reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Makuc dlaczego twierdzisz, że babka w ciąży średnio się nadaje na balety? Ja tam nie miałam z tym problemu. Co prawda w knajpie ciężko mi było wysiedzieć, o zadymie papierosowej nie wspomnę, ale jak byłam w ciąży z córcią, to dwa dni przed porodem bawiłam się na weselu znajomych. Nie było mi za wygodnie (toczyłam się a nie chodziłam), ale i tak potańczyłam sobie. Teraz też we wrześniu zaliczyłam imprezkę w knajpie.

Teraz pytanie co kto uważa za balety? Dla mnie słowo "balet" oznacza: sex&drugs&alko i nie sądzę, żeby kobieta w ciąży mogła sobie na to pozwolić :-p Wesela - owszem. Sama w 9 mies. ciąży byłam na takowym (i tańczyłam nawet) ale dla mnie wesele nie jest synonimem słowa impreza (tudzież balet). Swoją drogą (dopiero teraz o knajpie doczytałam) takich posiadówek też nie miałam na myśli ;))) hihi zależy kto jak imprezuje/ imprezował widzę :D

MAŁA_MI - tulaski ślę. Takie bardzo, bardzo mocne. Chciałabym pomóc ale nie wiem jak :(
STRIP - oooo:)))) gdzieś mi musiało umknąc, że Ty i koncerty grasz :(

Ostatnia edycja:
reklama
emiś, medala mężowi:-Da propos zaskórniaków to u nas takowe posiadam ja, a raczej staram się, bo zawsze wychodzi coś co mnie ich pozbawia, np.mąż:crazy: a w bluzeczce wyglądasz ślicznie i laszczaście:tak::tak::tak:

Ammy, ty z którego Tarnowa? bo na trasie Gorzów - moja dziura też jest Tarnów:-)

doris,"Rzutka popatrz na to pozytywnie;-), wchodzisz na forum i piszesz: dzien dobry, dziś słońce wstało o 5.23.... ;-)" - to mnie zabiło:laugh2::laugh2::laugh2::-D:-D:-D:-):-):-)no i zazdraszczam tańców i drineczków:tak:

Rzutka, "Zaczynam podejrzewać, że w syropie na kaszel jakiś "rozweselacz" jest ;-)" z tego co ja kojarzę to syropku używa się jak się nie ma dostępu do innych "rozweselacze", ale o który składnik chodzi nie pamiętam. ja po Theraflu zawsze chodzę nakręcona; kiedyś się dziwiłam że tak "dziwnie" działa;-)a potem odkryłam że ma pseudoefedrynę:-D

O jak miło, coraz nas wiecej :) Sierpniowe panny młode i październikowe mamusie ;)))
dołanczam:-D 29.08.2009:-D

eliza, teraz może być już tylko lepiej!!!:tak:
emiś, dobranocka, sariska, dzięki za pamięć, kochane:***

A mnie się dzis snilo ,ze jestem w ciązy:szok: . A jak Ty sie czujesz?
makuc opcja z lektorem , czytajacym forum bylaby cudna ! ojjjj moglabym wtedy byc na bieząco i jednoczesnie miec wszystko porobione :cool2:
1)sen hardcorowy:-D
2)opatentować bb-lektora!!!:laugh2:
a i zapomniałam się "pochwalić", że wczoraj na teściową nakrzyczałam. Skoro mimo moich próśb nie reaguje na to co się do niej mówi to niestety ale trzeba było "przemocy" użyć. NAwet D. się śmiał, że jej per. "Ty" "pojechałam" no ale ileż można prosić, żeby mi dziecka nie wyrywała :wściekła/y:
no i dobrze! należało się padlinie jednej:crazy:
Kup jej stoperan. Bo NAPRAWDĘ ją posrało :-D
Rzutka, nie kupuj, lepiej niech wysra to co ją posrało:-D:-D:-Dmoże znormalnieje;-)

Kania78 - teraz juz sie nie Pali w knajpkach, my chodzilismy glownie na ogródki latem, ale wczoraj bylismy cala rodzina na obiedzie w miescie z okazji dnia kobiet- Hania dzielnie. czasem chce ja zostawic w sobote z mama, zeby pojsc gdzies, ale M chce ja wszedzie zabierac..
dumny z córci to się chwali:-)
oj wiem kochana wiem. ja tez nie nawidze @ ehhhh. dobra biore zuzka pod pache i idziemy spac tylko czy lobuzica usnie ot to jest pytanie
to ona ci pod pachą usypia?:-D kochana, wybacz, ale włączyła mi się wizja totalnego braku higieny u osoby dorosłej stosowanego w celu usypiania dziecka:-D:-D:-D
:eek: no to już rozumiem czemu u nas Ksiądz się chrzest po Mszy nie godzi

a ja jestem śpiąca i humor od wczoraj niestety się nie poprawił, musi trochę minąć czasu, niestety...
1) rozumiem i ja
2) CO SIĘ STAŁO???
malutka, Po prostu allemasakra:no:

