reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
monimoni i lola33 super że wszystko dobrze po wizytach :-)

Vilemo, nie mam żadnych przeczuć, w dodatku u gina ostatni raz byłam miesiąc temu i teraz umieram z ciekawości, czy wiek wg USG u malucha się zmienił, czy może nadal jest 1.X. Bo wg OM to powinnam rodzić około 23.IX :). Na razie więc czekam do 14 kwietnia, wtedy mam wizytę i może lekarz mnie natchnie do przeczuć. A Ty masz jakieś przeczucia?
Ja właściwie też nie mam jakichś konkretnych przeczuć...
tylko tak słyszałam, że często bywa podobnie jak z pierwszym porodem....
Jeśli pierwsze przed terminem to i drugie jest prawdopodobne, że będzie wcześniej...
Choć oczywiście może być różnie ;-)
Więc jakoś szcególnie się nie nastawiam...
Mogłabym urodzić 2.10 bo wtedy są urodziny mojego małża... miałby prezent :-)
Choć 1.10.2010 to fajna data :tak:

Ja słyszałam że najbardziej prawdopodobny termin porodu ustala się z USG ok 12tc.
bo wtedy wszystkie organy rozwijają się tak samo, ale ile w tym prawdy....
Z Szymem miałam tyle terminów ile USG a najbardziej sprawdził sie 4d w 30tc :-D:-D

A ja się tam nie nudzę. Mam smyka z którym nie da się nudzić.
Oj jak dobrze to znam ;-)
Czasami człowiek chciałby się ponudzić zwłaszcza jak się kiepsko czuje:zawstydzona/y:

smoniq To Ty faktycznie dodatkowo "upierdliwa Polka jesteś" ;-)
Faktycznie chyba lekarze i połozne nie mają z nami łatwo :-D
Ale i dobrze... Zresztą podobno "kto pyta nie błądzi" ;-)
A Ty już miałaś jedno USG?? Czy to pierwsze??
Wielkie gratulacje dla koleżanki musi byc mega szczęśliwa :-)

No ale pochwale się:) rodzice mojego miśka przyszli do moich i oświadczył się uroczyście:) 5 czerwca ślub cywilny:) w sumie to dzidzia przyspieszyła nasze plany:) oczywiście nie żałuje:) w sumie tyle. Nie żebym nie marzyła wcześniej o jakiś zajebistych zaręczynach nietypowych, ale nie zawsze ma sie w życiu to co się chce, w zasadzie to dziecko to najwiekszy cud i spełnienie marzeń dla mnie:) więc nie ma tego złego co by na dobre nie wyszlo:)

Serdeczne gratulacje!!! Super!!! Najważniejsze że siękochacie na nietypowe wyskoki przyjdzie jeszcze czas ;)

My zareczylismy sie w pazdzierniku, dla mnie bylo to totalne zaskoczenie, slub tez w czerwcu, tylko 2011 :) ,~
dzidzia nas nie przyspieszy, za to bedzie slub z chrzcinami:)

Również serdeczne gratulki!!! Podwójna impreza to podwójne szaleństwo:-D;-)

Ale mamy wysyp zarenczyn!! Chwalcie się pierścionkami dziewczyny :tak:

No nic znikam bo małżon filmik chce sobie obejrzeć ;-)
Dobranoc babeczki

EDIT:
dagisu piękny!!! Bardzo mi się podobają takie skromne ale z urokiem :-D
Raz jeszcze gratuluję!!

Ostatnia edycja:
Vilemo dziękuję i myślę że masz rację bo wszystko przed nami, najważniejsze ze się kochamy:)

Dobranoc Wszystkim:)

