hehe ale wy macie problemy dziewczyny martwie sie lepiej zeby pozniej schudnac ja niestety nie schudłam po pierwszej ciazy urodziłam eryka wazyłam 95 kg gdzie przed ciaza wazyłam 55 kg udało mi sie zrzucic 15 kg i tak staneło bo nie karmiłam małego bo miałam pokarm ale wodnisty bez wartosci i sie nie najdała wogóle .ale moj bład bo mogłam choc se sciagac ten pokarm i by mi zeszło a tak to lipa alke teraz bede uparta he i bede sciagac pokarm nawet jabym nie mogła karmic małej małego choc bardzo bym chciała. dobrze ze jestesm wysoka i tak tej tu\szy mojej nie widac za bardzo
Ja też się boję, że nie schudnę. tak samo jak ty, przed ciążą 55kg, a po 85, ale ja nie wysoka jestem, byłam jak balon gruba. I potem przez przawie cały rok 75 ważyłam, bo nie mogłam schudnąć. Musiałam wiele się zmagać z tym wszystkim - basen i aerobik i mało jeść. A teraz właśnie jak schudłam - to znowu tycie... Ale najważniejszy jest dzidziuś. W tej ciąży obiecałam sobie, że już nie przytyję tak dużo, muszę się oszczędzać. Więcej owoców i warzyw. Takie wielkie przytycie to nawet niezdrowe i dla matki i dla dziecka jest.
tu jest super kalkulator przyrostu wagi w ciąży:
Przyrost wagi w ciąży - Onet.pl Zdrowie