reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Cześć dziewczynki,
ja już po weekendzie na uczelni. Dzisiaj też skończyliśmy na szczęście o 15 a potem z mężem pojechaliśmy do znajomych na chwilę. No i nie dawno wróciliśmy do domku. Padam znowu na twarz. Do tego martwi mnie pewna rzecz która pojawiła się u Łukaszka,ale to napiszę na odpowiednim wątku.
Marzę teraz o ciepłej kąpieli, masażu i gorącej czekoladzie.
Na dodatek trochę mi piersi ciążą bo rano tylko karmiłam małego a on jak na złość nie chce jeść cyca już... tylko rano się udaje:-(. Smutno mi.
Do tego Łukaszek dostał od naszej znajomej siatkę pełną różnorakich zabaweczek, grzechotek itp itp..
Lecę poczytać dalsze wątki.

A i rysia Sto lat!!!!!
Efa przykro mi bardzo, przytulam.

reklama
rysia wszystkiego najlepszego:biggrin2:

witam sie i ja, my niestety bylismy u lekarza bo mała zaczęła kaszleć w nocy i rano mocno płakała az sie krztusiła. to prawdopodobnie ten nieszczesny katar spływa i od tego ten kaszel, bo przypominam my juz od 6 stycznia walczymy z katarem, a juz myslałam ze w poniedziałek na szczepienie pójdziemy bo tak jakby lepiej juz sie zrobiło tylko troszke jej furczało:( biedne to moje dziecko. a tak w ogóle to znajomi sie tydzien temu zapowiedzieli ze przyjdą zobaczyć małą bo jeszcze nie było okazji, i wiecie co? przyszli wczoraj i byli przeziębieni. przynajmniej ona bo miała roche kataru i co jakis czas zakaszlała, no masakra, ludzie to mają nasrane w tych głowach, a sami maja 3letnie dziecko, szkoda słów

Następnym razem ich w progu sprawdź i wyrzuć z hukiem jak będą chorzy! Zlecą ze schodów jak są tak niepoważni. Moi znajomi się już nauczyli, i nawet jak wczesniej spotkali kogos chorego a sami są zdrowi to trzymają się z daleka.

Emilab, dzięki :-)
Rzeczywiście rozpoczynamy dziś 5 miesiąc, ale to leci. Zanim się obejrzę to przyprowadzi mi dziewczynę do domu ;-)

GRATULUJEMY!!!

Dziewczyny słyszałyście o tym, że kobieta ma prawo do urlopu okolicznościowego z tytułu urodzenia dziecka? Co by nie być gołosłowna przesyłam link do artykułu na ten temat :-)

Urlop okolicznościowy z tytułu urodzenia dziecka - naszemaluchy.pl

ciekawe co na to pracodawcy:happy2:

Mój M. wykorzystał takie dwa dni okolocznosciowego jak rodziłam. Ja nie pracuje to mi sie nie nalezy...

Czesc Dziewczyny!
Wreszcie w domu... Nie wiem czy tylko ja tak mam ale po weekendach jestem masakrycznie zmeczona!
Zakupy zaliczam do udanych - kupiliśmy te pampersy w promocji w Tesco (99,95zł/186szt) i zapas mleka Gerbera w Kauflandzie (8,99zł/350g). Ale te jeżdzenie i odwiedziny... piątek i sobota u dziadków, niedziela - rodzinny obiadek. Męczy mnie to.

A jutro szczepienia! I jadę pierwszy raz sama... Chyba łapię nerwa...

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczyny.
Od BAAARDZO dawna zaglądam do was praktycznie codziennie. Nawet zarejestrowałam się na bb, żeby z wami pogadać (w czerwcu ub.r.), ale macie takie tempo pisania, że zanim wszystko przeczytam, to muszę uciekać :-( Mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona. Może moje dzieciaczki czasami pozwolą mi się odezwać.
Serdecznie pozdrawiam wszystkie październikowe mamusie!!

Coś o sobie, hmm... Nie bardzo wiem co poza tym, że mam dwoje cudnych dzieciaczków, mieszkam w okolicach Gliwic i jestem tu kolejną nauczycielką ;-)

hahaha, super, witaj w gronie belfrów ;-) a jak przebiegała ciąża? pracowałaś?
i jak poród? (mam fisia na tym punkcie...)

reklama
Do góry