Witam po świętach :) Miałam tyle czytania do nadrobienia, że dopiero teraz miałam czas to zrobić. Troche odpoczęłam, trochę spotkań z rodziną zaliczyłam, generalnie było ok. Nudności jakby mijają ale co jakiś czas mnie pociągnie (na szczęście nie wymiotuje), co jakiś czas zakuje też podbrzusze po jednej lub drugiej stronie - częściej prawej. Dni lecą do USG prenatalnego coraz bliżej więc oczywiście ciekawość i radość mieszają się ze stresem, ale nastawiam się pozytywnie. Gratuluje dziewczynom, które są już szczęśliwie po a pozostałym życze powodzenia. Ja zgodnie z zaleceniem lek ide dziś zrobić wymazy na chlamydie i inne paskudztwa, problem będzie wytrzymać przed badaniem 2 godz. bez siusiu ale jak mus to mus. Odebrałam też kolejny wynik toxo którą robiłam przed świętami i jest ok, miałam pewne obawy bo bardzo lubie zwierzeta a i jedni i drudzy rodzice mają koty wychodzące na zewnątrz więc troche przytulanek wcześniej z nimi było.
Postanowiłam też od świąt bardziej zwracać uwagę na swoją dietę, pierwszy krok - nie jem po 18:00 i jak na razie efekt dobry bo przez święta mimo łasuchowania schudłam 1 kg. Lek twierdzi, że to przytycie w I trymestrze (4 kg) spowodowane jest luteiną i zmniejszoną aktywnością (senność, więcej leżenia itd) i że powinno wszystko lepiej wyglądać jak odstawimy luteine i nabiorę więcej energii wraz z początkiem II trymestru, w zasadzie i tak mam już jej więcej w porównaniu z początkiem ciąży kiedy to spałabym non stop. Mój lek. jest z tych pilnujących wagi w ciąży, uważa, że za duże tycie nie jest wskazane i w zasadzie się z nim zgadzam więc będziemy próbowali jakoś to kontrolować.
Życzę miłego dnia i lecę nadrabiać kolejne wątki :)

Witam wszystkie przyszłe mamusie. U nas dzisiaj pochmurno i zimno. Coś mnie głowa boli, pewnie od tej pogody.
Dagisu pierścionek prześliczny. Gratuluję zaręczyn. Mam nadzieję że było sympatycznie. :-)

Witam w piekny słoneczny dzionek;)
Ja chyba poczułam pierwsze ruchy choć nie wiem napewno czy to akurat to ale tak misie wydaje.
Mam od paru dni tak wieczorkiem jak sobie leze to takie wiercenie w brzuszku jakbym miała dostac zaraz biegunki ale nic wiec mysle ze to dzidzia daje znac o sobie.
Nio i jestem w drugim trymestrze juz;)
Pozdrowionka dla wszystkich mamuś i ich brzuszków;):)

Dagisu pierścionek bardzo ładny ,skromny ale ma w sobie to coś:)i mam nadzieje,że spędziliście bardzo miłe chwile:)

dagisu, śliczny pierścionek - taki skromny i dziewczęcy. Podoba mi się.

Ja jestem u rodziców w Starogardzie, bo mój Tomek od dzisiaj zabiera się za malowanie pokoju w domu, a mnie wcale nie chce się wdychać kurzu i sprzątać po remoncie. Więc uciekłam :)
W ogóle remont to mamy dzięki temu, że nas sąsiedzi z kamienicy obok ostro zimą zalali. A właściwie samo się zalało z roztopów u nich na dachu. No i z ich ubezpieczenia PZU przyznało nam pieniążki na remont. Tomek z bratem sami go zrobią, więc nie wydamy wszystkiego i... tym sposobem zaoszczędziliśmy na spodnie ciążowe, które z radością noszę od tygodnia :-D

A tak się martwiłam, że na spodnie mnie nie stać. I udało się je jednak kupić :)

Dagisu gratuluję. Pierścionek śliczny i z białego złota, które bardzo mi się podoba, bo jest jak srebro :)

Moriam Tobie również gratuluję.

Lolisza nie wiedziałam, że luteina powoduje tycie.

Baśka_28 podeślij trochę tego słonka, bo u mnie 3 dzień pochmurno.

Poczytałam i zmykam pranie włączyć i na jakiś spacer dotlenić się. Dobrze, że dzisiaj nie pada.

reklama

Lolisza nie wiedziałam, że luteina powoduje tycie.

Nie jest to reguła ale w wielu przypadkach powoduje wzrost wagi, między innymi na skutek zatrzymania płynów w organizmie, oraz obniżenia czynności skurczowej nie tylko mięśnia macicy ale również przewodu pokarmowego a co za tym idzie obniżenia perystaltyki jelit i prowadzi do zaparć, które są przyczyną i wzrostu wagi i złego samopoczucia. U mnie perystaltyki w zasadzie na słuchawkę nie słychać, lek robiąc usg stwierdził, że w moim przewodzie pokarmowym może być nawet do 3 kg zalegań i jako główny powód podał luteine. Poza tym niektóre kobiety na sam wzrost progesteronu reagują tyciem. W badaniach obserwowano u kobiet które brały luteine i przytyły spadek wagi po jej odstawieniu oraz wzrost pasażu jelitowego, więc mam nadzieję, że i u mnie tak będzie :)

Do góry