reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Witam wieczorowo...

Wpadam się tylko zameldować...
weny ostatnio brak zupełnie ale podczytuję na bierząco...

Minimoni mam nadzieję że pochwalisz się albumem...
Ja uwielbiam scrapbooking ale sama robię tylko takie na kompie ;-)

Mam nadzieję że humorki jużniedługo poprawią się nam wszystkim u których szwankują ;-)

Dobranoc....

reklama
Witajcie mamusie:-)

Monimoni,
mój Skarbek waży już ok. 11 kg:baffled:. Dzisiaj udało mi się go nie nosić - wszędzie wędrowaliśmy za 1 paluszek;-) - sam nie chce jeszcze się puszczać:-D
Gratuluję teściowej:tak:

Dorisday
nie, no to, co napisałaś zmienia postać rzeczy:tak: No to faktycznie musisz się zrobić na bóstwo:-). Ale skoro piszesz, że na co dzień do pracy musisz ubierac się elegancko, więc na pewno nie będziesz miała problemu. Podziwiam Ciebie, że podołasz takiemu wyzwaniu, ale też zgadzam się, że ten facet ma prawo byc na 1. komunii syna. masz klasę:tak:

Witaj Agniszka:-)

Mała Mi, powodzenia:tak:!

Maga - podpisuję się pod Twoimi słowami o ukończeniu 30-tki! U mnie po prostu życie nabrało sensu, zaczęłam być szczęśliwa i w ogóle wszystko dużo lepiej, niż wczesniej:tak:

Efa - głowa do góry:tak: Nie zamartwiaj się na zapas, bo to szkodzi dzidzi.
Jak w 1. ciąży miałam nieraz gorszy nastrój ( te hormony:baffled:) zawsze pomagało mi szperanie w internecie i szukanie różnych fajnych rzeczy dla dzidzi:happy: no i oczywiście pogaduchy na BB:tak:

Karen, nie przejmuj się - masz możliwość pójścia do innej pani psycholog?

U mnie nic nowego, wizytę mam dopiero 18.05. Ale ta ciąża i tak upływa mi szybciej, niż pierwsza - to na pewno dzięki syneczkowi, który nie pozwala się mamusi nudzić:-D
Pogoda była dziś u nas względna. Tzn. padało tylko w nocy.

Życzę wam miłych snów i pogodnych myśli:-),
pa

Vilemo pochwalę się jak skończę chociaż część, bo robię często w jeden dzień tło w inny przygotowuję ozdoby. Wszystko przez to, że czasem klej musi złapać przez noc i wyprostować kartkę w jakiejś książce :)
Ja właśnie z tym scrapbookingiem komputerowym jestem na bakier, mam bardziej zdolności manualne, w końcu z zawodu jestem nauczycielką techniki.

Malgoss dobrze, że za paluszek, lepiej dla Ciebie i malucha w brzuchu jak nie dźwigasz często.

Dobranoc Dziewczęta!

To ja się witam o poranku. Wstałam z bólem gardła i pierwsze co zrobiłam to płukanie wodą z solą - niby lepiej ale jeszcze zaatakuje szałwią. U mnie zawsze jak tylko robi się ciepło pojawia się problem porannego bólu gardła, nie znoszę tego...
Moriam, Ispagul konsultowałam, lek uważa że na uporczywe zaparcia zarówno jego jak i lactulose mogę brać, problem tylko taki, że lactulosa chyba na mnie nie działa a Ispagul jest wg mnie wstrętny ale jakoś się przemęczę, zaraz właśnie kolejna porcja z maślanką bo oczywiście efektu zero a na noc najadłam się dodatkowo śliwek suszonych więc już miałam nadzieję. Mi lek powiedziała, że zaparcia w ciąży to nie tylko dyskomfort mamy ale też uboczne produkty przemiany materii pozostające w nas zdecydowanie za długo co też nie jest dobre dla dzidziusia więc ja wypowiedziałam zaparciom wojne na całej linii. Jeszcze chyba siemię lniane kupię, podobno niektórym pomaga.
Zaraz znów do pracy a tam znów mnie czeka sajgon - już nie mogę się 14:00 doczekać :) Postanowiłam też ostatecznie zmienić swoją dietę bo te przegryzki, paluszki, orzeszki to też nic dobrego, może zmiana sposobu odżywiania pomoże na część niepożądanych objawów jak zaparcia i zgaga. Postanawiam, że ostatni posiłek jem ok 18:00 i musi być lekki - najlepiej sałatka, może w ten sposób uporam się ze zgagą bo mam wrażenie że mi przełyk płonie.

