reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Że starsza córka nosiłam bo 4 piętro bez windy. .. teraz niestety spacery tylko jak ktoś jest mąż albo mama pomoże, a tak w domu siedzimy... wiosnę i lato spędzę pewnie na wsi i teściów to nadrobimy spacery. Bliźniaczego wózka nawet nie mam jak dobrze złapać aby znieść. .

Napisane na GT-I9305 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kamila wspolczuje tego targania. U mnie też z tym łatwo nie jest, gondola w domu koła w garażu i tak kursuje. Niezła siłownia dla mnie.
Moja też usnela o 21, wstala o 4. usunęłam razem z nią więc też jestem wyspana :)
Ja już też wyluzowalam ze zmiana pieluch w nocy. Zmieniam koło wlasnie 4/5 kiedy młoda ma drugą pobudke

Ja mieszkam na półpiętrze i targam do góry te parę schodów, ale ja go nie wnoszę tylko ciągnę po schodach tyłem i nie jest tak źle, mięśnie w rękach wyrobie :D

Patka moze spróbuj jakis wspomagaczy herbatki czy te saszetki o których pisały dziewczyny. Ja tez je wypróbuje :)

U nas wciaz co karmienie to kupa 8-10 na dobę. Położna mówi ze to normalne, najgorzej mi sie dupke myje w nocy 2-3 razy bo to go rozbudza

Tekila Borys cudny jaki duży chłopczyk, widać ze kocha Twoje mleczko:)

Współczuje targania wózka po schodach, dla mnie wyjście z domu to nie lada wyczyn czasem jak żuczek sie drze a co dopiero schody.

Agica a wlasnie miałam o to pytac. moja robi teraz kupy od 3 do 6 czy 7 w nocy raczej nie robi. tesciowa oczywisvie twierdzi, że to za dużo i lepiej przejsc na butelke. Czy faktycznie to duzo? przecież dzieci kp chyba mogą czesto robic?

Mi polozna powiedziała ze norma jest od 1 na kilka dni do 10 czy nawet 12 dziennie. Jesli dziecko dobrze sie czuje a kupy maja odpowiedni kolor i konsystencje to wszystko jest ok, ale ja mam nadzieje ze częstotliwość troche sie zmniejszy przynajmniej w nocy :)
U mnie te kupy sa tym bardziej dziwne ze mały wolno przybiera na wadze wiec jakim cudem tyle kup? Podobno ma dobra przemianę materii?

U nas przy kp też jakieś 8 kup dziennie, czym absolutnie się nie przejmuję. Wróciły nawet do normalnego koloru, więc jutro robię próbę i jem nabiał, żeby sprawdzić czy to alergia.

W kwestii karuzeli to my mamy właśnie te latające misie z fp i Julka lubi je bardzo, mimo że mi się wydaje ona mało atrakcyjna. Mała sobie leży i cieszy się do tych misiów, a jak tylko przestają się kręcić to krzyczy :)

Z rzeczy, które nam się nie przydały to niania elektroniczna, jak dotąd odpalona raz na próbę :) Z ubranek to właśnie pajace, szczególnie grube, które po dostawaliśmy. Ja też nie przepadam za pajacami, traktuję je jak piżamy, ale wkurza mnie przewijanie jak mam rozebrać ten pajac. U nas najlepiej sprawdza się właśnie body, polspiochy lub spodenki i bluza albo kaftanik. Body z krótkim używam zawsze jako bieliznę pod coś, żeby małej było ciepło.

U nas dziś mijają 3 miesiące. Doczekałam się!!! :):):)

Napisane na MotoG3 w aplikacji Forum BabyBoom

Weź Wiktorka powiedz swoim tesciom żeby sami przeszli na butelkę. U nas od początku kup było 8-10, czasem więcej i to normalne. Jak wszystko ładnie się trawi to dziecko jest szczęśliwe :)

Napisane na XT1072 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Kurcze a ja od rana dreszcze, gorączka :-( chyba niestety wina jest pierś :-( miałam zatkany kanalik i przez 3 dni próbowałam go udrożnić.. A dziś q nocy ciągle mnie mleko zalewało. A rano taki ból, że masakra.. Odciągnęłam mleko a wtedy nadeszły mega dreszcze,godzinę się trzęsłam.. Później męża obudziłam, ubrałam dres, przykrył mnie kołdrą i kocem i włączył na full ogrzewanie i jak się ugrzałam to zasnęła a teraz mam 38 stopni gorączki. A lekarz w czwartek....mały nagle stał się dla tonowy, ledwo daje rade trzymać... Na noc przyjdzie tata bo mąż do pracy... Masakra...

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry