reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

fasolkaania co do filmów to avatar, który masz w profilu to dlatego,że tak się nazywa czy dlatego, że podobał Ci się film Camerona?:)

reklama
Witam dziewczyny o tak późnej porze. Ostatnio nie mogę spać! No i jestem po wizycie:)
Dzisiaj sprawdzaliśmy płeć:) oczywiście maluszek ruszał się tak że było ciężko ale przed usg dowcipne udało się, oczywiście kiedy zapytałam lekarza czy to już na 100% to powiedział że na 100% to po urodzeniu, no ale 95% więc będę miała syna:) Szczerze w głębi duszy marzyłam o córeczce, no ale może następnym razem:D hihi coraz bardziej się ciesze. Wyniki mam idealne, w sumie to przytyłam 1kg, ale musze się oszczędzać w tyciu bo mam problemy z kolanami i biodrami więc w związku z tym również dostałam L4. Dzidzia ma 19cm wzrostu ale to jak to lekarz powiedział stojąc na baczność :) i waży tyle co kostka masła:)
Powiadacie porządki...hmm no ja też muszę się zabrać za nie, ale muszę u siebie zrobić miejsce nie dla maluszka tylko dla przyszłego małża bo po ślubie zamieszkamy u mnie, aż nie zrobimy remontu mieszkania, a tu nie da się nawet palca wcisnąć:D
Ano i usg połówkowe mam 16ego czerwca i będziemy na nim już jako mąż i żona-kurde nie wiem czy przywyknę;P i 18ego wizyta!
Chyba Was zanudziłam:) z góry przepraszam. Oczywiście spać mi się nie chce:/ ech
Pozdrowionka i miłej soboty już przy okazji:*

Ostatnia edycja:
Witam i ja - jestem u teściów i jem jak nakręcona skoro w temacie jedzenia jesteśmy. Wstałam o 5 rano, zabrałam się za czytanie książki i zjadłam twixa, przed chwilą śniadanie a już myślę o plackach ziemniaczanych na obiad - w jakiś amok wpadłam normalnie, jak wrócę do Krakowa to powrót do zdyscyplinowanego żarcia bo jak ja w czwartek na tej wadze stane po weekendzie z takim obżarstwem! Pogoda średnia więc oglądam tv, czytam książki itp. Oczywiście kupiłam maluchowi wczoraj ogrodniczki, sweterek, śpiochy i trzy koszulki... gdzie ja to pomieszcze :)

A ja znow po aquaaerobiku- moje kosci sa mi wdzieczne. na przyszly miesiac zapisalam sie 2 razy w tygodniu. duzo cwiczen na uda i ramiona i kregoslup- moj czujnik energii wzrasta radosnie, mimo ze zaraz nam tu przyjdie wielka fala :0

dzien dobry wszystkim!

A ja znow po aquaaerobiku- moje kosci sa mi wdzieczne. na przyszly miesiac zapisalam sie 2 razy w tygodniu. duzo cwiczen na uda i ramiona i kregoslup- moj czujnik energii wzrasta radosnie, mimo ze zaraz nam tu przyjdie wielka fala :0

a gdzie chodzisz na aqua? i to tak w sobote rano?;) moze po powrocie i ja sie zmobilizuje. Mialabys ochote na towarzystwo?:) Teraz co prawda prowadze swoje zajecia, ale to tylko 2 godzinki w tyg., no i zupelnie inna forma ruchu.

w temacie jedzenia, to mnie ostatnio dorwal wilczy apetyt. Zjadam wszystko-to zdrowe i mniej zdrowe.Nigdy nie musialam sie kontrolowac z jedzeniem, ale chyba czas zaczac. Nigdy tez tyle nie jadlam! A waga jestem zalamana- rosnie z dnia na dzien;( chyba przestane sie wazyc co dziennie, bo w jakas depresje popadne. Do tej pory poszlo w brzuch(ktorego nigdy nie mialaM)- i jest to tluszczyk, nie tylko dzidzius:) i w boczki, ale dzis widze , ze i dupci i udom sie dostalo. A ja za tydzien mam sie na plazy wylozyc! Byle tylko Green Peace nie zawolali:)
No i lece do psiapsiuly na kawke ....i babeczki(po co ja je kupilam!!!)

