reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

nie wydaje mi sie aby wystraszył się twoich okularów, mulszek chyba nadal widzi niewyraźnie i kontrastowe kolory ale na twoim miejscu już bym przyzwyczajała malucha ze raz masz okulary raz nie

moi siostrzency zawsze wiedzieli ze w okularach to ciocia Patrycja, ale i czasem bez

Ostatnia edycja:
reklama
Patrish mnie ostatnio mloda sie wystraszya jak mialam turban na głowie wiec chyba juz widzą dość dobrze :p tekila pokazuj mu sie w koncu sie chlopak przyzwyczai :)

Pajace to faktycznie używam sporadycznie na noc, a i tak się denerwuje jak małą przebieram w nocy, zanim wszystko poodpinam a i nieraz trzeba nóżki wyciągać... Body są super, spodenki też ale rajstopki to jakaś czarna magia, parę razy ubrałam ale nieźle się nagimnastykowałam przy zmianie pieluchy :D No dzieciaczki powoli chyba już zwracają na nas większą uwagę, zawsze chodzę w kucyku czy rozpuszczonych włosach, ostatnio zrobiłam koka wysokiego i jak mnie dziewczynka zobaczyła oczy jej z orbit o mało nie wyszły :-) Dziewczyny czy Waszym maluszkom powycierały się już włosy? Do kiedy to trwa? A przy okazji czy i u Was już coś się z włosami dzieje? Bo czekam na to wypadanie ale na razie nic, a boję się tego jak cholera bo włosy raczej cieńkie mam :(

Moje włosy jeszcze nie wypadają ale już je obciełam profilaktycznie.. Tez się tego boję bo tak na Ty mam cienki a czasami to naprawdę jest bardzo intensywne.. :-( niestety raczej nie da się temu zapobiec ponieważ witaminy itp nic tu nie dadzą.. Włosy przez okres ciąży nie wchodziły w 3 etap czyli właśnie obumieranie i wypadanie wiec muszą w pewnym momencie niestety zacząć...

Z tymi okularami to chyba jednak było rzeczywiście tak, że się wystraszył bo mąż musiał go ululać bo u mnie płakał :-( zresztą ja widzę, że patrzy juz bardzo tak trzeźwo i nad poznaje. Nawet uśmiecha się jak my to robimy:-) no i jak chodzę po pokoju z nim na rękach to patrzy na tatę :-o

Co do pajacyka to ja w nocy odpinam do połowy i go tak ściągam na boki, bo inaczej grozić to może osiusianiem ;-) Mały nie protestuje nawet w nocy. Chociaż od dwóch dni przebieram go ok 24 i później nad ranem ok 6, bo te nocne przewijania mijały się już z celem bo nie robi już raczej kupki w nocy. Myślałam, że tak trzeba zawsze ale przyjaciółka mnie uświadomiła, że o ile dziecko nie płacze z tego powodu to nie ;-) przynajmniej go już nie wybudzam w środku nocy .

A co do włosów Boryska to trochę mu się wytarły na czubku i teraz już widzę, że rosną nowe B-)

A mam pytanie do dziewczyn co mieszkają w blokach, jak radzicie sobie z wózkami?

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Tekila jak targami za każdym razem góra dół dobrze ze mieszkam tylko na pierwszym piętrze bo tak to masakra na klatce nigdy nie zostawię pala piją i Bóg wie co najszczersze by oxy gali albo opluli i jak potem maleństwo wsadzić do takiego wózka

Ja wnoszę gondole na poddasze dół zostawiam na pietrze przy drzwiach . Wtarganie tego to niezła siłownia Wiec zawsze się zastanawiam co powoduje ze młoda mama chodzi jeszcze na siłownie bo ogarnięcie malucha to niezła utrata kalori

Ja trzymam wózek w mieszkaniu i na szczęście mam winde i nie musze nosić. Ciężkie dni mam ostatnio i mało piszę ale czytam Was ciągle :) musiałam małej podać 2 razy butelke bo piersi mi się strasznie wolno napełniają... A jakie krzyki mi odstawiła wczoraj już nie mam sił boje się że będę musiała przejsć na butelkę :( już przystawiam ją bardzo często ale nie widze efektu a dziecko głodne.

To może być zmiana pokarmu w piesi. Ok 3ms ale rośnie bywa ma się wrażenie ze pokarm zanika. Ale to nieprawda on się zmienia na inny. Niestety trwa to czasem kilka dni, trzeba wytrwałości a dziecko z głodu nie umrze tylko będzie płaczliwe.. Jak chcesz kp to musisz wyrwać. Jak dasz butle i dziecko nie będzie ssalo to wtedy owszem niestety może być problem. A tak trzeba bardzo często przestawiać. Najlepiej zdjąć górę i dziecko tylko w pieluchę i się z nią tak w łóżku położyć i dużo tak tulic. To stymuluje wzrost

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Moja Klara jak zasnęła o 22 tak wstała o 5! Wstałam przerażona bo ostatni raz jadła ok. 21 ale pojadla 15 minut i tak usnela przy cycku ;)
Ja też trochę wyluzowalam z tą zmianą pieluch w nocy i zmieniam raz, tylko po długim snie, jak budzi mi się więcej niż raz to wtedy zagladam tylko czy mocno przemoczona nie jest. Wcześniej zmieniałam maniakalnie bo mała strasznie robiła kleksy jak płakała albo puszczala baki, nawet jak kichnela i miała zaczerwieniona pupke ale na szczęście z tego wyrosła ;)
Również nie mam problemu z wózkiem bo mam windę, ale jak do przychodni musiałam wnieść 5 schodków to myślałam że padne, więc współczuję dziewczyny z noszeniem, nawet sama gondola z naszymi klocami to już spory ciężar ;)

Napisane na XT1072 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja mam z głowy bo mieszkam na parterze:-D a co do karmienia tez ostatnio mialam problem i zaczelam pic 3 lutry wody dziennie i 2 herbaty laktacyjne plus duzo odciagam i wraca do normy:-)

Do góry