reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Dziecko najedzone i spi dalej a ja tez przy kawce na BB i oglądam TVN jak zwykle razo zresztą, wtawiłam kilka fotek na galerię bo Dziulka mnie pogoniła, hehe, tak to pewnie bym zwlekała:) miłego dnia dziewczyny

reklama
rysia salon super!!! te tulipany mnie zachwyciły.
podziwiam Was dziewczyny, że jesteście w stanie tak dużo rano zrobić. Ja nawet wczoraj pomyślałam, że coraz mniej mi przeszkadza sprzątanie i takie tam, ale rano to na pewno nie mam na to ochoty ;-)
obudziłam się o 9:30 (tzn mały mnie obudził, bo ja to na pewno sama z siebie spałabym dalej) i do tej pory jestem w piżamie i jakoś dobrze mi z tym. zjedliśmy, mały przebrany, lekarstwa wzięte, katar odciągnięty.

Witam dziewczyny,
my już też ogarnięci, wyjście do sklepu po dwie rzeczy zaliczony. Wymyśliłam dzisiaj coś na obiad a zabrakło mi w domu dwóch składników tak więc musieliśmy ubrać się z Łukaszkiem i wyjść. Jesteśmy po śniadanku. Mały usnął. Poodkurzałam też. Zrobiłam porządek w półce z bielizną, bo był tam istny sajgon :)
Zamierzam jeszcze wstawić pranie z pościelą i przebrać nam na nową,ale to może nie w tej chwili.
Wczoraj byliśmy na zakupach w Galerii, oczywiście zahaczyłam o swój ulubiony sklep Orsey i obkupiłam się już w takie 3 sweterki na wiosnę i jedną bluzeczkę. Potrzebuję jeszcze parę bluzeczek na krótki rękaw, ale to zakupię przy kolejnym wyjściu na zakupy, bo i tak musimy tam pojechać za dwa dni odebrać baterię nową do mojego laptopa,bo ta nie trzyma mi już bez kabla, a niestety potrzebuję lapka na zajęcia na uczelni a z gniazdkami nie jest tam aż tak łatwo.
Między 13 a 14 ma przyjść kurier z przesyłką dla męża. No i mam nadzieję że listonosz też dziś przyjdzie z kocykiem dla Łukaszka :)
Niedługo Dzień Babci i Dziadka, co szykujecie na ten dzień?:)

A i chcialam przywitać magnolie85! miło Cię poznać!
rysia85 śliczny salon, kurde kiedy ja będę miała ten swój własny kąt aby móc urządzać sobie pokoje, łazienkę..ehh no dobra już nie gadam bo aż smutno mi się robi że jeszcze muszę na to poczekać.

mała mi no to Ciebie to już w ogóle podziwiam, że chciało Ci się już z domu wyjść... ja to nie znoszę poranków (czyt.przedpołudnia)
ja już zamówiłam fotogadżety dla babć i dziadków (również tych moich ;-) ) oraz dzisiaj przyszły już 2 body dla małego: kocham babcię i kocham dziadka

mała mi no to Ciebie to już w ogóle podziwiam, że chciało Ci się już z domu wyjść... ja to nie znoszę poranków (czyt.przedpołudnia)
ja już zamówiłam fotogadżety dla babć i dziadków (również tych moich ;-) ) oraz dzisiaj przyszły już 2 body dla małego: kocham babcię i kocham dziadka

natolin ja kiedyś miałam tak jak Ty, nie lubiłam przedpoludnia, ciężko mi było się zebrać a teraz odkąd jest mały na świecie jakoś taka bardziej jestem zorganizowana i co dziwnego, czasem nawet zdarza mi się cieszyć z tego że na przykład poprasowałam, ugotowałam obiad, umyłam łazienkę czy coś w tym stylu. Dziwne to ale zdarza się:-).

Madlein pamiętam jak kiedyś Lolisza pisała tutaj że Franko jest marudny i dawał im popalić ale to z początku a potem pisała że mąż nie lubi jak ona tutaj przebywa długo na forum... więc może dlatego znikła?
Lolisza ma pod suwaczkiem blog swojego Franka i na przykład wczoraj dodała nowe zdjęcia małego, tak więc żyją ale szkoda że nie zagląda do nas:-(.

