reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Co do pampersow, mały ma ponad 5 kg (8tygodni) i w zeszłym tygodniu przeszliśmy na 3, używam pampersy na zmianę z lidlowskimi. Miałam też troszkę dady i rowniez potwierdzam ze sa dużo mniejsze od pozostalych.
My zamiast karuzeli mamy łuk z zabawkami z tiny Love. Jest o tyle lepsze od karuzeli ze mozna wpiac zarówno do łóżeczka, jak i do wózka czy fotelika. Zainteresowanie jest, mały zaciesza do zwierzatek, macha rączkami i bacznie obserwuje :)

reklama
U nas postanowione, choinka zostaje do przyszłych świat! Trudno najwyżej w Wielkanoc pisanki na niej powieszę :) synuś jest zachwycony, wsadzam go do bujaka, cieszy sie do światełek i po 30 min spi:)

Prezentu jeszcze nie mam dla niego, chyba kupie karuzele tylko musze mniejsza poszukać bo my mała dostawke mamy zamiast łóżeczka:)

A propos kupowania macie dziewczyny nie trafione zakupy? Cos co sie wam nie przydaje?

Łóżeczko! żałuję że nie kupilam dostawki. Mimo, że łóżeczko zostało przerobione na dostawke to i tak żałuję, że od razu.jej nie kupilismy. niepotrzebnie kupilam tez body z krotkim rekawem. To tyle :)
Ja chyba kupie gryzak żyrafe sophie

ja narazie używam wszystkiego co kupiłam dla małego zarówno kosmetyki jak i ubranka jedyne z czego jestem niezadowolona to pieluchy tetrowe Motherhood, są za twarde do przytulania dlatego używam ich tylko do kąpieli a do tulenia mam kolorowe muslinowe z BabyOno. Mały lubi wierzgać nogami wiec nie podobają mu się śpiworki dlatego używamy sporadycznie jak leżymy sobie na kanapie. Kupiliśmy tez kamerkę aby obserwować małego posłużyła nam pierwszy miesiąc teraz juz znam wszystkie jego odgłosy i nie potrzebuje cały czas w nią patrzeć natomiast nadal jest przy łóżeczko bo jest biało czarna i mały skupia czasem na niej wzrok.

Póki co śpiworki ale mam nadzieję że jeszcze będzie w nich spała. Smoczki, butelka, z ubranek zwykle koszulki, nie użyłam nigdy, Laktator - nienawidzę go, nic więcej nie przychodzi mi do głowy ;)

Napisane na XT1072 w aplikacji Forum BabyBoom

O smoczki tez sie nie przydaly, mała kilka dni chciała pozniej nie. Dzis pierwszy dzień byla u dziadkow 4h i dała rade. tylko tescie palą i mała cała śmierdzi :(

jak by moi teściowie palili to już by wnuka więcej na oczy nie widzieli, jak można przy dziecku palić to tak jakby mu dać papierosa do buzi

Super Wiktoria odpoczelas troche? A co do fajek ja tez ostatnio mialam opory dac żuczka na rece znajomej ktora pali chociaz sama rzuciłam palenie rok temu;)

Patrish przy niej nie palą, ale w domu juz taki smród że przechodzi. Gdyby przy niej palili też bym nie pozwolila, ale jak juz firany, sciany i łóżko przeszlo to nie ma co się dziwić. Agica bardziej tesknilam niz wypoczelam :p

reklama
U nas wszystko było trafione;-) ja bardzo oszczędnie zamawiałam do małego rzeczy ;-)
Patrish a w domu tych body nie możesz założyć? Na to kaftanik?

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry