reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Madlein, węgiel mogłąbyś wziąć, ale on wiąże przy okazji również leki, w tym pewnie i antybiotyk. Radziłabym smectę - można dawać ją dzieciom, więc nie powinna zaszkodzić. Słyszałam, że ciężarne nieraz dostają ją od lekarza na biegunkę.

reklama
Czytałam w ulotce smecty że nie powinno się brać leków dwie godziny przed i dwie godziny po. Także dopiero koło 24.00 będę mogła ją wziąć bo biorę teraz masę innych leków o stałych porach.

Dziewczyny proszę o pomoc... Po tym Augumentinie dostałam biegunkę straszną. Już mój żołądek nie wytrzymał. Czekolada gorzka poszła w ruch i banany. Co jeszcze mam robić? Powinnam jeszcze w sumie wziąć 3 tabletki, czy mogę go odstawić? Może osiągnie swój efekt, dożylnie wzięłam 12 dawek po 1200, doustnie wzięłam 3 po 1000. Nie chcę wracać do szpitala, żeby skończyli to dożylnie. I jak zatrzymać ta biegunkę? Boję się żeby nie daj co skurczów nie wywołała, bo niby na tym etapie biegunka może być niebezpieczna. Może wziąć węgiel? POMOCY

Marchewka z kleikiem na pewni nie zaszkodzi, a smecta fakt daje sie dzieciom, ja daje jeszcze jagodki ze sloiczka

Czytałam w ulotce smecty że nie powinno się brać leków dwie godziny przed i dwie godziny po. Także dopiero koło 24.00 będę mogła ją wziąć bo biorę teraz masę innych leków o stałych porach.
No lepiej o 24,00 niż wcale. Z tego, co wiem, to może Ci pomóc. Ladygab ma też rację w kwestii jagódek, one też zapobiegają biegunce, jednak z tego, co gdzieś czytałam, dobrze jest najeść się dużo świeżych albo suszonych (tylko kto widział suszone jagody? ja nie).

Efa suszone jagody można kupić w aptece. :)

Emilia, Monimoni udanego wypoczynku.

Lolisza padało dziś w Krakowie?

Concita wszystkiego naj z okazji imienin.

Malutka odpoczywaj jak najwięcej i staraj się nie stresować.

U mnie deszczu prawie wcale nie było nie licząc mżawek od czasu do czasu. Jutro może uda nam się na jakąś wycieczkę wyskoczyć. Oglądałam gazetkę z reala i są jakieś promocje dla dzieci.

Madlein mam nadzieje, ze biegunka przeszła ale jeśli nie to tak jak dziewczyny radzą: czekolada mocno gorzka im więcej % kakao tym lepiej, banany, jagody i syfiasty przecierek gotowana marchew + ryż czyli słynna marchwianka (stosowana często w szpitalu na biegunki u dzieci) sam ryż tez działa zapierajaco (dlatego tez wazne zeby np u dzieci z problemem z brzuszkiem i zaparciami nie dawać kleików ryzowych tylko kukurydziane które są obojętne dla brzuszka) dlatego jak już biegunka przejdzie to przez kolejne 2 dni proponuje diete lekkostrawna opartą na ryżu właśnie; opcjonalnie ta smecta może być, chociaż jeśli bierzesz sporo leków i to typowa biegunka polekowa to może nie zadziałać. Nie wiem z jakiego powodu antybiotyk brałaś ale gdyby biegunka trwała nadal a zostało go juz tak niewiele to ja bym go odstawiła.

E-lona wczoraj w Krakowie (przynajmniej w części w której mieszkam) padało rano a zaczęło w nocy, przyjemne ochłodzenie jest, tzn jest czym oddychać ale zimna nie ma :)

Dzięki Lolisza. Dzisiaj chyba nie jest gorzej? Zastanawiam się gdzie się wybrać czy do Krakowa czy do Katowic. Wydaje mi się, że na zoo chyba dziś dobra pora, bo zwierzaki pewnie lepiej się czują i wychodzą częściej na wybieg niż w te upały. :-)

Hej dziewczynki a u nas dzisiaj zimno 14 stopni. Nie lubię jak tak temperatura spada. Wczoraj taka parówa że nie było czym oddychać a dzisiaj taka niska temperatura :(

reklama
U mnie też zimnawo, ale dla mnie to jak zbawienie - mam okno otwarte na oścież od wczoraj i chociaż czuję chłód, to tak mi go brakowało ostatnimi czasy, że z przyjemnością się chłodzę :-)

Do góry