reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

ja równiez trzymam za was dzieczynki kciuki ja tez mam dzis samo usg na 19 20:-) i juz odliczam czas połoze sie spac z małym to szybciej zleci mi miłego popołudnia

reklama
A ja za 1.5 godz jadę na wizytę. Niech mi ten czas szybko zleci. Za mnie też proszę trzymać kciuki.
U mnie też pochmurno i deszczowo. Kiedy w końcu będzie słoneczna wiosna?

Wczoraj byłam na usg i okazało się że jestem w 15 tygodniu ciąży. Teoretycznie poród mam mieć 5 października.
Widziałam po raz pierwszy mojego maluszka. Tak sobie ładnie nóżka fikał. Pani doktor powiedziała mi że to prawdopodobnie chłopczyk bo się mu coś miedzy nóżkami pojawia :p Jak myślicie dziewczyny na ile to może być wiarygodne?
Ma już 10 cm!! rośnie zdrowo :)

Witam dziewczynki :) Ja też oczekuję z niecierpliwością na jutrzejszą wizytę u gina. W końcu zobaczę Maluszka, bo na pierwszej wizycie moja lekarka nie dała mi zerknąć na ekran. Teraz idę do innej pani doktor ( i oby była bardziej rozgarnięta niż poprzednia). Trzymam kciuki za wszystkie niecierpliwe mamuśki :)

Ja również nie mam weny do pisania, zwłaszcza od soboty, powiem Wam to wydarzenie w Smoleńsku zupełnie mnie wybiło z rytmu...okropnie to przeżyłam nie to że jakoś emocjonalna jestem tylko od soboty tak nas media tymi informacjami i wspomnieniami bombordowały że miałam straszny ból głowy, chodziłam przez 3 dni struta, czuję się taka zmęczona psychicznie już tą sytuacją...może to przez ciążę tak to przeżyłam.
Akurat kiedy umarł Papież 5 lat temu też byłam w ciąży ale wtedy to zupełnie mnie to niedotknęło...

Przypomniało mi się coś:D dzisiaj w nocy wydarzyło się chyba coś dziwnego, nie pamiętam co mi się śniło, nie budziłam się nawet w nocy, a obudziłam się z potłuczonym kolanem jakbym kopała nim w ścianę:D hehe tyle chciałam Was troszkę rozweselić bo pogoda do d..y!!!:):):) może mniej śmieszne jest to, że mnie teraz kolano boli, ale podchodzę do tego z uśmiechem:)

Jestem już spokojna bo:
po 1. zmieniłam lekarza na takiego naprawde super :D
po 2. byłam na USG i dzidzia jest zdrowa, duża i na 99% bedzie chłopczyk
:-)

reklama
Ja już też po pracy :) Faktycznie wcześnie wstaje, ale przez prace zmianową mam rozwalony zegar biologiczny, często przebudzę się ok 3:00 i czasami już czuję się tak wyspana, że nie mogę dalej zasnąć, czasami się udaje a nawet jak nie to do 5:00 staram się w łóżku poleżeć żeby jeszcze odpocząć, potem szybki prysznic i 6:10 wychodzę bo pracuję od 7:00
Natomiast wcześnie chodzę spać, ale to tylko w ciąży, normalnie ok 23:00-24:00 więc do tej 3:00 to mi niedużo tego snu wychodziło, teraz czasami o 20:00 już padam, zazwyczaj na jakimś filmie, potem mąż sie śmieje jak twierdze "tego nie ogladaliśmy" bo owszem oglądaliśmy tylko ja jak zwykle spałam :)
Ja dziś miałam zachciankę na drożdżówkę z makiem, generalnie nie lubię takich produktów, no chyba, że mi babcia upiecze domowe drożdżóweczki, ale tych ze sklepów nie znosze a tu dziś bach złapałam taką fazę, że musiałam kupić i już nawet zdążyłam zjeść. W sobotę mają do mnie przyjść na wieczór koleżanki i już się zastanawiam co do jedzenia zrobić :)
Jutro muszę zrobić kontrolną morfologie i mocz bo w środek do gina, oczywiście już zaczynam schizy, ze coś może być nie tak, ciężko się wyłączyć, ale jedziemy razem z mężem a on przynosi mi szczęście więc musi być dobrze, mam nadzieję, że zaglądniemy dzidziusiowi między nóżki i coś nam to już powie bo już mam straszną ochotę na jakieś konkretniejsze ciuszkowe zakupy :)
A z innej beczki do mam doświadczonych - rodzimy na jesieni, ja akurat koniec października, jakie ubranko wierzchnie trzeba dla takiego dzidziusia, bo chyba na kombinezon zimowy za wcześnie? Są jakieś formy pośrednie? Co Wy planujecie kupić?

Do góry