reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

reklama
a ja dzis po jakims ciezkim dniu zywczajnie przeleciał miedzy palcami. POszłam dzis wysłac mezowi przesyłke pocztexem z dokumentami i sie wsciakłam. Cała poczta mnie słyszała jak głosowałam. Normalnie beszczelnosc. Podchodze do okienka i mowie ze chce wysłac dokumenty pocztexem do tego kraju i tego miasta. Wiec pani mi mowi 100 zł i poprosiła o te dokumenty. Wiec ja jej daje i dokumenty i kase. Ona zapakowała poczym złapała sie za komputer i mowi ze do tego miasta wysłac nie mozna. Wiec ja zdzwiona ze do dosc znanego miasta nie mozna steirdziłam ze w takim razie poprosze poleconym a ona mi odpowiada ze juz mi nie moze zwrocic tego 100 zł bo juz zakupiłam koperte. Wsciekłam sie bo wychodzi na to ze jak prosisz w sklepie o czekoladki to pani przyjmuje np 10 zł za nie i mowie ze niestety nie ma ale kasy zwrocic nie moze. Wkoncu sie udało ale pani kazałam wsrocic do szkoly aby sie douczyc. Najgorsze ze pani kiernowk tak samo uwazała. Naszczescie pani wpisałą miasto recznie i przyjeła a jak nie dojdzi to jej chyba ...................

a co do nk to zapraszam Witaj na nk.pl - miejscu, w którym znajdziesz swoich przyjaciół!

hej:) bylismy na usg bioderek, okazalo sie ze mloda ma lewe bioderko mniej rozwiniete:/// dala nam rady co robic, jak trzymac dziecko

Piękna a mogłabyś napisać co Ci doradzili? Bo u mnie dokładnie to samo powiedział o lewym bioderku ale do tego tekst że to nic poważnego i że za kolejne 6 tyg wizyta to wtedy zobaczymy :/ chętnie bym coś porobiła żeby małej pomóc i to bioderko usprawnić.

Piękna a mogłabyś napisać co Ci doradzili? Bo u mnie dokładnie to samo powiedział o lewym bioderku ale do tego tekst że to nic poważnego i że za kolejne 6 tyg wizyta to wtedy zobaczymy :/ chętnie bym coś porobiła żeby małej pomóc i to bioderko usprawnić.

Ćwicz bioderka, czyli rozkładaj do pozycji "żabki". Jak leży na pleckach to zgina nóżki i wtedy na zewnątrz okrężnymi ruchami ruszaj jednym i drugim. Dziecko powinno mieć pełne odwodzenie czyli rozkładać nóżki na zewnątrz właśnie do pozycji żabki. Oprócz tego wkładaj pieluchę tetrową lub jeśli duża wada jest to flanelową na pieluchę jednorazową pod body. Body muszą być na styk, żeby sztywno trzymały tą pieluchę. Jeśli jest duża wada to stosuj to w dzień i w nocy a jeśli mała wada to tylko na noc.
I przede wszystkim kładź malucha na brzuszku bo wtedy naturalnie rozkłada nóżki do pozycji żabki i ćwiczy.

Bioderka to bardzo ważna sprawa, Ulisiu pędź na to usg. Ja nosiłam przez wiele miesięcy poduszkę frejkę jak byłam niemowlakiem. Na szczęście moja Lena ma zdrowe nóżki, choć często jest to dziedziczne.

A my dziś ciąg dalszy kataru, biedna Lena źle śpi przez to. Ale dziś zdjęli mi aparat na zębach z dołu :) Jupi! Bolą mnie dziąsła jak cholera ale jestem szczęśliwa, po 3 latach noszenia. Niedługo zdejmują mi górę i będę miała śliczne proste ząbki :)

na plesniawki stosuje sie Aftin.
Aftinu ponoć nie można stosować u takich małych dzieci - tak jest na ulotce... Już sama nie wiem - boję się coś dawać bez konsultacji lekarskiej. A moczem? Jak wycisnąć mocz z pampersa? Wykręcić?? :DDDD

Na bujwida na zakaznym jest tak, ze kazdy siedzi w swoim pokoju, nie ma chodzenia po korytarzu, masz pokoj z lazienka i siedzisz z dzieckiem, jak cos potrzebujesz to dzwonisz po pielegniarke. Pierwsza doba 30zl, a kolejne 15zl. Mnie tam nie bylo, M jest z corcia caly czas, wiec, moge tylko powiedziec jak to wyglada z jego opisu, a warunki jak warunki, standardowe
Na Brochowie za pokój z dzieckiem się nie płaci... A warunki normalne.

nie wiem czy wam mowilam -w niedziele pod wieczor przyjezdza do nas tata moj na dwa tygodnie poznac wnusie, wiec pewnie na forum bede z doskoku-do tego przeprowadzka, ale na pewno bede sie z doskoku odzywac:)

Będziemy tęsknić :-)

dziewczyny z Wrocławia - zgłoście się koniecznie. Musimy się w końcu spotkać na żywo a to jest doskonała okazja! :-)
https://www.babyboom.pl/forum/wroclaw-f201/gomama-spotkanie-dla-mam-w-morelovie-46226/

Już się zapisałam, choć też nie mam pojęcia co będzie 10 grudnia... Wiem ze 11 mamy chrzciny.

Aż żałuję że już nie mam konta na n-k... Może popodglądam Was sobie z konta mojego męża? ;-)

Dziewczyny, czy któraś ma kontakt z Daa? Jak tam jej dzieciątko...?

reklama
Do góry