reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
MAMAAGUSI dopiero Twoje posty doczytalam. Przykro mi, że AGUSIe cos rozkłada i że nocke do duszy miałyście. Dużo zdrowka dla niej! i mam nadzieję, że szybko minie!

Alicja właśnie leży z moim telefonem i ciągle "tato, tato" powtarza. Już 3xdo D. dzwoniłam, bo podchodziła i ze łzami w oczach "taaato" było :eek:

makuc,ja tak go "poskubałam" na kawałeczki i wrzuciłam,razem z czosnkiem i porem- serek taki w kostkach,jak gęsty twarożek,nie topiony.No i to wszystko razem wymieszane na patelnię i już.
mamaagusi- ja robiłam Amelce kąpiel taka dośc gorącą,żeby sie rozgrzała i ten olejek zeby intensywnie parował.
oho,wstała- własne bąki ją obudziły:eek:

HAPPY to nastepnym razem i ja takie danie Mlodej zaserwuję tym bardziej, że u nas omlety to tylko na słodko są robione.

Cały dzień mysle,co u Idy...czy jej czasem wiatr prunda nie zerwał:crazy:

a ja winko mam,a boję sie pic po tych ilościach paracetamolu,które od paru dni pożeram:-:)-:)-:)no::crazy:
prund się ostał, tylko jakoś nie miałam weny do tworzenia:sorry:wieczorem małż mnie wqrzył, bo jak on "Blitza" do oglądania wybrał to ja nie szemrałam i oglądaliśmy, a ja wczoraj "Parnassusa" chciałam w końcu obejrzeć to nawet nie w połowie filmu usłyszałam pytanie: "Naprawdę ci się to podoba?":eek::angry:no i się wkurzyłam i spać poszłam, a miałam po nim poskakać:-pnajlepsze jaja, że jak pojechał w końcu rano do pracy to porządnie przysnęłam i śniło mi się że prawie zbałamuciłam Dr House'a:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::laugh2::laugh2::laugh2:oczywiście w najciekawszym momencie młoda taki ryk zapodała że hejjjjjjjjjjjjjjjj:crazy:zrobiłam mleczko, ona je olała, i kręciła sie po łóżeczku i wyła - z nerwami!!!!!!! ja do niej wyciągam ręce, ta się odwraca i wyje... i tak aż sie zdecydowała że jednak z łóżeczka wylezie. no to u nas na łóżku to samo, posadzić nie, położyc nie, baja nie - WSZYSTKO NIE!!! no to do okienka zobaczyć co na ulicy słychać - w końcu jakieś zaciekawienie, i w tym momencie babcia przyjszła, wnusię ratować bo matka pewnie bije że dziecię tak ryczy:crazy:a młoda banan:wściekła/y:no to się bawiły a ja se kawę piłam i was czytałam. teraz drzemka zapodana, zobaczymy jak długo:sorry:
a co do picia alkoholu po tabletkach: jak byłam na roczku to było jakieś 24h od ostatniej polopiryny, więc nie chciałam pić niczego bo wolę odczekać po prochach. ale jak teściowa tej mojej kuzynki usłyszała że ja TYLKO polopirynę brałam to mnie wysmiała i nalała likieru:rofl2:ona jest z zawodu pigułą, i opowiadała nawet jak znajpma przychodziła do niej bo antybiotyk dożylnie podawany miała mieć, i przed zawsze wypijały sobie po "lampeczce". nie żebym popierała, absolutnie nie, ale zadziwia mnie takie podejście do tematu alkohol/lekarstwa:baffled:
cdn chyba

A Amelka nie lubi słodyczy:no::szok::eek:.Kupiłam jej takie mleczne bułeczki ,żeby np. z dżemem na podwieczorek dawać,to nie chce ich jeść,woli "normalną" kanapkę:tak:.
Ja do tych omletów to różne rzeczy wrzucam- szynkę np. drobno pokrojoną,pomidorka,co tam mi do głowy wpadnie:-p

Ida- bo chłopy są jakieś inne:-p:-D.M. oglądał ze mną Parnassusa,bo tez lubi Deppa,ale jak chciałam z nim "Wywiad z wampirem " obejrzeć,to jęczał,a w końcu zasnął w połowie,o!
A ja jak biore jakies prochy,chocby zwykły paracetamol,to nie mam ochoty na alkohol- jakies podświadome to czy co?Ale pamiętam,jak ex kiedyś sobie na kaca Apap zapodał,to takiej wysypki dostał,ze szok:szok:.I dobrze mu tak:-p:-D

IDA jesteś :laugh2: a że ja o Cię pytałam to już nie zauważyłaś :-:)sorry:
HAPPY nie wiem czemu ale ja jakoś do tej pory ubzdurane miałam, że jak omlety to tylko na słodko tj. z dżemem babcinej roboty tudzież owocami ze słoiczka. Amelka po prostu wie co lepsiejsze :-p Alicjuszowi słodkie bułki też nie "wchodzą" zresztą ona to ogólnie jakoś mało słodyczowa jest i zdecydowanie kwasny smak od słodkiego woli. Ostatnio jak ją moja koleżanka flipsem czekoladowym poczęstowała to wpakowała uradowana całego do buzi, potem skrzywiła się jakby g***no jadła i wypluła :rofl2:

odnośne leków jeszcze:
ja nawet po polopirynie nie odważyłabym się nic zażyć. Moj były-były kiedyś kilka godzin po zażyciu apapu jedno piwo sobie wypił... wylądował w szpitalu na intensywnej,bo cośtam nie zaskoczyło/ zaskoczyło ze zdwojona siłą i o.

Ostatnia edycja:
beti, pewnie że dobrze mu tak:rofl2::-Da podświadomość na taki tryb włączoną mam i ja - wcale mnie wtedy nie ciągnie do alkoholu (no chyba że wy akurat na bb tematy % zapodajecie - wtedy gul mi skacze:-p)
maqcik, a właśnie że zauważyłam:tak:ale jak pewie zauważyłaś nie odpisywałam wszystkim tylko tak na szybciocha meldnąć się chciałam:rofl2:

reklama
IDA no dobrze - wybaczam ;-)

właśnie próbuję obciąć Alicji paznokcie. 6 palców na 10 zrobionych :-) a reszta nie wiem kiedy, bo jak tylko widzi, że z nożyczkami podchodzę to ucieka :no::eek:

Do góry