Ja zamówiłam na allegro takie ramki na zdjęcie małego a obok odlew rączki i stópki :)

myślałam, że może mi też się coś zmieni po urodzeniu małego,ale chyba wręcz przeciwnie, na maksa wykorzystuję ten czas na lenienie póki się da i dobrze mi z tym, tylko mąż się czasem czepia to dla świętego spokoju wtedy więcej się czymś zajmę chyba, że mam zły humor to zrobię mu awanturę, że będę robić tylko to na co mam ochotę ;-)
ja kiedyś pisałam do loliszki to mi odpisała, że ma problemy z netem, ale pewnie już jest OK, ale szkoda, że nie ma jej tutaj... :-(
beata też ostatnio gdzieś zniknęła

Rysia, dzieło sztuki ten salon! Masz swietny gust -szacun :-)

My już po spacerze - złapał nas deszcz a jak wrócłyśmy to przestało lać. Noż jakby ze mną pogoda we francuskie zabawy pogrywała! :)))))))))) Bo identycznie wyszło jak w poście Dziulki... Może ten sam front atmosferyczny, hehe, z nad Francji nadciagnął ;-) Poczytałam co Wy już zrobiłyście i przypomniało mi się że pranie czeka. Jakby mój M. widział ten przebłysk mobilizacji jak Was podczytuję, to by mi codziennie od 8 rano KAZAŁ siedzieć na BB :-D A nie marudził że marnuję czas... Wczoraj po lekarzu byliśmy w Galerii i zamówiłam sobie okulary. Tysiąc złotych bo promocja była! A tak to nie wiem ile by pękło... :eek: A i tak baaardzo rzadko noszę okulary bo wolę soczewki. Cóż.

Emiliab, wieeelki przytulas ode mnie i Justynki! :-* To migrenowe...?

Mała na macie - wiec pora na galerię i zdjecia od Magnolii :)))))))))))))

Ostatnia edycja:
cześć kobietki! zauważył ktoś że mnie nie było???nie bedę pisała że nastroje do kitu bo za czesto mi się to tutaj zdarza;)
więc napiszę tylko że moje dziecię chyba znowu skacze... a ja mam chyba nastrój "antyskokowy" i coś mi cierpliwości brakuje jak słyszę 10 raz w ciągu godziny "giiiiiii" (czyt. "daj cyca") i dopóki nie dam to jest dopiero pisk!!! a jak butlę próbowałam jej zapodać to popatrzyła na mnie jak na wariatkę...i wrzasnęła "giiiiii";D
rysia, salon SUPER!!! takie moje klimaty;D też mam w domu skosy, tylko że w sypialniach... a fototapeta...mniam! już nie raz patrzyłam na takie coś, ale nasz salon ma troche pokręcony układ bo na jednej ścianie są okna a na pozostałych trzech drzwi, wiec troche nie pasuje takie coś...a wielka szkoda:///
magnolia, witaj! widzę, że rocznik '85 rządzi:D:D:D
lolisza faktycznie chyba nas sobie odpuściła... buuuuuuuuuuu:/// zresztą nie tylko ona... kto tu zostanie na bb placu boju za parę miesięcy???
natuś, a ja w szlafroku jeszcze i rzadko mam na sobie cos innego o tej porze:D:D:D

reklama
A i tak baaardzo rzadko noszę okulary bo wolę soczewki. Cóż.

Emiliab, wieeelki przytulas ode mnie i Justynki! :-* To migrenowe...?

Mała na macie - wiec pora na galerię i zdjecia od Magnolii :)))))))))))))

Ja też wolę soczewki. Okulary noszę wieczorem;-). Ja na szczęście,jak kupowałam,to wiedziałam,że dostanę zwrot z zakładu pracy(przynajmniej część:tak:). A co do bólu, to już nie wiem,czy migrenowe... Już 3 tabletka poszła w ruch:eek:.
Ida ,oczywiście,że zauważyłam. Jak miałam brak"sąsiadki" nie zauważyć?

Do góry