reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

a z podforum to DZIULKI pomysł ;-)

to nie pomysl tylko sen jakis -zboczenstwo na BB sie ujawnia:ppp
A ja wyczytałam z naszych złotych myśli,że aniawa ma dziś urodziny! Wszystkiego najlepszego kochana!!!!!!
no niezle, nastepny szpieg:))))

ANIAWA- wszystkiego najfajniejszego, cmokaweczki od DZIULECZKI:ppp

IDA- nooooo kurna nie pomyslalam o tej strzalce:pppp

a u nas nocka.....do DUPYYYYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!! mloda sie obudzila o 3h!!!!! poszlam dac smoka- zawzielam sie ze za chiny zarcia! w miedzyczasie glizd sie tyle nagadal i naplul ze masakra i rozkopala z koldry! poszlam wsciekla jak osa i rozespana zaczelam sie drzec.... serio cos mi sie dzieje i dostaje szalu na te noce juz. kiedys wstawalam co 2.5h a teraz jak mam wstac raz to mnie trafia. wkoncu mloda nakarmilam 120 wciela pieluszka i spac. usnelam jak kamien. pobudka o 8.40, wszystko byloby fajnie tylko ze mloda miaauczala ze dostalam swira i zas nerwy!!! wydarlam sie ze jak zaraz nie przetanie maiuczec to nie przyjde do niej i ze jest niedobry dzidzius- zrobila usta w podkowke a ja nie dalam za wygrana i powiedzialam ze jak nie przestanie beczec o nic to tymbardziej nie przyjde. uspokoila sie od razu. skubana mnie testuje jak nic!!!!!!!!!!!!!!!! bo pozniej dalam jesc 150 kleiku ryzowego i potem bawila sie ladnie i smiala i bez kaprysow bylo. a zazwyczaj sie budzi piskiem radochy a nie gderaniem ze az mi leb rozwala.
dzis zwieksze dawke lyzek tej kaszki wieczornej bo chyba to tutaj gra duza role. zobaczymy. jak nie to bedzie wielki powrot butli o 23h czyli tatus do dziela! w nocy napisalam w nerwach kartke mezusiowi ze w zyciu drugiego dziecka, ze za bardzo w dupe dostaje, ze jak zajde w ciaze to usune od razu!!!! chyba ze da mi na pismie ze po urodzeniu ja w 3 miechy zajmuje sie niemowlakiem a potem ON idzie na TACIERZYNSKIE na pol roku bo inaczej sie za ch.......... nie zgodze na drugie dziecko NIGDY!!!!!!!!! ze mam dosc pobudek przez pol roku i w ogole mam DOSC!!!!!!!!!!!!!!! maz wychodzil do pracy to wycalowal mnie powiedzial ze kocha ze nie jestem zla matka (bo to tez napisalam-bo jak wydarlam sie na mala to on mnie zrypal) ze bedzie dobrze itp.serio- chyba juz mam przesyt siedenia w domu i tej monotnnosci.

wlasnie dostalam telefon od chrzesnej Leandra ze wyjezdzaja 20 kwietnia raniutko i pod wieczor beda:))))) jupiiiiiii!!!!!!!!! ale zaleje pale z moja przyjacioleczka auuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!! jedyne ALE- znikne z BB na czas ich pobytu ale bede smsy strzelac do FROGG, ALICJI albo jeszcze jakiegos innego rzecznika se znajde:ppppppppp kto chetny?????:) cv i list motywacyjny przyjmuje do wtorku za tydzien:))))))))))))

reklama
Dziulka, jak Ty się do mnie nie odezwiesz to ja Cię jakoś złapię, a już Twojego śpiewu w kościele to w ogóle nie mam zamiaru przegapić :)))) Z resztą nie musisz nagrywać na komórkę ani puszczać on-line, włączę sobie wiadomości wieczorne ze swiata, tam na pewno będą mówić o Narodzinach Nowej Gwiazdy Estrady Francusko-Polskiej ;-)

Ladygab, sto lat dla Zosika!

EMILIAB fajnie, że spotkasz się z moim alter ego :-) czekam na relację od Was :-) od Ciebie i od IDUSI też oczywiście :-)

DZIULKA kochana wiesz co, ja Cię trochę rozumiem, bo ja trochę też bywam zdenerwowana na Pudzianka w takich chwilach, ale przemyślałam wszystko i stwierdziłam, że to ja muszę się kłaść wcześniej spać, bo to jest malutkie dziecko i ono mi na złość na pewno nie chce zrobić. a Ty kochana chyba powinnaś pomyśleć o powrocie do pracy, bo może wtedy jak będziesz wychodzić z domu trochę to będzie łatwiej.

