reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe Mamy 2010

ulisia te zawroty glowy to normalka.Tylko niech niezdazaja sie za czesto. Warto bedzie bys przczytala cos na temat pierwszch objawow tak dla uspokojenia. Wpisz w goglach pierwsze objawy ciazy a caly arsenal tam znajdziesz.
Dziewczyny mam pytanko...Co to jest ta BETA ? Bo jakos nieczaje...:-(

reklama
A to znalazlam na glownej stronie BB
Pierwszymi objawami ciąży zauważalnymi przez kobietę są:
• brak miesiączki
• częste oddawanie moczu
• dolegliwości ze strony układu pokarmowego
• zmiany samopoczucia
• bolesność piersi
• podwyższona temperatura ciała
• zmiany w narządach płciowych
• przebarwienia skórne
• zawroty głowy i omdlenia
• wrażliwość na zapachy
• powiększenie brzucha
• przyrost masy ciała
• obniżona sprawność intelektualna

To może poleż albo idź zrób herbatkę :-) Napewno w wyższej ciąży trzeba robić przerwy w siedzeniu żeby krew mogła dopłynąć.
A widzisz jak wielocytuję dzięki Tobie? :happy2:

Braaawo!

no właśnie poszłam na chwilę się położyc i posłuchać muzyki. ale koszmarnie mi się nudzi samej w domu, a komp to jedyne okno na świat, bo na razie jeszcze nie mogę wychodzić...

ulisia te zawroty glowy to normalka.Tylko niech niezdazaja sie za czesto.
Dziewczyny mam pytanko...Co to jest ta BETA ? Bo jakos nieczaje...:-(
dobrze wiedzieć...

Beta HcG - taki test ciążowy z krwi

Ale dzisiaj spokojnie tu u nas, pewnie odpoczywacie i rozmawiacie z brzuszkami ;-) A ja zrobiłam segregację ciuszków po Bubie, żeby się rozeznać co trzeba dokupić (ach te wyprawy po nic i powroty z pełnymi siatkami ;-)). Trochę wcześnie ale jakoś tak się lepiej poczułam...
ulisia przypomniało mi się, że w wyższej ciązy (chyba od 6 miesiąca) lekarz mi przepisał hemofer ale na to jeszcze mamy czas... A co do witamin to muszę przyznac, że feminatal do najtańszych nie należy (około 30 zł za opakowanie 60 tab.). Zobaczysz co Ci zaleci gin.
Śpijcie dobrze Mamuśki :-)

bira Filipowi tez cieszko zrozumiec czemu musi czekac.Narazie tlumacze mu ze dzidzia jest za mala by juz wyszla i mu pokazuje jak mal ona jest. Wtey kiwa glowa ze rozumie a nastepnego dnia sie pyta czy juz urosla :baffled:
Traz my lecimy na spacerk. Filip tylko musi skonczyc obiadek a papla sie w nim juz 30 min :no: Nie ze go do jedzenia zmuszam ale tyle co on je to juz przesada!

Moja absolutnie nie rozumie o co chodzi.Wie, ze dzidzia jest w brzuchu, ale nie wiem dlaczego nie może już wyjść, zeby się bawić... no, ale ma dwa lata i można wbaczyć;-)

To dobrze, ze facet w ogóle coś je;-) Moja dzisiaj zmymlała tylko butelkę mleka... zero obiadu, zero śniadania... nie wiem czym to dziecko żyje:baffled:

Raaaaaaaany, jak mi się kręci w głowie... Nie wiem czy to normalny objaw ciąży, czy po prostu za długo przesiaduję przy komputerze...?

To norma. W pierwszej ciąży chodziłam po ścianach przez pierwsze trzy miesiace... masakra to była...

U mnie wreszcie błogi spokój. Inga śpi, S. gra na PS a ja marudzę tutaj;-) A zwały prasowania lezą i czekają na lepsze czasy;-) Zakupy się udały, u nas są teraz mega wyprzedaże, więc wróciliśmy objuczeni jak wielbłądy;-) Ale kupiłam kozaki na które czaiłam się od października, bo były przecenione :-) Także dzień udany:-) Juro muszę zadzwonić do położne umówić się na wizytę... ciekawe kiedy mi wyznaczy... może za dwa, trzy tygodnie:baffled:

Melduję się z rana.

Znowu nie mogłam spać. Muminka - ale masz fajnie, wizyta juz dziś... A może się okaże, że to bliźniaki...? :-)

reklama
Cieszę się niezmiernie, że po wielu perturbacjach, wreszcie mogę dopisac się do forum przyszłych mamusiek. Moja data to 10.10.10 więc raczej dobrze wróży, co?:-)

Do góry