Beti- super, że znalazłaś takie fajne zajęcie w wolontariacie
.Zawsze to "wyjście do ludzi":-).
My dalej z ogrodem walczymy
...i konca dalej nie widać...Lubię to, ale zima w tym roku taka długa była, że teraz wszystko "na hurra" trzeba robić. A jeszcze postanowiliśmy założyc dodatkowy trawnik pomiędzy drzewkami owocowymi - kolejne "kilometry" do obrobienia.No, ale trzeba coś z tym zrobić, bo tylko chwasty rosną i się rozsiewają
.A tak z trawką będzie ładnie:-).
Wczoraj przed południem jednak zrobiliśmy sobie małą przerwę w robocie i wyskoczyliśmy do Odense , do marketu z roślinami "Plantorama".Oczopląsu od tych wszystkich roślin można było dostać
.Oczywiście nie pohamowałam się i musiałam coś dokupić , jakby mało było tego, co mam
. A wtym sklepie mja tez dział ze zwierzętami- takie tam rybki, gryzonie, ptaszki,jaszczurki itp. Ale wszystko bardzo ładnie zaaranżowane, jak w mini-zoo.Nie spodziewałam się, że Amelce tak się spodoba.Przy rybkach to aż piszczała z radości
. Papugi- wielkiej Ary trochę się bała, ale tylko troszkę.No, bo papuga takiej wielkości, jak ona
.Potem jeszcze obejrzeliśmy karpie koi, wieeelkie w takim stawku pod wodospadem, podpływały i łapały za palec- też sie cieszyła.Doszliśmy do wniosku, że wizyta w ZOO nieunikniona- co prawda my osobiście entuzjazmem do ZOO nie pałamy, no, ale ...czego się nie robi dla dziecka ;-).Ponoć ZOOw Odense ładne, zresztą sama w tv widziałam, bo codziennie rano leci program o zwierzętach tam kręcony.
Trzeba zacząć planować wakacyjne wyjazdy .Jako że w tym roku stwierdziliśmy, że zostajemy i zwiedzamy dalej Danię, trzeba zaplanować wycieczki .Na pewno do Skagen, na sam "czubek" Jutlandu, by zobaczyć jak Bałtyk łączy się z Morzem Północnym- ponoć niesamowity widok, widać wyraźnie granicę, nawet kolory wody inne. Może Kopenhaga, ale to jeszcze zobaczymy, jak przyjedzie moja siostra z córką, co one będą chciały zobaczyć.Liczę tez na inne odwiedziny, a jakby którejś z Was wpadło do głowy, że wyprawa do Legolandu to nie taki zły pomysł, tez zapraszam- mieszkamy jakąś godzinę jazdy stamtąd, więc ...;-)
.