reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

posmarowałam Tormentiolem. Maść dość słynna że niezabezpieczna ale tu patrze by szybko mineło. Zresztą pediatra jeszcze w szpitalu niunie smarowały jak miała odparzenie, do którego zresztą same doprowadizły. Wtedy jej jeszcze nie miałam.

Teraz lece spać bo czuje że mnie czeka ciężka noc. Przed chwilą w ryku zmieniłam pieluszke bo troche zrobiła. Przynajmniej woda nie leci tylko normalna kupka.

reklama
Witam sie wieczorkiem na chwilke tylko bo niestety ale chyba sie przeziebilam:szok::wściekła/y: Pierwszy raz od paru lat :baffled: narazie katar i bol gardła ,zobaczymy jak to dalej sie rozwinie.Ale chyba synkowi przechodzi Więc jakieś plusy sa.

Byliśmy dziś u tej pary co niedawno poznaliśmy i było super!!!!W koncu normalni ludzie:-):-) Ona jest w 23 tyg ciazy wiec mamy wiele wspolnych tematow:-)

No to uciekam sie wygrzewać
Milego wieczoru

Dobranocka trzymam za ciebie kciuki i za to,żebyś miała łatwy i szybki poród!!

Hejka ja dosłownie na chwilunie....nie udało mi się wszystkiego nadrobić niestety:((( z czasem wolnym u mnie ostatnio kiepsko...dopiero teraz usiadłam a już tak póżno, że tylko do spania trzeba się szykować:(((
dobranocka powodzenia i obyś ekspresowo urodziła Wojtusia:))))
Iduś super Ineczka już śmiga....wzruszyłam się że hej:))
sheeney dużo zdrówka.....kuruj się i wracaj szybciutko do zdrowia......

Więcej nie pamiętam.......mam nadzieję, że mi wybaczycie............może jutro uda mi się coś więcej naskrobać.
dobrej nocki buźka:****

witam wieczorem:))) no wiec dzien na pelnych obrotach bo gruba oczywiscie nawalila z robota wiec w poneidzialek bedzie 3 wojna swiatowa tudziez morderstwo na miejscu pracy bo jak ja dopadne to wyleci z rykiem z roboty bo juz mam dosc!!!

poza tym dzisiaj w poludnie usmialam sie jak nie wiem z mojego dziecia:))) ugotowalam jej danie i zmiksowalam: indyk, ziemniaki 2, marchewe,por i jak nioslam (w foteliku juz byla) to mloda nagle z lzami w oczach i placzem na koncu nosa " mama mama mama!!!!!!!!!!!!!!!!" i ton glosu " prosze daj mi jesc ale to szybko! bo sto lat nic nei jadlam!":)))))))))))))) ubaw jak nei wiem. wciagnela porzadna miche:)))

z tatusiem zrobili w pokoju przewrot majowy- fotka na glerii.... szczeka mi opadla. jak wrocilam zp racy to mldoa byla jeszcze w kapieli i jak mnei zobaczyla to juz nie chciala sie kapac tylko zaczela jeczec mezowi ze koniec ze do mamy. no i nakarmilam ja a potem wzielam na przytulaski na kolanka:)) laduje mi paluchy do buzi jak pytam gdzie mama ma oczko, nosek, buzie??? ale pokazuje fajnie:))) najlepiej buzie lubi pokazywac (bo ja gryze wp aluchy). poza tym maz nauczyl ja po francusku " popiesc -poglaskaj" no i jak tak pwoiedzial " poglaskaj mame" to Leane glaskala mnie po klacie , cyckach i brzuchu i rece:))))))))))))))))))))))) a potem................. pokelpala jak stara kobyla!!!!!!!!!!!!!!!:))) normalnie padlam:))) ogolnie pogadala se ze mna, glascze mnei i rozmawia po swojemu:))) szok:))

mała mi zazdroszcze takiej obsługi. Jak ja bym chciała aby teraz ktoś przyszedł i mi zrobił obiadek. Chyba skonczy się na zakupionej dzisiaj zupce chińskiej.

