reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Październikowe Mamy 2010

witam wieczornie :) u nas lato. po robocie pojechalam na zakupy i okupilam leane w letnie szmatki, 10 koszulek zajefajnych, geterki kolorowe-laseczka ma w czym smigac:)) ja sobie rybaczki w camaieu kupilam, bluzke zaruwiasta rozowa , getry i kolczyki:))) Leane z niania byla na pikniku dzisiaj, nie spala wcale.. a powera miala do samego konca. padla jak kafka:)

reklama
Kania moja Jjula miala ospę jak ja w ciąży chodziłam a miała ją w lipcu dwa tygodnie przed wyjazdem na mazury to dopiero nam sie udało. a ty teraz masz ok 3 tygodni niepewności o Gabi...mam nadzieję że nie złapie ale szczeże to jak ospa wietrzna to bym się na twoim miejscu szykowała na najorsze że złapie a u nas jak dziecko małe ma ospę to do szpitala biorą bynajmniej tak miała znajoma jak jej 9 miesięczna Maja zlapała ospę. Ale pomyśl pozytywnie bedziesz miała z głowy już te chorobę. trzymaj się cieplutko.

Dziula to żes przyszalała chociaż ja ostatnio popatrzyłam na szafki dziewczynek to stwierdziłam że szmateks można otwierac jak nic. A Lean nie spala to wyobraź sobie że moje dziecko od kilku miesięcy nie śpi w dzień.

Mloda od mometu znalezienia smoka w skrzynce z zabawkami nie pytała się o niego. już tyle czasu ze 4 tygodnie jakos więc już mogę powiedziec że się odzwyczaiła.A w czerwcu mój brat bierze kościelny...mąż standard ma się w co ubrać Amela ma taką fajną sukienkę i pantofelki po Juli Jula ma tylko poantofelki a ja mam tylko sukienke i bolerko i teraz musze chyba na marywilską trafić po wdzianko tam mają fajne sukieneczki i jak raz kupilam pantofle u Hinoli to tak 5 lat chodziłam i zero odcisku obtarcia nic więc liczę że i teraz mi się tak uda.
Basia a Ty jak tam się czujesz? moja znajoma teraz tez w ciązy ma jedno z grudnia 2010 i teraz ma na październik 2013 ale mówi że o wiele gorzej się czuje i mdlości z wymiotami cały dzien jedynie jak się naje na wieczór to jej lepiej

Halo
i ja dziś zaglądam, bo mężuś pojechał. Wysprzątałam chatę :-), wyszorowałam podłogę, bo moja Poli ruszyła :-), co prawda dopiero pełza, ale do przodu :-).
Za oknem lato no żyć i nie umierać :-)
Kaniuś przykro mi, że Oliwka chora, zdrówka dla niej i oby się malutka nie zaraziła.
Beti tak moja druga córcia to Pola :-)
Dziulka a toż zakupy narobiłaś.
Agusinka widziałam na FB czapeczki i śliczne są :-). Ale wymyślaś, że te moje takie ładne bauahah kłóciłabym się.

póki co zmykam

Witam.Ja już byłam na robieniu wyników morfologi i moczu wyniki będą we wtorek u gina.
Agusinka,Dziulka Kamil czasem śpi czasem nie zależy chyba ile się wymęczy ale lepiej jak nie śpi w dzień chociaż czasami modlę się żeby zasnął na pół godz chociaż.
Agusinka no a ja będę miała na odwrót pazdziernik 2010 i grudzień 2013:-)
Kamil też ma tyle ciuchów ze szok jeszcze chrzestny mu ostatnio przywiózł trzy reklamówki koszulek,spodenek i bluz po synku swoim a takie fajne ciuchy nawet niektóre nie chodzone w ogóle.
Jedynie muszę mu kupować majtki,skarpetki i buty.
Sarisa to super że Polcia ruszyła tylko patrzeć jak zacznie wstawać i śmigać sama.;-)
Kania zdrówka dla Oliwi:tak:

Moja Pola też trochę chora...wczoraj w nocy miała gorączkę i katar więc nici ze spania...teraz jest juz lepiej :)

Tradycyjnie od 3 lat na weekend majowy choruje albo mój Małżon albo Młoda..a ostatnio gorączkę miała w zeszłe lato...ma wyczucie...