Lolisza podziwiam Cię z tą dietą i życzę sukcesów. Ja też lubię sobie przegryzać, ale jak mam na to ochotę to kupuję słonecznik lub idę na strych po orzechy, ew. jakieś owoce. Chleb pszenny ostatnio jakoś przestał mi smakować i wolę graham lub jakiś z nasionkami (słonecznika najczęściej). Gdybym zjadła o 18.00 lekką kolację to w nocy zasnąć nie mogłabym z głodu.

Monimoni koniecznie pochwal się swoim dziełem.

Malgoss co do dźwigania to mój syn waży 16kg i też czasem muszę go gdzieś podsadzić czy posadzić.

Karen na Twoim miejscu zmieniłabym lekarzy. Widocznie ten logopeda nie ma podejścia do dzieci. Po co macie się wszyscy stresować. Zresztą takie wizyty raczej nie pomogą jak macie do siebie negatywny stosunek.

Jeśli chodzi o humorki to jakoś te złe mnie nie dopadają jeszcze i mam nadzieję, że ich nie będzie, a jak zauważę, że się zbliżają to je jakoś przepędzę. Ciągle mam w pamięci obawy męża o drugą ciążę, że będę się zachowywać jak w pierwszej, a wtedy to nastroje miałam.

Baśka_28 usg to ja przestałabym się sugerować. Podobno najtrafniejsze szacowanie wieku z usg jest na samym początku ciąży, a potem to się ciągle zmienia. Jedne części ciała rosną szybciej inne wolniej.

Sugar_and spice mnie też 30stka czeka w tym roku. Maluszek będzie takim prezentem przedurodzinowym.

Od wczoraj czekam na kurierów i listonoszy i się nie mogę doczekać. Dziś już powinno coś przyjść. Plany na weekend zmieniliśmy i wybierzemy się na krótkie wycieczki, np. do Krakowa lub Olsztyna.
A dziś mąż mnie zostawił bez śniadania. Mówiłam mu wieczorem, żeby przywiózł chleb i serki to zaspał do pracy i z pośpiechu zapomniał. Teraz wygrzebałam resztki i zjadłam mleko z płatkami.

Dzień doberek :-)

Lolisza simie lniane??? ło matko, naprawdę dasz radę? Konsystencja tego świństwa jest poprostu obrzydliwa.

monimoni fajna sprawa dla osób , które maja nadmiar wolnego czasu. Także zazdroszczę... i bardzo chętnie zobaczę jakieś gotowe prace.

malgoss cieszę się , ze sie rozumiemy ... hehe :-D

dorisday2512,e-lona, lolisza tak zrobię jak mi radzicie, ja wiem że to tych wizyt się tak stresuje ale logopeda w całej swojej ambitności tej opcji nie wzięła pod uwagę.
Mam też okropny żal że wszystko to mówiła przy moim dziecku przecież ono nie jest głupie i wie co się dzieje. Jak widziałam jaki był smutny wczoraj to się mi serce krajało. A o psycholog to nawet nie chce mi się gadac...leki 4-latkowi?!
Skorzystam z tych namiarów na aleji Pokoju, dzięki.

Ostatnia edycja:
Hej!!
Melduję się po dłuższej przerwie. Zuzia zalała mi komp i nie działają klawisze, jest w naprawie, ja piszę z mężowego.
Mam nadzieję że mój będzie sprawny, dziś mają oddać od naprawy...:zawstydzona/y:

Hej mam pytanko, za pół godziny idę do gina. Potrzebuję zwolnienie na 10 dni. Co mówicie lekarzowi??
Mój gin by mi dał bez problemu, bo
Mam problelem, bo mój lekarz jest na urlopie i będzie za 2 tyg, i dziś go inny zastępuje i nie wiem czy mi da :-(

ewelw chyba nie masz innego wyjscia jak poprostu powiedziec , ze potrzebujesz to zwolnienie lekarskie. Trzymam kciuki.
e-lona u mnie tez malenstwo przyjdzie na świat przed moja 30-tką- taki przedwczesny prezent. Kiedy u Ciebie przypada dzien Twoich urodzin? U mnie 10-tego listopada.
lolisza tak mi sie przypomniało , że u mnie na zgagę pomaga bawarka- czyli herbatka z mlekiem i to tak wlasnie przed snem. Poza tym taka herbatka jest bardzo dobra na laktację:tak:.

reklama
Do góry