Moriam mam to samo. Spodni już od jakiegoś czasu nie zapinam tylko na gumce chodzę. Ale zaczynają być za ciasne w udach i tyłku :-( Z brzuszka się cieszę ale boki mnie wkurzają (nigdy ich nie miałam).
Muszę kupić spodnie ciążowe ale boję się że mi tyłek urośnie bardziej i kupię i za chwilę będą za małe.

A dzisiaj w ogóle śniło mi się że urodziłam dziecko i to dziecko to był mój mąż (kawał chłopa). I pytam się go jakie pieluchy ja mam mu kupić? A on mi na to, to ty będziesz mnie przewijała? Ja- no muszę skoro jesteś moim dzieckiem. Masakra :D Martwiłam się co ja powiem ludziom, miałam mieć maleństwo a tu dorosły chłop. No i strasznie ubolewałam że nie mam takiego małego dzieciaczka.

Ostatnia edycja:
Witam.
Czy któraś z Was ma lub miała łożysko przodujące?
Tak sie martwie tym.

witam. nie martw sie napewno bedzie dobrze. ja w pierwszej ciazy mialam lozysko przodujace jakos w 4 miesiacu. lekarka kazala mi sie oszczedzac i mowila ze lozysko jeszcze rosnie i dzidzia i ze moze sie przesunac . lezalam w domku prawie 2 tyg(ale dlatego ze czulam sie tak bezpieczniej). poszlam na wizyte po 2 tyg i okazalo sie ze jest wszystko w porzadku!!!lozysko ulozylo sie tak jak powinno;))cala ciaze chodzilam, specjalnie sie nie oszczedzalam i urodzilam piekna corcie ktora zaraz skonczy 4 latka:)))tak wiec nie martw sie . napewno urodzisz zdrowego dzidziulka

Hej Dziewczyny:)
U nas świeci słoneczko:)ale ja niestety w pracy do 21 ale jeszcze trochę od lipca idę nal4 najprawdopodobniej.1 czerwca wyjezdzamy na urlop na mazury trochę obawiam sie podróży bo czeka nas aż 600 kilometrów drogi mam nadzieje,że dam rady i mój kręgosłup nie odmówi posłuszeństwa:(

reklama
Witam dziewczyny po bardzo ciężkim tygodniu. Woda nadal zalewa moją wieś, wody jest coraz więcej. Przez tydzień drżeliśmy o wały na Wiśle, Rabie i Drwince ponieważ mieszkam w widełkach tych rzek akurat obie zlewają się u nas do Wisły. Musiałam się ewakuować z dzieckiem do Krakowa ale stres plus wynoszenie środowe wszystkiego z naszego pokoju na strych dzisiaj przypłacam bólem podbrzusza. Miałam nic nie dzwigać a tu przeniosłam pół pokoju, usypywałam wory z piachem i teraz od 2 dni boli mnie całe podbrzusze i trochę prawa strona brzucha, jak leżę to nic a jak wstanę to taki delikatny ciągnąco-kłujący ból. Mam nadzieję że to przesilenie mięśni albo za bardzo je naciągnęłam od podnoszenia rąk. Boję się zadzwonić do gina bo może mnie wysłać do szpitala. Poczekam więc do poniedziałku.
Lolisza proszę pociesz mnie i powiedz że mogłam mięśnie naciągnąć i to one mnie bolą. Wczoraj odczuwałam to jak ciągnienie na samym dole podbrzusza a dzisiaj też ale i prawa strona brzucha, dół lekko mnie kłuje. Nie nosiłam ciężkich rzeczy ale jednak dużo się napodnosiłam, no i stres.
Ryczeć mi sie chce że znowu moge mieć kłopoty w ciąży...

Do góry