reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

dziulka, mój bujaczek na tej samej zasadzie: też ma takie wgłębienie i właśnie przez to położna (moja mama zresztą i teściowa też:p) stwierdziła że sie na razie nie nadaje bo kości kręgosłupa jeszcze za miękkie itd itp... a ja jej na rękach nie będę nosić - szantażystkę jedną;D;D
mam taki jak ten:
FISHER PRICE LEŻACZEK USPOKAJAJĄCY RÓŻOWY SEN (1273350837) - Aukcje internetowe Allegro
/
Znam ten lezaczek - siostra go uzywa juz dla 3 dziecia z kolei i jest genialny!

Czy ktoras z Was podaje dziecku Espumisan albo cos na kolki i wzdecia?

Witaj Loliszko!
Cudnie ze jestes juz z nami!! :*

reklama
Witaj Loliszko:)miło Cie witać:)
A my dalej co nie które w dwupaku, i wielkie odliczanie, ale ci super:))))mnie tylko w nocy i dziś dopadają skurcze jak na @ mam nadziej,że to cos oznacza :)))

Witam ponownie!

Melduje że wróciliśmy wczoraj do domu :)
Franek przyszedł na świat w poniedziałek 18 października o godz. 8:15 przez CC z wagą 3330g, 51 cm długości i dostał 10 pkt Apgar. Czujemy się super a w domu to juz w ogóle rewelacja. Je cyca, budze go co około 2 godziny bo generalnie jest śpioch :)
Powoli bede nadrabiać zaległości na forum i uzupełniać liste.
Gratuluje wszystkim juz rozpakowanym, za wciąż oczekujące na swoje maluchy trzymam kciuki zeby poszło sprawnie :)

hihi identyko wymiary jak Leane -1cm moja mniejsza tylko:)

No w końcu Lolisza wróciła:) WITAMY:)

Ja też wciąż w dwupaku! Ech.. on chyba czeka na przynajmniej niedziele bo chce być skorpionem jak mama!!! Na co, co niektórzy z mojego domu mogą rzec: oooo nie:D!!

Boli mnie tylko krocze, mały w nocy mega si przeciagał, szczególnie jak głaskałam brzucha! Ano i oczywiście teraz pospałam do 12ej, a miałam wcześniej dzwonić do położnej żeby przyszła z deklaracją, no ale nic, zrobie to jak już mały sie wykluje! W ogóle to w domu mam syf, nie mam na nic weny. Czego się nie dotknę to zepsuje!
I najbardziej przerażają mnie moje kostki!! To boli strasznie takie są spuchniete!!

Znam ten lezaczek - siostra go uzywa juz dla 3 dziecia z kolei i jest genialny!

Czy ktoras z Was podaje dziecku Espumisan albo cos na kolki i wzdecia?

Witaj Loliszko!
Cudnie ze jestes juz z nami!! :*

dobranocka, a czy ona używała ich już od początku samego????
przyłączam się do powitań: LOLISZKA, WELCOME BACK:D:D:D
POŁOŻNA powiedziała mi, że na spacer to tak w 4-5 tygodniu dopiero, biorąc pogodę pod uwagę...
kasis, no to fluidki porodowe wysyłam:D
moj ssak znowu mnie doi i wkurza się strasznie bo jednocześnie nad zawartością pieluchy pracuje;P kiedy jej to przejdzie...
ulisia, może i coś z tym przyzwyczajeniem do kapturków jest, bo moja WOLI kapturki, ale jak jej matka zołza daje cyca bez to też daje radę - i nawet lepiej zasysa bo do kapturków szerzej paszczę musi otwierać i się przyzwyczaiła:D

No Kasiek w dwupaku faktycznie dużo :)))heheh a ja też jestem z listopada i nie narzekam:)byle by nie pierwszego:)we wtorek mam termin i zwolnienie ciekawe czy moja gin mi da jeszcze.
jak nie urodzisz to powinna Ci dac mi moja dała do dnia porodu a bylam w pon dostalam na cale 8 dni. a Jak mnie nie przypyli to 2 listopada do szpitala,zapewne tam tydzien poleze;///

Dzięki Iduś za te fluidy:)))przydadzą się:)))
Mam skurcze co godzinę tak mniej więcej:)))
Gosia to sie okaże nawet nie mam jak sie jej zapytać bo jak wyszłam w niedziele ze szpitala to gin poszła na urlop na tydzień. Jak nic nie wydarzy sie idę w poniedziałek do niej nawet nie dzwonie.

reklama
kasis czuję, że coś będzie z tych skurczy ;) i trzymam kciuki :-)
loliszka witaj!
byłam u lekarza, pani doktor dobrze mnie zapamiętała przez ten poród kleszczowy ;/ mimo iż jej wtedy na dyżurze w szpitalu nie było.
obejrzała mnie, wyciągnęła resztę szwów i zbadała. o dziwo NIC nie bolało, a bałam się. powiedziała, że jest stan zapalny i żeby smarować maścią i brać globulki. ale generalnie jestem pozytywnie nastawiona. chociaż trochę mi się sączy, a w końcu chyba jej o tym nie powiedziałam :-( no, ale chyba widziała...
Iduś a do neurologa też nie dostałaś skierowania?
ja już mam dość NFZ, naprawdę...
ale powiedzcie mi jeszcze - to ma być usg tych bioder? bo ja jakoś nie zarejestrowałam tego i myślałam, że po prostu wizyta u ortopedy w celu sprawdzenia bioder.
loliszka witaj!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry