reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

Tak dobrze mi się spało tej nocy a jak na złość musiałam jechać do przychodni do laboratorium porobić ostatnie badania. Kolejka była niesamowicie ogromna, tak więc podeszłam do przodu i zapytałam najpierw jednej a potem drugiej babki czy mogłabym teraz zostać obsłużona przed nimi a one powiedziały stanowczo NIE, mówiły że one też czekają itp. Tak więc poszłam na koniec kolejki i stałam z tym ogromnym brzuchem 45 minut w kolejce. Podpierałam się już o ścianę bo tak mi ciężko było i najgorsze jest to że nikt nawet nie zlitował się.:-( A tym dwóm dziewczynom na przodzie to życzę żeby kiedyś im też ktoś odmówił jak będą tego bardzo potrzebowały. Z przychodni wyszłam ze łzami w oczach bo tak miałam już dość:-(. Jak już zarejestrowałam się do badań to weszłam do pielęgniarek i miały problem z nakłuciem się w moje żyłki, stwierdziły że chyba jeszcze zostały w domu w łóżku:-). Z przychodni musiałam jechać MPK już do domu, bo mąż nie mogł mnie odebrać bo w pracy mają jakiś gości spoza Krakowa i on ich wozi teraz. Podróż komunikacją miejską nawet okey minęła, bo nie musiałam się o miejsce upominać.
Wróciłam teraz do domu, zjadłam dwie parówki na śniadanie, ogarnęłam trochę w pokoju po nocy i zasiadłam na łóżku i nie chce mi się znowu nic robić. Boże dziewczyny skąd wy bierzecie siłę i chęci na tyle rzeczy?

Na mnie również pełnia nie podziałała tak więc nadal w dwupaku, a najlepsze jest to, ze jakoś nie zanosi się na większe zmiany. No ale upewnimy się jutro pod wieczór na wizycie z położną. Ja to chciałabym żeby ustaliła mi termin CC i chce mieć to już za sobą bo naprawdę ciężko mi już. Buuuu.

moriam, nie martw się, na patologii się zajmą Tobą i Twoją córeczką. Będziesz mogła kontrolować jej stan przez całą dobę i na pewno nic złego się jej nie stanie.

reklama
Hej!!

Byłam wczoraj na USG. Mam 1 cm rozwarcia. W poniedziałek idę do szpitala i już zostaję, badania itp, a we wtorek o 9.00 cc. ..

EWELEW wrzuc twoj nr do kontaktow bo szukalam i nie ma cie chyba a jak nie to poslij na priv.

co do mnei to polozna mowila ze moja szyjka puki co zamknieta i jest rozwarcie zaledwie na niecaly palec. zobaczymy cos ie okaze w niedziele w szpitalu: powrot do domu czy poniedzialek ciecie....

ULISIA- zalecam opiekunke w wieku naszych mam- bezpieczniej bedzie:))

Witam
Szybko sie melduje,że dalej w dwupaku mimo pełni heheh, powiem wam jedno wcześniej narzekałam ale coś czuje ,ze teraz sie zaczyna jazda, stopy puchną, a kolana ,biodra wysiadają pod ciężarem. Czemu ja tak utyłam no to teraz mam za swoje:( organizm powoli sie poddaje ,chyba ostatnie dni to będę leżeć:(a to jeszcze tyle czasu

Hmm mam dokładnie tak samo. W sumie jeszcze nie ma terminu, ale JA mam już dosyć ciąży - nie wytrzymuję dosłownie

dobranocka no wiem że facet, ale mam nadzieję, że to był żart... :-)

Taaaak, dobry pomysł :-)

a najlepiej ze zwisami i całą pomarszczoną :p

ja dziś mam dzień wietrzenia (sama też powinnam się rozłożyć :p ): wietrze wózek i fotelik, materacyk jeszcze raz zwlekłam z łóżeczka i przed okno wstawiłam, wszystkie szafy i szuflady na oścież...taka piękna pogoda i mam wrażenie że pachnie jesienią...
a tak ogólnie to od wczoraj mam nakaz leżenia coby do środy wytrzymać ale tak mnie strasznie już nosi że normalnie masakra...nagle tysiąc rzeczy przypomniało mi o swoim istnieniu, a to pomysł na obiad, a to może w szafkach posprzątać...wrrr...normalnie zła jestem na tą całą organizację ciąży: to powinno być jakoś bardziej unormowane ciąża powinna trwać od dnia X godz. Y do dnia Z godz. V bez jakiś wcześniejszych skurczy, zagrożeń itp. ehh...

ALICJA tobie zostalo 5 dni!!!!!!!!!! patrze na suwaczek :)))) szok:)))) siadz ty se na d.... wez 3 oddechy! ja tez jestem wiercidupa dlatego jutro chyba bede zeby wbijac w sciane jak bede widziec ze mi sie chata sprzata bez mojego udzialu... noz cholera .... chcialam szorowac kuchenke gazowa -boczne scianki to maz prawie mnie pozarl ze mi pochowa wszystkie gabki i plyny a jak zobaczy ze szorowalam to dostane po d... tak wiec zostaje mi robienie sosku pikantnego:D

jak ja wam zazdorszcze ustalonych terminow cc....juz w przyszlym tygodniu, a z drugiej strony wspolczuje mamuskom bez cc, ktore czekaja i sie mecza teraz, a ciaze donoszone i zaraz po terminie bedzie, lacze sie z wami w bolu- choc moze nie adekwatnym, bo ja tez juz bym chciala byc po..

tu nie ma czego zazdroscic LADYGAB, moze sie okazac ze moje genialne dziecko zrobi fikola i zas wroce do chaty z kwitkiem.... serio tu sie boje tego wszystkiego a tu juz chcialabym zeby sie skonczylo to jezdzenie po szpitalach, lekarzach, laboratorium itp.

E-lona
hej no i miałaś rację. Poszłam dziś do gina i się sam przeraził. Szyjka macicy już skrócona i dziecko się szykuje na świat. mogę urodzić lada dzień, ale jak nie urodzę do czwartku to mam iść na obserwacje do szpitala i poród ma się skończyć cc. A tak nie chciałam tego cc. Ważne żeby dziecko było zdrowe

wiecie co, zapomnialam wam powiedziec, moj maz zainteresowal sie naszym forum i mimo ze nic z niego nie kuma po polsku to lubi wasze awatarki:))))) szczegolnie spodobal mu sie awatarek ALICJI i PRZYLASZCZKI :)))

reklama
Do góry