reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Październikowe dwie kreski 2020 🍀

reklama
31 dc ale robie od 5 dni testy i niestety kreska jest coraz slabsza ewentualnie czasami taka sama jak w dniu poprz. zamiast ciemniec to jasnieje, do tego zadnych objawow. 2 msc temu mialam biochema i okolo 4-5 dni po terminie @ poronilam i wszystko bylo tak samo jak teraz kreska jasniala i zadnych objawow, dopiero jak krwawienie sie zaczelo to byl bol... Ogolnie rozwazam pojscie do lekarza ale mysle ze w niczym mi to nie pomoze bo jak biochem z reguly jest z powodu wad genetycznych to to jajo czy zarodek sie nie rozwija i obumrze a mozliwe ze juz obumarlo. Raczej to nie wina progesteronu robilam badanie prog. w tym msc 6 dni po owu i bylo 21.5...
A robiłaś betę? No testy testami, ale może warto zrobić betę i po 48h sprawdzić

Dziewczyny ja nie wiem po co wy robicie tyle tych testów. Skoro jeden wyszedł pozytywny to znakiem tego że jest ciąża. W obu moich wykonałam po 2 testy. I więcej nie robiłam. W pierwszej nawet na betę nie szłam tylko do lekarza aby sprawdzić. A w drugiej zrobiłam 2 testy bo pierwszy w 10dpo nic nie pokazał a dopiero w 12dpo pokazał i po nim na betę poszłam..

A robiłaś betę? No testy testami, ale może warto zrobić betę i po 48h sprawdzić
Na bete moge sie dostac dopiero na piatek, obdzwonilam laboratoria ale sobie teraz wymyslili ze trzeba sie na konkretna godzine zapisywac i przyjsc max 5 min wczesniej, nie wolno w kolejce stac itp tyle ze nigdzie miejsc nie ma, bo laboratoria sa widocznie obladowane jak robia tam tez testy na koronawirusa. Z tymi testami to jest tak zr zauwazylam przy 1 biochemie ze kreska jasnieje co mnie bardzo zaniepokoilo no i rzrczywiscie kilka dni i doszlo do krwawienia ze skrzepami. No i dlatego teraz sprawdzalam co sie dzieje a ze przy zakupie testow owu dostalam kilka darmowych ciazowych to tak od kilku dni je robie i widze ze kreska jasnieje, na dodatek nie mam zadnych objawow ani na ciaze ani nawet na miesiaczke (owu mialam 16 dnia cyklu wiec okres powinien byc wczoraj) ale w poprzednim biochemie tez mialam kilka dni po terminie krwawienie (tzn poronienie zamiaat okresu). Dzwonilam na teleporade bo tak na szybko lekarze nie maja zbytnio terminow i tylko mi babeczka powiedziala ze mam czekac bo i tak nic sie nie da zrobic, jedyne to moge zrobic bete i progesteron. I ze przy biochemicznych medycyna jest bezradna..

Na bete moge sie dostac dopiero na piatek, obdzwonilam laboratoria ale sobie teraz wymyslili ze trzeba sie na konkretna godzine zapisywac i przyjsc max 5 min wczesniej, nie wolno w kolejce stac itp tyle ze nigdzie miejsc nie ma, bo laboratoria sa widocznie obladowane jak robia tam tez testy na koronawirusa. Z tymi testami to jest tak zr zauwazylam przy 1 biochemie ze kreska jasnieje co mnie bardzo zaniepokoilo no i rzrczywiscie kilka dni i doszlo do krwawienia ze skrzepami. No i dlatego teraz sprawdzalam co sie dzieje a ze przy zakupie testow owu dostalam kilka darmowych ciazowych to tak od kilku dni je robie i widze ze kreska jasnieje, na dodatek nie mam zadnych objawow ani na ciaze ani nawet na miesiaczke (owu mialam 16 dnia cyklu wiec okres powinien byc wczoraj) ale w poprzednim biochemie tez mialam kilka dni po terminie krwawienie (tzn poronienie zamiaat okresu). Dzwonilam na teleporade bo tak na szybko lekarze nie maja zbytnio terminow i tylko mi babeczka powiedziala ze mam czekac bo i tak nic sie nie da zrobic, jedyne to moge zrobic bete i progesteron. I ze przy biochemicznych medycyna jest bezradna..
W jakim mieście mieszkasz że taki problem z dostaniem się do labo. U mnie są 4 miejsca z prywatnym labo, gdzie idzie się i robią od ręki..

reklama
Do góry