reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Natolin ciśnienie rzeczywiście wysokie, ale może czymś się zdenerwowałaś? Co do badania ginekologicznego to nie mam jak się nic nie dzieje, a szyjkę mi sprawdza podczas usg.

Andziula zaintrygowałaś mnie tą kreską. Szkoda, że nie pamiętam jak długą miałam w pierwszej ciąży.

Elson witaj i pisz co tam u Ciebie i dzidziusia.

Dziś dostałam ptasie mleczko i baryłki z alkoholem i tak się zastanawiam czy tych baryłek mogę skosztować. Jak myślicie? A czy macie tak, że jak coś otwieracie to folia idzie w strzępy czy pamiętacie o tym takim wąskim paseczku do otwierania? Ja najczęściej męczę się zdzierając folię, a dopiero później odkrywam ten paseczek.

reklama
A ja zrobie malej w brzuchu racuchy z jablkami :) z okazji dnai dziecka
Mialam dzisiaj ta krzywa cukru i niechec do slodyczy chyba szybko mi nie minie. Tak na glodnego sie zamulilam,ze masakra

Natolin super, że z dzidziusiem ok :) Cisnienie to pewnie z tych nerwów Ci podskoczyło. A badanie ginekologiczne ja miałam dopiero na ostatniej wizycie pierwszy raz w trakcie ciąży, wcześniej tylko USG dopochwowe, potem USG przez brzuch a dopiero ostatnio szybkie USG + badanie gin. Teraz mam zrobić cytologie więc badanie też pewnie będzie.

Doris ja tez mam taka kreseczke az od mostka moja mama mówila mi ze jak masz taka dlugo kreche to bedziesz miec dziewczynke powiedziałas ze przy pierwszym dziecku miałas od pempka i masz chlopca u mnie sie to sprawdzilo ze dziewczynka:

hehe pierwsze słyszę, ale.... w poprzedniej ciąży miałam dość wcześnie i przez cały brzuch i.... mam Olę:) teraz albo jestem ślepa, albo jeszcze się nie zaczęła wybarwiać;)

Racuchy z jabłkami. MNIAM. Uwielbiam, ale jak ktoś zrobi bo jak sama zrobię to odechciewa mi się jeść.

Dziewczynki mi też brzuch twardnieje ale z szyjką wszystko ok. Lekarz kazał mi brać ASMAG 3 razy dziennie no i nospę doraźnie.

Natolin cieszę się że z dzidzią wszystko ok.

no generalnie byłam zdenerwowana, przez ten brak czucia ruchów, no, ale zobaczymy jak będę sobie mierzyć w domu...

czesc dziewczyny:-)

Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie do swego grona i bede mogla poplotkowac z wami nie tylko o ciazy i malenstwie ale i o innych pierdułkach ;-) Termin mam na 14 pażdziernika i bede rodzić w Irlandii :eek:
Od kilku dni podczytuje was troszeńke i teraz zdecydowalam sie ujawnić, kiedys udzielalam sie na forum starających a od kilku miesiecy nie zagladalam tutaj i troche mi brakowalo tego forum:tak:
Przy okazji wszystkiego najlepszego dla wszystkich maleństw w brzuszkach i nie tylko:-)

Natolin- super ze z dzidzia wszytsko wporzadku, a cisnienie takie, bo moze sie denerwowalas tym czekaniem???? ja w poprzedniej ciazy mialam prawie caly czas 140

Przylaszczka- oj nie zazdroszcze tej glukozy....wyniki beda na pewno okej, wiec nie bedziesz musiala powtarzac

Ja mialam tylko raz badanie, do tej pory bylo usg dopochwowe, potem 2 x usg i teraz mialam badanie na fotelu

mellisa witaj!
no mam nadzieję, że to było tylko z nerwów...
a z badaniem ginekologicznym to trochę mnie pocieszyłyście, bo ja jak dotąd co miesiąc miałam, a teraz nie i się zaczęłam trochę martwić.
w ogóle dzisiaj wszystko jakoś biegiem i nawet nie zapytałam ginekolog czy mogę już odstawić luteinę, bo szczerze powiedziawszy mam jej już dość... ble...

reklama
Natolin według mnie nie masz sie co martwić,ja bylam tylko raz badana ginekologicznie i to w polskiej klinice bo tutaj w Irlandii w ogole nie badaja bo uważaja że nie nalezy ingerować...
tak wiec nie myśl juz o tym ważne ze z dzidzią wszystko dobrze:-)

Do góry