a ja nie rozumiem dlaczego :eek: ? My normalnie przyjechaliśmy z dzieciem pod koniec (sam nam tak doradził) i normalnie po chrzcie wszyscy przyjęliśmy komunię (rodzina nie poszła podczas mszy i razem z nami przyjmowała)
u nas nieuczestniczenie w mszy przed chrztem jest nie do pomyślenia, przecież to w intencji dziecka, tak w skrócie pisząc...
czesc laseczki
melduje sie, my dalej w szptalu ,jest poprawa i jest szansa na wyjście jutro:))))
teraz poczytam Was troche.
no to jutro zameldujesz sie na bb już z własnego mieszkanka - za to kciukasyyyyyyyyy!!!!!!!!!!!!:-)
A wiecie jaka mi maz dzisiaj zrobil niespodzianke? Zabrał mnie, zebym mogla sobie wybrac buty ze skory strusia.
Pamietacie, ze w ostatni weekend marca jest zmiana czasu i spimy o godz krócej :-(
1)egzotycznie:-)ja to chyba naprawdę wieśniara bo nawet takich sobie wyobrazić nie mogłam zanim obrazka nie zobaczyłam;-)
2) o tym czasie letnim... jak masz pisać takie rzeczy to ... dobrze że daleko mieszkasz bo w ząbki za psucie humoru jak nic się należy:laugh2::laugh2::laugh2:
DOBRANOCKA mój przytył w 6 tygodni 1,5kg i nikt o żadnej diecie nic nie mówił...
WOW:-) U nas w3tyg jakoś przybyło ok.400g ostatnio
Ja mam nadzieję, że też dostanę.
a czemu masz nadzieję?;-);-);-)
podziekowania dla wszystkich wspierajacych nasze kupki :D:-D

ale za to w nocy moj brzdac szaleje....... pobudki ma teraz nie co poltorej h, ale co ok 40 minut, a czasem ssie cyca przez prawie godizne i pozniej po 15 min zaczyna sie wiercic i od nowa w kolo macieju....... jestem zombiemama... u kresu sil. jak tak dalej pojdzie to pytam prowadzaca lekarke z matki polki od tych naszych kup czy moge z mm sprobowac bo ja osiwieje i padne niedlugo, juz ledwo co powlocze nogami.
ja to cię kochana podziwiam!!! na pewno odpusciłabym już sobie odkładanie malucha do wyrka i spała z nim po prostu... jak ty kobieto funkcjonujesz jeszcze to jest nie do wyobrażenia... gratki kupsztala, ale i tak przeważa troska o ciebie w tej chwili:-(

no to se popisałam i idę sie kąpać:-)

aha, beti, qrczę jakbym tak Inkę ubrała to by mnie wszyscy za piętę trzymając za oknem dyndali:/ nieraz jak mi ją "ubierają", w sensie mówią co najlepiej ubrać to jakby dalej mrozy syberyjskie trzymały... no i kombinezon zimowy dalej muszę uzywać z tegoż powodu... za to pod spód ubieram jak najcieniej. no nie czają że spocone dziecko to jeszcze groźniejsze...

IDA WOW ale post:))) pełna podziwu jestem:)) oł jeeee OPATENTOWAĆ BB-LEKTORA ;-)
ja już fiołka dostaję, więc proszę z góry (i z dołutez) o wybaczenie za głupawe posty ale czekam na maila i sie doczekac nie mogę :/ a z materiałów na które czekam jutro o 8.30 mam lekcje przeprowadzić :wściekła/y:

aaa i musze się pochwalić, że zamówiłam właśnie bilety na EURO2012 :D mogliby mnie chociaż raz wylosować, na jeden mecz tylko (najlepiej półfnały), o nic więcej nie proszę.... :p

Ostatnia edycja:
sarisa jak wygrzebie cos to dam :) u mnie byl w ciazy tylko sex i rock n roll bez drugs ;p w sumie gralam jezdzilam na proby do konca 6 miesiaca i w 7 troche a w ciazy kilkakoncertow zagralam. acg fajnie bylo
a i wesela dwa w 8 miesiacu;p
ale mega balety czekaja na skonczenie karmienia;p;p;p;p;p

Mała mi szybciutko wracajcie do zdrówka, przytulam. Mój Paweł też coś mniej je w dzień i przez to w nocy się częściej budzi, pocmokta trochę i śpi :( Co do fridy to ja jej niestety nie używam, ale jak mu gruchą gilony wyciągam to cały tańczy. zagaduję go i jakoś daję radę, ale ciężko jest.

Kasis super, że Błażejek zdrowieje. Trymamy kciukasy, abyście jutro wyszli do domku.
Doris, Pawcio dziękuje za buziaczki :)
Malutka80 przykro, że taki sprzedawca Ci się trafił.

Co ja tam jeszcze chciałam, hmm ...

