reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Strip- uważam,że terapia dla par to baaardzo dobry pomysł- być może Twój A. wreszcie zobaczy swoje postepowanie w innym świetle,może takie rozmowy z terapeutą (osoba niezaangażowana i obiektywną) uświadomią mu,że on wcale nie jest święty,że jego postępowanie jest egoistyczne i jeśli mu zalezy na związku,na rodzinie,powinien je zmienić.Pytanie,czy on zgodzi się na taka terapię,no,bo skoro uważa,że on jest ok.,a cała "wina"lezy po Twojej stronie,to moze stwierdzic,że ON tego nie potrzebuje.No,ale tu masz go w szachu,bo skoro twierdzi,że mu zalezy,to powinien się zgodzić.
Może masz rację...może ,jak piszesz,on robi to wszystko,żebys Ty pierwsza powiedziała,że masz dość,żeby sobie "nie pobrudzić rączek"...mój eks zachowywał sie podobnie-jak piszesz o zachowaniu A.,to wszystko staje mi na nowo przed oczami...a potem było juz tylko gorzej...:(((
Ale próbuj tej terapii,przynajmniej będziesz jasno widziała ,na czym stoisz...
Oczywiście ,według mnie,Twój A. czepia się całkowicie bez powodu i zachowuje się tak,jakby chciał,żeby wszystko było "pod górkę"...Prawdę mówiąc to chyba co najmniej połowa z nas tutaj nie robi połowy tego,co Ty,a faceci sie o to nie czepiają.Tak więc myślę,że to tylko pretekst- tak,jak pisałaś,nikt nie jest cyborgiem,Ty tez masz prawo byc zmęczona,miec gorszy dzień,nie mieć czasu na nic,bo Wojtuś daje czadu...Eeech,trudne to wszystko...Przytulam Cie mocno,najważniejsze,żebyś nie dała sie mu "zdołować",żebys nie dała sobie wmówic,że z Tobą jest coś nie tak.Bo jesteś wspaniałą dziewczyną i super matką.

reklama
Helou.

Dawno mnie nie było, byczyłam się nad moriem :).
Pogoda dopisała i wogóle było miło.

Doris, Sheeney gratki dla Waszych maluszków. Gratki również dla dzieciaczków, które świętowały w ostatnich dniach.
Zaraz Was troszku ponadrabiam.
Aniawa, Doriska zazdraszczam Wam spotkania :)
Strip współczuję Ci domowe sytuacji. Ciężko tak. Ach te chłopy.
Sarisa świetna fotka.

Miłego dnia wszystkim życzę.

A coś mnie trafi zaraz. Mój pracodawca wymyślił, że zamiast premii będzie nam wypłacał większy ekwiwalent za pranie. No i do tej pory go dostawałam. A za czerwiec juz mi nie dali, bo ostatni dzień czerwca byłam już na wychowawczym. Wściekła jestem, bo to spora kasa :(

Makuc shi-tzu póki co jest małą kulką do tulania, ale właściciele mówią, że tulać się nie chce, więc bądz tu mądry
Happy mądre słowa mądre.
Mała mi no wreszcie. Fajnie, ze jesteś. A teraz, że tak dlugo Cię nie było do tablicy jesteś wywołana i proszę odpowiedzieć na pytanie co robiłaś jak Cię nie było ??

...chyba z jeziorka nici,bo zapowiadaja burze i deszcze,a zanim sie ogarniemy,to może byc po ptokach...:(((Szkoda...@ mineła,to bym sobie popluskała sie z Niunią...
Mała Mi- no,jesteś:)))!
Sariska- dołączam do zapytowywania ,skąd takie słodziaczki u Was?;)
eeee...Alzhaimer mnie odwiedził( Ten stary Niemiec,co wszystko chowa;)).Nawet zapomniałam,jak się to pisze:p

Oliwka na spacerze, ja wracam do pracy ;-)

Emiliab kara słuszna więc myślę, że następnym razem pomyśli zanim coś zrobi :-)
Strip przykro mi, że nie układa Ci się z partnerem :-( wiesz co na to wychodzi że jemu nie dogodzisz choćbyś nie wiem jak się starała. Więc przemyśl to na spokojnie, czy warto się tak męczyć, denerwować i dokładać sobie jeszcze więcej stresu.
Happy z tym balkonem rzeczywiście niebezpiecznie... dobrze, że ta firanka tam była, domyślam się ile nerwów miałaś przez tą jedną chwilę, bo wystarczy chwila i nieszczęście gotowe :-(
Sarisa to płaciłaś mu? trzeba było za pobraniem wysłać...ściemy nie ma a Zuzia pięknie sobie śpi, pieski śliczne.
Kasia33 super, że pogoda dopisała nad morzem, załącz fotki jakieś a co do szefa to nie ładnie postąpił :-(.
Mała_mi gdzie byłaś jak Cię nie było?

Strip, a to taki typ z którym nie da się pogadać? Bo czasem facet wręcz fizycznie nie zauważa faktów i trzeba mu jak krowie na rowie, albo jak Dziulka - dość GŁOŚNO uzmysłowić pewne sprawy. Na niektórych to działa... Strasznie przykra sprawa. Ściskam... :*

Mała Mi, witaj witaj i chwal się jak było ;-)

Ewelina09065, Doris-Mareczku, Sheneey, gratulacje dla Waszych Maluszków!

Ladygab,
wczoraj jechałam pod Twoim blokiem! :-)

Jak tam plany wrocławianek i nie tylko wrocławianek na targi Mother and Baby?
KRAKÓW 7-8 maja 2011
WARSZAWA 11-12 czerwca 2011
WROCŁAW 20-21 sierpnia 2011

Któraś chętna? :-) ja się wybieram na pewno!

EDIT:
Aha, jeszcze a propo facetów to mi się przypomniało: mój M. rano odstawił auto do naprawy, potem wrócił, posiedział przed kompem, poleżał (Mała spała akurat) i...oznajmił mi, że chyba poodkurza i umyje podłogi, bo Mała raczkuje i warto żeby było czysto. Ja zapytałam, czy na pewno dobrze się czuje, ze tak sam z siebie się "wyrywa", a ten: no przecież nie lecę już sprzątać, to na razie taki mój plan... A teraz poważnie zaczyna się organizować i coś tam sprzątać!!! :szok: Oho, właśnie mnie wzywa do pomocy, żebym jakieś ciuchy sprzątnęła bo mu przeszkadzają w sprzątaniu. Słodkie :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Ja tylko na chwilke powiedziec,ze poki co jest bardzo fajnie :-):-):-)Mysle,ze tydzien to za krotko...
Jest wesolo,tyle sie dzieje,ze nawet nie powiem ,ze sprobuje poczytac co napiszecie przez ten tydzien;-)
Maly Tomek zachwycony wszystkimi.Ale oni wszyscy nic bardziej,az milo popatrzec
takze do zobaczenia za pare dni ,jak bede miala chwilke to napisze co sie dzieje.
Maly Tomek dostal duzo fajnych rzeczy:tak:

Buziaki dla wszystkich!!!!!!!!!!!

Do góry