reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Ja też mam z Aventu, mój Artek ogólnie za smoczkiem nie przepada, od wielkiego dzwonu daje się skusić. Myślałam, że to kwestia smoczka kupiłam więc po jednej sztuce każdego jaki znalazłam na rynku, tamtych nie chce jeszcze bardziej. Nie kupujcie tylko kauczukowych, są mniej trwałe i bardziej uzależniają.

reklama
he, he u nas też problem smoczkowy :tak: jak małej wypadnie kiedy przysypia to mam ryk na całe mieszkanie..później jak już zaśnie porządnie to i tak wypluje ale podczas zasypiania musi być. My podpieramy pieluchą lub kocykiem ale najgorzej jak majtnie głową na drugą stronę :-D

a ja właśnie miałam alarm bobutelkowy - wyjec się włączył i teraz jedna noga podkurczona na fotelu, a druga buja małą w leżaczku. Ten kto wymyślił bujaczki powinien dostać Nobla :-) nasza mała ostatnio strasznie płaczliwa Ale znaleźliśmy sposób - ustawiamy bujaka na płasko, na to kocyk, dzieć w środek i bujamy. jak zaśnie porządnie to bierzemy za końce koca i przenosimy beksalalę do łóżeczka :tak:

Ostatnia edycja:
Witam się! Mamy nasz własny rekordzik! Artek usnął wczoraj ok. 22, a wstał... przed chwilą, ok. 5!
Grzecznie pokwękał bez uruchamiania syren... a teraz prowadzi zasłużoną konsumpcję :-)

O 11 mamy poszpitalną kontrolę, 3majcie kciuki, żeby nas nie zatrzymali.

Cześć Ala, ranny ptaszku, towarzyszko nocnego surfowania ;-) Ale nam laski będą zazdrościły jak wstaną ;-)

sugar trzymam kciuki żeby wszystko poszło ok na kontroli!

Ach..Wam to dobrze że maleństwa tak długo śpią. Moja mimo że już niedługo skończy dwa miesiące i tak nie potrafi przespać nocy bez dwóch pobudek - budzi sie co 3 godz na papu. Pewnie gdyby zjadła więcej (powinna , bo przynajmniej 120 ml powinno się jej w brzuszku znaleźć a ona mi teraz od tygodnia fochy strzela i zjada łaskawie po 90 i to po wielu namowach bo przy 60 potrafi się zatrzymać) to by się nie budziła. Jednak nic sobie nie robi z moich argumentów i wypluwa butle a każda kolejna próba dokarmienia kończy się głośnym łaaaa :-) na dietę przeszłą czy co?

no to noc nie przespana, co 1h, aaaaaa
normalnie wyjsc mi sie chcialo

do tego maly dostal plesniawek, a tfe i potraktowalam go wczoraj gancjana i wyglada jak z rodziny adamsow a dzis mamy gosci i filetowe dziecko

poslalam zapr na nk

Ostatnia edycja:
Ladygab, a w jakim szpitalu jest Twoja Zosia?
Mam nadzieję, ze na Brochowie...?
Wysyłam Wam moc uścisków i masę ciepła żeby wszystko było dobrze jak najprędzej :-*

ojć... na zamkniętym nikt od miesiąca nic nie pisał...

no dobra, podam tu.

Witaj na nk.pl - miejscu, w którym znajdziesz swoich przyjaciół!

Ulisia, te Twoje zdjęcie głowne, to my obie jesteśmy w 9 miesiącu hihihi! I wygląda jakbym była żoną Marka - kuzyna mojego męża który idzie obok Ciebie hehehehe :-)

dziewczyny, waszym dzieciakom też cały czas smoczek wypada? tzn wkładam i OD RAZU muszę cały czas podtrzymywać bo mu wypada. Nie to że wypluwa, bo on bardzo chce ssać i płacze jak mu wypadnie, ale nie umie po prostu tego zassać.

Nie wiem co robić, może wymienić na inny typ/model? A może z czasem się nauczy ssać smoczek? Bo on go od niedawna ma...

Czasem w odruchu desperacji miałam ochotę przykleić go plastrem na około głowy! Całe szczęście dziecko się szybko reflektowało ze mnie wnerwiło i zasysało lepiej smoka. Ale wypada często - mamy Nuka i Aventa, rózne.

no to noc nie przespana, co 1h, aaaaaa
normalnie wyjsc mi sie chcialo

do tego maly dostal plesniawek, a tfe i potraktowalam go wczoraj gancjana i wyglada jak z rodziny adamsow a dzis mamy gosci i filetowe dziecko

poslalam zapr na nk

A tak trzeba robić z pleśniawkami? Ja nic nie robię, lekarz też nic nie mówił a widział....

reklama
U nas króluje kolka :( Jejku jak on się męczy. Daliśmy Bobotic i jakoś nie pomógł :(
nam sab simplex pomógł po tygodniu stosowania, głupia odstawiłam wtedy bo stwierdziłam że nie pomaga jak powinien i teraz jedziemy tydzień stosowania od nowa. tylko ze kończy się cholernik!!! a do niemiec nie pojadę za chiny w najbliższym czasie bo nie dosć że czsu to i pojazda brak...
a ja właśnie miałam alarm bobutelkowy - wyjec się włączył i teraz jedna noga podkurczona na fotelu, a druga buja małą w leżaczku. Ten kto wymyślił bujaczki powinien dostać Nobla :-) nasza mała ostatnio strasznie płaczliwa Ale znaleźliśmy sposób - ustawiamy bujaka na płasko, na to kocyk, dzieć w środek i bujamy. jak zaśnie porządnie to bierzemy za końce koca i przenosimy beksalalę do łóżeczka :tak:
ja robię identycznie z leżaczkiem:D
Witam się! Mamy nasz własny rekordzik! Artek usnął wczoraj ok. 22, a wstał... przed chwilą, ok. 5!
Grzecznie pokwękał bez uruchamiania syren... a teraz prowadzi zasłużoną konsumpcję :-)

O 11 mamy poszpitalną kontrolę, 3majcie kciuki, żeby nas nie zatrzymali.

Cześć Ala, ranny ptaszku, towarzyszko nocnego surfowania ;-) Ale nam laski będą zazdrościły jak wstaną ;-)
ty masz laska non stop włączony komp czy jak?:D bo jakbym ja miała i meldowała sie co pobudkę dzisiaj w nocy to dopiero byśmy mogły poplotkować:D nie wiem z czego ja sie cieszę skoro chodzę na rzęsach a oczy na zapałkach... powód - stękanie bączkowe i kupkowe córy:/

nie wiem czy dzisiaj moja szanowna położna mnie nawiedzi czy jutro, bo oczywiscie dokładnie nie powiedziała przy poprzedniej wizycie. a ja pierniczę takie odwiedziny i po nakarmieniu mojego ssaka wybywam w teren:D

lady, zdrówka dla Zosika!!!

Do góry