CZARODZIEJKA ja juz nic nie kumam rano kilkak ropelek po poludniu nic teraz nic ... i wczoraj tez rano sie troche polalo a potem nic...czy to moze dopeiro poczatek okresu czy bedzie mi sie tak pierdzielic po kropelce caly miesiac??? nic juz nie czaje
ELIZABENETT - ja peirnicze ladnie przezyliscie strachu!!! wspolczuje!
MAKUC- zjechalas tesciowa??? oooo ty niedobra:)))))))))) (a czemu jej nie piznelas dwa szybki strzaly miedzy oczka??)
RZUTKA znam tez taka laske -pozbyla sie kota a tokso zalapala bo nazarla sie polsurowego steka wolowego z niewiadomego zrodla na wsi u wujka!
FROGG - bob wysle ci w paczce:))) ale sama se go oskubiesz z lupin:p
MALA MI przestan sobie dawac w kasze dmuchac i soba rzadzic bo przyjade i ustawie twoja tesciowe do pionu!!
KASIS- swietnie ze w koncy wyjdziecie do domku
DOBRANOCKA o nalogu BB ja cos wiem... kurna jak se przypomne jak 11 dni bez neta bylam:////
MONA nie ma sprawy zapisuj sie:))))))

a poza tym Leane mnie bawi jak nie wiem bo zaczela marudzic jak dawalam jej kolejne zabawki, wiec dalam papierowy recznik... 45 minut dzidzius siedzial cichutenko jak myszka i targal recznik na malusie kawaleczki jak puzle z taka powaga i fascynacja ze ja nie moglam wyrobic:))) z tesciowa zesmy sie patrzyly i patrzyly az zdarla do samego konca reczniczek:))) potem laaaaaaa wiec dostala drugi:)))

strasznie mnie rozwala z jaka ambocja ona sie dzwiga-zapomina sie nieraz zlapac za palce i sama sie podnosi do siadu ale jeszcze sie nie udaje, tak z 20 cm jej brakuje, a jak sie wlasnei zapomni to klaaap spworotem i sie wkurza.

co do spania w dzien moja sie uregulowala ze kolo 11h pada na nos i minimum 1.5h spanka, i potem pada kolo 14.30 i nieraz pospi godzinke nieraz 2. w tym czasie najczesciej biore ja na spacer wiec spi zawsze:)

dalej: dzisiaj moje dziecko pierwszy raz jadlo tarte jablko przeze mnie, nie sloiczek, utarlam cwiarteczke, bez dodatku cukru, wsadzilam lyzeczke w buziola - spojrzenie " co mi w dzioba wkladasz?!", 2 lyzeczka " hmmmm nawet niezle", 3 lyzeczka "dawaj!!!!!!!" takze chyba jabluszka dziecko bedzie jadlo naturalne nie sloiczkowe.

jezzzzuuuuuuuuuu wreszcie was nadorbilam!!!! masakra!!!!!!!!17 stron!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i wy jestescie mamusiami niemowlakow???:)))))))) przyznac sie ktora daje dzieciom srodki na spanie??:)))))))))))))))))))))))))))))

kochane Wy jedziecie z koksem heheh piszecie i piszecie:)))
Bardzo wam dziekuje za wszystko ,ale to nie wiadomo czy wyjdziemy, a na dodatek zmartwił mnie troszku bo wieczorkiem popuscil 2 kupki boje sie zeby nie przypałetala sie biegunka, bo tu dzieci pierw choruja na oskrzela ,a pozniej biegunki masakra!!a ja tu juz wariuje jak bym miala zostac tu jeszcze troche to chyba bym sie zastrzeliła:((((

STRIP - to ja napiszę tylko jedno WOW:))) mi za takimi szalonymi baletami powoli się tęsknić zaczyna. Oj ja ogólnie jeszcze przed ciążą mega rozrywkowa dziewczyna byłam (chodzi o częstoliwość "baletowania" i proszę nie pomylić tego z niczym innym). W ciąży złagodniałam i to bardzo a teraz to już nie ten etap życiowy, żeby tak "szaleć" na maxa do białego rana i budzić się o 15 i znowu na balety iść;))))

KASIS - jesteśmy z Tobą serduchem! oby wszystko było dobrze, Błażejek niczego więcej nie złapał i obyście jutro już w domku byli!!!
DZIULKA - ja swoją podobnie jak SARISA pod pachą usypiam;) stąd ten błogi spokój wieczorami hihi

Ostatnia edycja:
kochane Wy jedziecie z koksem heheh piszecie i piszecie:)))
Bardzo wam dziekuje za wszystko ,ale to nie wiadomo czy wyjdziemy, a na dodatek zmartwił mnie troszku bo wieczorkiem popuscil 2 kupki boje sie zeby nie przypałetala sie biegunka, bo tu dzieci pierw choruja na oskrzela ,a pozniej biegunki masakra!!a ja tu juz wariuje jak bym miala zostac tu jeszcze troche to chyba bym sie zastrzeliła:((((

Kasis bądź dobrej myśli. Nie strzelaj kochana, bo Błażejek Cię potrzebuje, On też pewnie bardzo chce już do domku. Przytulam.

reklama
makuc moja baletowa bratnia duszo... :D
mi sie teskni za potancowaniem i przyznam sie wydrinkowaniem ;p;p;p
ale faktycznie tez na maksa zlagodnialam w ciazy... wczesniej to masakra;p

Do góry