Właśnie wyjełam młodej mate edukacyjna której nigdy nie tolerowała. Odczepiłam tylko pałąki i bawi się na macie tulać co jakiś czas głowę biedronki
ja tez odpielam palaki i sluzy to teraz na podlodze jako kocyk do zabawy:))) a przy okazji wspolczuje ci przebojow zdrowotnych z Laurcia :*
dawidowe a ja cesarkę, a konkretnie czas po niej wspominam rewelacyjnie, czułam się wyśmienicie i za nic nie chciałabym przechodzic męczarni dziewczyn po naturalnym :-) Kwestia organizmu chyba :-)
ja po cc smigalam po calym szpitalu z Leane w ramionach, mimo ze mnei ciagnelo (tylko przy wstawaniu i kladzeniu sie). a po powrocie do domu pierwsze co to podlogi pomylam....:)
MAKUC lofffciam cie mocno:))))
RYSIA no to nieweslo jak tak wymiotuje. nie zezarl jakiegos kwiatka???? bo neiraz ludzie choduja difenbachie a t o trujace jak cholera.
DOBRANOCKA najwazniejsze ze wszystko w porzadku i zycze porodu expresowego:))

a dzisiaj w sklepie poznalam babke ktora rodzila w tym szpitalu co ja, tylko ja rodzilam 27.09 o 9.51, a ona dzien przede mna o 23.30. i tez ma dziewczynke. i ani jednego zabka mloda nie ma jeszcze. ona zdziwiona byla jak mowilam ze Leane ma 6.

a poza tym to tak strasznie kocham mojego kluseczka ze szkoda ze spi:)))

no i jeszcze wrzucam fotke mojego talerza s salata na kolacje:)))

170920112662 (800x600).jpg
zezarlam to wsyzstko:)))))))))))))))))))))) a teraz pije piwko i kinder bueno wlasnei wsunelam:)

HAPPY ja mam Bordeaux 2009 czerwone pisze ze z prestizowanej piwnicy, mniaaam:) ale piwko tez chleptam a co:)

a jutro mam dzien spokoju bo: nigdzie dupe nei ruszam poza ew. spacerem z mloda. spie do oporu, bo dzisiaj skocnzylam pozno a wp oneidzialek wstaje o 5.20. , zamiast obiadu robie raclette -HAPPY pewnie to znasz:))))))))))))))))))))))))) i ogolnie jutro to bedzie zabawa z Leane, komp, tv. ale rano nie wstaje nawet jakbym miala spac do 12h.

BETI najgorszy syf to rocznik 2008. my kupujemy 2007, 2009, 2010 i podobno winko z 2011 bedzie superowe. juz enolodzy mowia bo pogoda w tym roku sprzyjala winogrnom wyjatkowo. a kupilam wczoraj wino biale z Savoie i juz w lodowie siedzi i bedziemy jutro pic z raclette na obiad:))

reklama
Rany...no,przeczytałam wszystko,ale że Amelka wstała wyjątkowo o 6.00,to zajęło mi to 2 godziny,a pisac za bardzo też mi nie daje,bo chce na kolana do kompa:/...Wczoraj zasnęła bez problemów,ale późno,bo ok.21- tak spacerowaliśmy,bo wieczór był ciepły.no,a potem wreszcie udało się na spokojnie winko ottworzyc,bo pierwszego wieczoru nie dało rady.
Dziulka- my mamy "sciągę"- tabele w takim terminarzu podręcznym i tam jest fajnie to rozpisane,bo z podziałem na gatunki wina i roczniki- ale ,niestety,kończy się na 2009,więc dzięki za info o 2010 i 11:))))***.
Dawidowe-spróbuj olejem lnianym Laurce pupę wysmarowac- goi błyskawicznie.Biedactwo...moja Amelka też 2 dni temu tak miała,na szczęście już dobrze.
Natuś:***-telefon włączony ,dzwonić mogę,ale jeszcze smsów ani innych pierdołek nie rozpracowywalam- nie ma czasu;))

Do góry