reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Nie sądziłam, że kiedykolwiek będę cieszyć się z każdej kupy, ale kiedy moja 3 dni nic nie zrobiła, to cieszyłam się bardziej niż z chociażby przespanej nocy :D A my byłyśmy wczoraj na aerobiku dla mam z dziećmi, super sprawa chociaż wszystkie dzieci okazały się mieć po pare, parenaście miesięcy i wspólnie się bawiły a moja mała tylko leżała, ale może zamiast siłowni coś takiego dziewczyny które chcą ćwiczyć wypróbujcie... :) Dzisiaj zauważyłam mały postęp, dziewczynka pierwszy raz świadomie oglądała swoją rączke, zrobiła wielkie oczy po czym wpakowała całą piąche do buzi... Ale więcej się to nie powtórzyło, więc nie wiem czy to przypadek, ale to było przeżycie dla mnie hihi :-) A tak poza tym, czy przeszła już któraś na pieluszki 2? Bo mam dylemat nie lada, niby super teraz się te 1 układają i nic nie przecieka, ale nie wiem czy z kolei już w 2 jej wygodniej nie będzie...

reklama
Nie sądziłam, że kiedykolwiek będę cieszyć się z każdej kupy, ale kiedy moja 3 dni nic nie zrobiła, to cieszyłam się bardziej niż z chociażby przespanej nocy :D A my byłyśmy wczoraj na aerobiku dla mam z dziećmi, super sprawa chociaż wszystkie dzieci okazały się mieć po pare, parenaście miesięcy i wspólnie się bawiły a moja mała tylko leżała, ale może zamiast siłowni coś takiego dziewczyny które chcą ćwiczyć wypróbujcie... :) Dzisiaj zauważyłam mały postęp, dziewczynka pierwszy raz świadomie oglądała swoją rączke, zrobiła wielkie oczy po czym wpakowała całą piąche do buzi... Ale więcej się to nie powtórzyło, więc nie wiem czy to przypadek, ale to było przeżycie dla mnie hihi :-) A tak poza tym, czy przeszła już któraś na pieluszki 2? Bo mam dylemat nie lada, niby super teraz się te 1 układają i nic nie przecieka, ale nie wiem czy z kolei już w 2 jej wygodniej nie będzie...
Już sporo z nas zakłada 2 mój mały wazy 4,5 kilo i od tygodnia w 2 śmiga dużo od 1 nie są większe a jedynie wyżej na pleckach leza

tak was czytam i czytam...
my już z dwa tygodnie uzywamy 3 pampersow... ubranka 62/68 a mały ma 8tyg skończone. .. i nie jest jakiś "duży"...
2 juz sie odciskaly bardzo co nie koniecznie bylo dla niego mile chyba...

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Kurcze mnie to się wydawało, że tak jakoś za szybko na te 2 i jej pasują te początkowe bo wszystko dobrze leży, ale w takim razie jutro nas czekają zakupy :)

Ja myślę juz o 3 ;-) mały ma trochę ponad 5kg. 1 juz chyba z dwa tygodnie temu skończyłam bo mu się odciskały na nóżkach. A teraz 2 dady zaczynają być ciasne na brzuszku. Ale np pampersy 2 są większe i gdyby mu służyły to mógłby je jeszcze długo mieć.

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom

Wiktorka ty się tak nie stresuj z ta rehabilitacją te panie wymyślają czasami cuda po to żeby mieć prace wiemy na własnym doświadczeniu z cora było tak ze względu 3 miesiącu słabo podnosiła główkę teraz wiem ze to moj błąd bo mało ja kładąc na brzuszakup żeby ćwiczyłam ale pani nasza pediatra wysłała nas na usg przez ciemiaczko czy nie ma jakiegoś krwiaka wszystko wyszło ok ale pani neantolog po 3 tygodniach od zrobienia usg wysłała nas na rehabilitację po dwóch tygodniach czyli jak mała miała już 4 miesiące i wszystko nadrobiła była poprostu leniuszkiem i pulchniutka i z mojej winy jak wcześniej pisałam. Ale do rzeczy pani rehabilitKa obejrzała córę posprawdzala jak to na pierwszej wizycie i zapytała się po co nas wysłali to powiedzieliśmy ze słabo główkę podnosiła pani stwierdziła że z tym jest wszystko dobrze ale wiesz co wymyśliła ze mojej nie widać szyi i mamy uciekać ramiona w dół a mój się wkurwił i mowi do niej ze jak ma jej widać jak ona pulchna przy siedzeniu jej chodzila to stwierdziła że ma za krotka szyję i kazała przyjeżdżać co tydzień na godzinę ani razu nie pojechaliśmy juz do niej byliśmy u naSzejnfeld lekarki starsza kobieta wiec juz doświadczenie z dziećmi ma jak jej to wszystko opowiedzielismy to się za głowę chwyciła ze z dziecka zrobili by mi jeszcze ze zdrównego inwalide bo potem miała by znowu opadniete ramiona i co teraz dziewczyna ma prawie 8 lat i piękna długa sżyje bo wyrosła i juz nie jest taka pulchna wiec pamiętajmy to nasze dzięciatka niedajamy się zwariować
Szymcia teraz kładę codziennie na brzuszek żeby ćwiczył od dnia kiedy byliśmy już w domku i pamiętajcie każde dziecko jest inne ma swój tok wiec nie patrz ze mój czy innej dziewcżony juz to robi bo twoje dzieciatko może za dwa trzy dni może tydzień to samo umiała nie ma co się denerwować i jak to moja lekarka mówi teraz to wszyscy by chcieli żeby te dzieci były jak w książce jak dzaś pisze ze ma to robić to musi nie i jeszcze raz nie pozwólmy się cieszyć to najpiękniejsze teraz chwile z nimi a nie wyszukujemy się jakiś pierdoły ze tak powiem koniec kropka.

Ja myślę juz o 3 ;-) mały ma trochę ponad 5kg. 1 juz chyba z dwa tygodnie temu skończyłam bo mu się odciskały na nóżkach. A teraz 2 dady zaczynają być ciasne na brzuszku. Ale np pampersy 2 są większe i gdyby mu służyły to mógłby je jeszcze długo mieć.

Napisane na C6603 w aplikacji Forum BabyBoom
potwierdzam mam wizualne potwierdzenie tego co piszesz o dadach ja kupuje pampers i w porównaniu z 1 dady to pampers wygląda jak wielkie galoty a dady jak stringi

reklama
Do góry