Agusinka ty mnie nie strasz tym szpitalem.
Sarisa gratuluję Poli nowych umiejętności :-)
Beti_Pola u Nas też od 3 lat każdy majowy weekend chorobowy.
Basia trzymam kciuki za wizytę wtorkową.
Dziulka super że zakupy się udały.
Miłego weekendu.

Witam- a ja się chwale że mam mega długi weekend 9 dni wolnego:-)
Ja to ma super dyrektora szkoły zrobił nam tyle wolnego.
tak właśnie myślę co będziemy robić- mąż tez ma wolne, Kamila idzie poniedziałek i wtorek do szkoły.z wyjazdu nici bo nie ma kasy- urządzanie domu.no ale w niedziele jedziemy na Festiwal Piwa to takiego fajnego muzeum niedaleko nas.Może wreszcie się wybierzemy na Termy Maltańskie w Poznaniu bo jeszcze nie byliśmy.A resztę się zobaczy.;-)
Dziulka to jesteście obkupione na lato:-)
Agusinka u nas też tyle ciuszków że nic tylko lumpka otwierać ;-)
Kania - ospa was dopadła:-( My już mamy to za sobą - ale pamiętam że jak ja pisałam o moim mężu który załapał to ty coś wspominałaś że ty też nie miałaś ospy.To bądź przygotowana na to że złapiesz.No ale oby nie:-)
Beti -Pola- zdrówka dla córeczki:-)
Miłego weekendu gdybym już tu nie zaglądała:-)

Ja dziś cały dzień w domu siedzę i dostałam weny porządkowej więc ciągle sprzątam.Pokój małego,kuchnia i salon gotowy jeszcze tylko okna umyć i firanki wymienić.
Beti,Kania to nie ciekawie na majówkę u Was się zapowiada.
Ciekawe jak pogoda dopisze bo mam ochotę na małego grilla ale ciekawe jak wyjdzie.Zdrówka dla Waszych dziewczynek:tak:
Joli to faktycznie masz fajnie jak Ty i mąż tyle wolnego macie.Na pewno da się jakoś ciekawie wykorzystać te dni.
U Nas to chłopaki się wściekli bo podobno nie dostają wolnego muszą cały ten nst tydzień chodzić do pracy ale mąż powiedział że bierze wolne bo on nie będzie w święta pracował ze też by chciał z rodziną spędzić czas.

Ja ma taki dzień ze dziś mi uśmiech z twarzy nie schodzi i nie wiem dlaczego może to ta pogoda tak działa:-)

Miłego dzionka i w ogóle weekendu;-)

Joli przechodziłam ospę, może z kimś innym pomyliłaś.
Super, że masz tyle wolnego :-)
Mnie ucieszyła dziś wiadomość o rocznym macierzyńskim i o opłatach za dodatkowe godziny w przedszkolu :-)
A bo zapomniałam napisać, Oliwia do przedszkola się dostała.
Basia mój dzisiejszy dzień też jakby bardziej słoneczny, pozytywny :-)
Oby jak najdłużej :-)

reklama
hejka

Ja przelotem.

Kania- zdrówka dla Oliwii. Moje też coś znowu smarają. Olka tydzień temu skończyła antybiotyk i już znowu kaszle. ręce opadają. Pogoda jeden dzień gorąco a potem zimno.

Joli- to macie prawie dwa tygodnie wolnego. Fajnie. Korzystaj i żeby pogoda wam dopisała na majówkę.

Sarisa- już mała ma 9 mcy. Gratulujemy szorowania podłóg przez najmłodszą.

Agusinaka- ja mam jeszcze Olki lumpy od małego i wyjęłam je z myślą sprzedania, ale się zabrać nie mogę, mam dwie wielkie torby. Nie wiem kiedy to zrobię. A teraz mniej kupuję dla niej ciuchów. Raz, że połowy nie nosi, a dwa, ze za szybko wyrasta z nich. Ma swoje ulubione bluzki z Strażakiem Samem i McQuinem i nie chce mi nosić nic w różu i z koronkami, kokardkami. Sukienkę nosi tylko jedną bo jest tam postać z Toy story kowbojka. Chociaż mam dobrze bo z bratem się wymienia na ciuchy.
Dziulka- zazdroszczę lata bo u nas wczoraj lato dzisiaj jesień/.

Do góry