madziks20
Szczęśliwa Mamusia:))
DziuleczkA proszę wytłumacz mi jak to jest że twoja mała jest w szkole w wieku 3 lat??
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Najpierw muszę złożyć dokument do Ratusza, żeby otrzymać tzw.kupon na miejsce w przedszkolu. Mówią tu,że jako obcokrajowcy dostaniemy miejsce szybko, tylko mogą krzywo patrzeć na to,że ja siedze w domu. Ale w gre wchodzi tu jeszcze kwestia nauki języka przez dziecko ;-),więc takie przedszkole będzie dla niego najlepszym rozwązaniem. Najgorsze sa tutaj "papierki", bo tego wniosku o ten "kupon" nikt z Niemców nie potrafil wypełnić. Dopiero znajoma (u której może będę pracować)-Polka powiedziała mi,że mi pomoże, więc w czwartek jedziemy razem do urzędu...Emilka- a jak to u was jest z przedszkolem ?Nie każde dziecko może iść czy jak ? Jakies warunki musiałabyś spełniac ?
Emiliab czyli spotkanie przełożone? Już się urządziliście na dobre?