reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Efa nie martw się o ciuchy, wiem, że zapewne byś się ucieszyła bo to zawsze poprawia humor, ale ciuchy to rzecz nabyta i mnie jakoś to nie dołuje, że nie mam takich a takich.... Chce sobie kasę odłożyć na jedne ciążowe na rynku u nas babka ma za 68 złotych takie jak na poście wyżej z allegro były. Ale póki co staram się myśleć o dentyście i ginu ile wizyty mnie kosztują, a u mnie z pracą ciekawie się robi bo jak by nie był stan błogosławiony to bym musiała zastanawiać się nad zmianą pracy, ponieważ mój zespół likwidują chociaż nasze biuro zostaje, ale Dyrektorka z Dyrektorem chcieli mnie do Poznania czyli zamiast 30 km w jedną stronę jechałabym 100 km, czyli 200 km dziennie. A tak muszą mnie zostawić póki co na miejscu, że tak to nazwę.
Wyprawkę dla malucha na szczęście będę miała od innych chociaż śpiochy i takie tam to mam zamiar pokupować. Jak pójdę na zwolnienie to zaoszczędzę jakieś 300 zł z dojazdów do pracy wiec może nazbieram.

Rany, ale się rozpisałam:):)

Na pocieszenie słucham sobie fajnej muzyki i sprzątam trochę:):) Pozdraiwam

reklama
Mnie właśnie cieszą święta. Mimo tego, że nie jestem wierząca, dla mnie święta to tradycja. Możliwość spotkania się z rodziną, tą bliższą jak i dalszą. Tym bardziej, że wszyscy się teraz cieszą, że przybędzie nowy członek rodziny :) Jest miło i przyjemnie.

Co do mdłości przeszły mi już i od kilku dni czuję się nieźle. Zobaczymy czy nie wrócą. Doszło za to kilka bóli podbrzusza. Ale wyczytałam, że to normalne i ciotka pielęgniarka mówi, że przejdzie i że po prostu wszystko się rozciąga.

Z niecierpliwością czekam też na koniec I trymestru:) To już stosunkowo niedługo.

Mam teraz dwa tygodnie wolnego od uczelni więc zabiorę się za jakieś porządki i miejsce w komodzie na ewentualne ciuszki dla maleństwa:)
Jak na razie wszystko idzie zgodnie z planem :)

Buziaki!

Witam Mamuśki!
Widzę, że wizyty lek. w tym tygodniu przyniosły same dobre wieści! Gratuluję i pochwalę się, że i ja już po genetycznym i wszystko piękniuchno! Więc radość wielka i byle do przodu. U mnie Maleństwo wygląda na większe niż z om ale zobaczymy jak będzie na połówkowym.
Nie planujemy wakacji bo przy Anastazji wiele planów się rozmyło przez mój stan. Więc pewnie coś na poczekaniu wykombinujemy z M. i Bubą.
Przeczytałam wszystko a teraz pustka w głowie choć tyle chciałam napisać (czyżby i u mnie zaniki pamięci?).
Pozdrawiam Was gorąco i życzę miłego wieczoru ;-)

Finanse......temat rzeka wlasnie byl jeden z powodow iz wywialo mnie na Wyspe. Place za to od 4 lat .....tesknota.
Okropna rzeczywistosc w polsce spowodowala ze podjelismy decyzje o wyjezdzie. Bylo ciezko bo bliscy daleko ale radzimy sobie:))))

Dziewczyny wiem ze niektorym jest ciezko ale pamietam ze dla mojego Jacka wiele rzeczy zamowilam przez internet ...alegro to naprwde skarbnica fajnych rzeczy za mniejsze pieniazi niz w sklepie. Czasami warto sprawdzic cene w sklepie i na allegro bo pamietam ze zaoszczedzilam wiele pieniedzy. Najlepszym zakupem pod wzgledem oszczednosci bylo zakupienie posceili do lozeczka ....wybor ogromny Wiec dzieczyny poszperajcie po allegro bo naprawde ceny sa zachecajace.
Ja pamietam ze z kilkoma kolezankami umawialysmy sie i kupowaly hurtowe ilosci aby producent obnizyl cene.

Niezla sie tu nas grupa zebrala wiec nie zamartwiajmy sie tyle glow napewno cos wymyslimy!!!!!

Sciskam Was

Ostatnia edycja:
witam a co tu taka cisza od rana;-)ja juzpo sniadanku i wybieram sie do mojego rodzinego gdyz od 5 dni strasznie boli mnie głowa i cisnienie mam 140 na 90 to chyba wysokie .wole isc i zobaczymy co powie bo strasznie sie boje ze cos nie tak jest :szok:miłego dnia dziewczyny

Witam dziewczyny.
Mysle ze mam troche duzo odleglosc miedzy OM a USG,jednak lekarz mnie probował uspokoic bo powiedział ze dzieci raz 2tyg wczesniej przychodza na swiat a raz 2tyg pozniej i nie mam czym sie przejmowac ale ja jednak troche sie tym martwie.

efa, nie martw sie kasa. moja babcia zawsze mowi jak mam jakis problem, ze jezeli jest jakas suma pieniedzy, ktora go rozwiaze, to znaczy, ze nie jest to prawidziwy problem, bo prawdziwych problemow kasa nie rozwiaze!!! trudno sie z tym w 100% zgodzic, ale troche racji w tym jest!
Baska_28 nic sie nie martw, ja wiem dokladnie kiedy bylo poczecie (mialam ivf) a i tak usg wychodzi zawsze pare dni do tylu albo do przodu. a przy "normalnej" ciazy to trudno okreslic dzien poczecia, bo zawsze ci sie mogla owulacja przesunac. a poza tym wszystko zalezy od tego, jak dziecko sie ulozy, jak lekarz linie na monitorze przesunie. w tym okresie nawet milimetr w jedna czy druga strone to kilka dni.

Dziewczynki nie martwcie się widzę że jakiś pesymizm od wczoraj nam się wkradł na forum a w Krakowie tak pięknie że kazałam mężowi przepalić motor bo już nie wytrzymam i muszę przynajmniej kawałek się przejechać.
Ja się nie daję kłopotom finansowym ani widma zagrożonej ciąży powiedzcie sobie tak jak Scarlett Ohara "Pamartwię się tym jutro."
Życie zdążyło mnie już nauczyć że najważniejsze jest zdrowie reszta się sama ułoży. Każdy kto stanął w obliczu śmierci lub widział śmierć w swojej najbliższej rodzinie wie że życie i zdrowie to najważniejsze wartości więc kochane cieszmy się tym co mamy.

reklama
dziewczynki nie martwcie się widzę że jakiś pesymizm od wczoraj nam się wkradł na forum a w krakowie tak pięknie że kazałam mężowi przepalić motor bo już nie wytrzymam i muszę przynajmniej kawałek się przejechać.
Ja się nie daję kłopotom finansowym ani widma zagrożonej ciąży powiedzcie sobie tak jak scarlett ohara "pamartwię się tym jutro."
życie zdążyło mnie już nauczyć że najważniejsze jest zdrowie reszta się sama ułoży. Każdy kto stanął w obliczu śmierci lub widział śmierć w swojej najbliższej rodzinie wie że życie i zdrowie to najważniejsze wartości więc kochane cieszmy się tym co mamy.

ot co! Madrze prawi!!!
A U NAS DESZCZ I SNIEG ZAPOWIEDZIELI NA POPOLUDNIE!! bu!

Do góry