ONESMILE daj znać jak Mama wróci.

a my do biblioteki na razie nie idziemy, bo Pudzianek drzemkę ucina, a za oknem oczywiście deszcz....:angry::angry::angry::angry::angry:

Hej I’m come back ! Pewnie za mną nie tęskniliście, bo trudno tęsknić za kimś kto rzadko się pojawia J
No więc tak…chciałabym do Was ponownie dołączyć ;)
Wszystkim zębolkom gratuluję pięknego uśmiechu!
A popsutym dzieciaczkom życzę szybkiego powrotu do ciągłego uśmiechu i radości zamiast jęczenia.
Niewyspanym mamom życzę przespania całej nocki, a wszystkich dołków zakopania.
Moje dziecko właśnie leży na macie i krzyczy na mnie,że królewna sama leży, aha i od wczoraj strasznie pluje, normalnie zbiera ślinę i robi pfff i jeszcze jęzor na wierzchu. Szalona ;)
Postaram się teraz częściej do Was odzywać jak mi Zuzanka pozwoli, nie było mnie, bo strasznie dużo spraw się na nas ostatnio zwaliło. Okazało się, że mój brat w wieku 20 lat ma wrzody żołądka - szok! Do tego Zuzanna załapała mega przeziębienie i to strasznie dziwne, bo nie było kaszlu tylko mega katar i gorączka. Przez ten katar nie mogła spać, bo nie mogła złapać oddechu, była mega marudą i do teraz jej trochę zostało. Dodatkowo nasze kłopoty brzuszkowe się nie skończyly i jeszcze miewa kolki! Ah i rozszerzanie diety nam nie idzie, bo Zuzka akceptuje tylko dynię. I ma trzy rzeczy które jje. Dynię z ziemniakiem, kurczakiem i indykiem. Próbowaliśmy już chyba wszystkich smaków i nic. Zaciska buźkę tak, że nie da się włożyć łyżeczki. Nie wiem co to dalej będzie z tym moim dyniowym krezolem.
Więcej napiszę później, bo właśnie dzidziuś zassał kciuka wiedząc, że wtedy mam zainterweniuje.
Przesyłam buziaki ślimaki od Zuzka :*

Ah, i dziękuję Strip za przekazanie pozdrowień Wam.

TOMAS fajnie, że jesteś, dopiszę Cię do listy to będę nawoływać w razie co ;-)

wyobraźcie sobie, że nasza LOLISZKA... nad morzem jest!!! :-)

Ostatnia edycja:
Ojej,ale kiepski szpieg ze mnie:zawstydzona/y::-(- tyle urodzinek przegapić...:zawstydzona/y:.to jescze:
Agusia
Natalka
Zosia
Onesmilemama
Aniawa

WSZYSTKIM MEGA GRATKI:-):tak:

Onesmile,
tulaski,zdrówka dla Dziadka
Cass,bidulko...przytulam...
Ida,Emiliab- ale macie fajnie,że się spotykacie:)))- ale my już niedługo:-)!!!
Tomas łelkam bek:))))!Super,że jesteś:))).

...A teraz będę niemiła,dlatego osoby o słabszych nerwach lepiej niech nie czytają...
Ale aby być w zgodzie ze soba i swoim sumieniem,muszę to napisać- trudno,najwyżej niektóre sie pogniewają za to...
Chodzi o Dziulke i to jest do niej:
Przestań wreszcie sie wydzierac na to swoje biedne dziecko!Półroczne dziecko nie "testuje cię"- to tylko Twoja wymówka.Wszystkie nasze dzieci czasem bywaja "niegrzeczne"- budzą się w nocy,nie chcą jeść,marudzą...ale są za małe,żeby to robic nam na złość.Nie ty jedna sie nie wysypiasz,już nie mówię o sobie,ale wiele innych dziewczyn( nie wymieniam,bo może sobie tego nie życzą) wstaje co 2-3 godziny w nocy do swoich maluszków.I co?Miałyby sie na nie wydzierac,że dzidzius nie dał mamusi pospać?No,trudno,takie są czasem "uroki " macierzyństwa.Nie mówię,że jestem święta i nigdy nie krzyknęłam na dziecko- ooo,chłopakom sie nieraz dostało;)- ale nie jak byli tacy mali!!!Takie dziecko potrzebuje czułości i troski,a nie tresury wrzaskiem.
Możesz mi ,oczywiście,powiedzieć,żebym sie od...ła bo to nie moja sprawa.Ale nie daje mi to spokoju i nie potrafie dłużej siedzieć cicho.

reklama
mamaagusi,przylaszczka,monia,uska najlepsze gratki suwaczkowe dla waszych dzieci:-)
ladygab najlepsze zyczenia urodzinowe dla Zosi:-)
aniawa gratuluje zamążpójścia i życzę samych pięknych dni na Nowej Drodze Zycia a dzisiaj w dniu urodzin życzę Ci wszystkiego najlepszego oraz spełnienia marzeń:-)
onesmile zycze zdrowia dla dziadka a mamie zycze wszystkiego dobrego w dniu urodzin:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry