieci to świetnie dałam sobię radę mój Łukasz bardzo dobrze czuł się w roli tatusia:))
Jedyne co to przy dwójeczce dzieci zabrakło mi gdzieś trochę czasu na bb więc przestałam się udzielać....
Ale teraz powracam

:-DMam nadzieję że jak najwięcej z Was to przeczyta:))
Możecie nawet sobie to skopiować i wkleić na swoje forum prywatne tak aby każda mogła mnie poznać:))

EMILIAB dzieci chlona jezyki jak gabka.... podobno leane ma angielski!!!! cholera zdawalo mi sie ze mi mowi "apple" i "what's is this?" myslalam ze mam przeslyszenia.... jesli w Dojczlandzie jest taka biurokracja jak we FR to ja dziekuje..... u nas masakra z papierami! ile tego jest to szok, ciagle listy pisma formularze itp...

MADZIKS co do pieluch jeszcze o uja mojej powiedzialam ze jak skonczymy pake pieluch to w sklepie juz nam nie sprzedadza:ppp w kazdym razie metoda kar i nagrod dzialala a wpadki nocne sie zdarza jeszcze nie raz. sadzanie na nocnik misia czy lalki nie dalo rezultatu zadnego, smiala sie tylko. rysowanie buziek i potem mini prezencik albo wyjscie na lody czy cos w tym rodzaju.
a co do zamknietego - nie mysl Madzia ze my tylko tam piszemy ze jest ruch jak w ulu bo nieraz pol dnia nikt nic nie pisze i tez nas tam nie ma 100. istnieje dosc od dawna i nieraz dziewczyny sie naprade otwieraja z problemow o ktorych nikt nie wie z nawet najblizszych osob. zapewniam cie ze jesli bedziesz z nami w miare regularnie -nie mowie pisac 40 posto na dzien - to dziewczyny same mi zaproponuja zeby cie wpuscic.

SHE a moze sprobuj sie wylogowac i zalogowac?? moze cos to da bo tak to ja yyyyyyyyyy za duzo nie wiem....chyba ze cos sobie wcisnelas.....

ja zaprowadzilam Leane do szkoly na 8.20. mloda wpada do klasy i do nauczycielki "CZESC CI JAK LECI?" ja galy w slup!!!! potem siadla zaczela cos rysowac i taki chlopaczek kolo niej tez a ona grozi mu pisakiem " dzisiaj masz szybciej jesc bo ja nie bede czekac na twoj talerz!" pytam sie IEC pani o co kaman, a ona ze podobno na stolowce Leane jak skonczy soj talerz to pogania dzieci, zbiera talerze i wynosi ustawia krzesla i leci do kucharek po szmate i stoly myje!!!!!!!!!!!!!! kurde dopiero 3 dni szkole a ona takiego czadu daje:))) mowie pani ze w domu nauczylam Leane sprzatania ze stolu ale bez przegiecia:)))
no i ona i jej kolezanka Lise na podworku we dwie z chlopakami w noge ciupia i na zjezdzalni rzadza jak szlak..... ehhhhhhhh sie rozkreca moaj glizda:pppp

zobaczymy jak bedzie dalej ale widze po niej ze idzie tam bez stresu, dzwonek tylko ja przeraza bo tak dzwoni mocno ze szok. ja jej szkole gorzej przezylam niz ona sama:p

w ramach dbania o linie pochlaniam pianki w polewie czekoaldowo kokosowej:) ( mam @ wiec muuuusze...)

hej laseczki:)
u nas z pampersem zaczęłam walkę od maja ,młody załatwia się sam ,woła, siada na nocni,czasami zdarzają się wpadki popołudniowe przy śnie ale to bardzo sporadycznie, co do nocy zakładam mu bo czasami sika a czasami pampers suchy, mam nadzieje,że z czasem wyjdziemy z tego całkowicie, a ja musiałam nawet oduczyć bo w przedszkolu nie ma pampersów taki jest warunek, za to z didusiem czyli smoczkiem mamy problem, jak wychodzi zostawia w domu,ale jak już przekroczy próg woła didusia:(( i nawet ma dwa jeden w buzi a drugi sobie miętoli w rączce coś muszę z tym zrobić.
Madziks ale post wow:))
teraz lecę ogarniać chałupę bo 3 dni w pracy po całym dniu to wygląda średnio
Dziulka smacznego:))

reklama
MADZIKS wejdz w profil i w pasku u gory FUNKCJE FORUM masz "edytuj profil" i tam wchodzisz w zmien awatar czy cos i juz.
KASIS Leane tez jeszcze smoczyca ale coraz mniej. w domu jej mozg piore ze smoczki to dzidziusie maja ze ona nie musi bo juz duza jest, ze w szkole dudusie sa w torbie a nei w buzi. o dziwo sie godzi z tym:)) najlepiej daj m do raczki np autko jakies - leane do szkoly z autkiem chodzi i po murach kamienic jezdzi jak idziemy:ppp za to dudus w torbie:ppp

Do góry