reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

juliagn mi się wydaje ze to normalne. ja wczoraj miałam taki ból brzucha że też mnie zaniepokoil i to dosyć mocno... wzięłam nospe max i musiałam i tak czekać aż puści bo zasnąć nie mogłam z bólu ...
ja bym poczekała spokojnie do wizyty.
chyba ze takie skurcze będą ci się powtarzać to wtedy wizyta na IP.

wiecie teraz to coraz częściej będzie nas coś bolało ciągnęło i klulo. .. takie uroki ciąży. a upały i duchota nie pomaga niestety...

o właśnie od kilku dni mnie kluje w środku. .. i tak się zastanawiam jak tam szyjka bo z tego co pamiętam ona tak kluje ale równie dobrze mogą być to jakieś ścięgna w okolicy albo wiazadla które się rozciągają. ..

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
dzięki za odpowiedź , chyba faktycznie jeżeli się nie powtórzy to postaram się nie panikować :-) nie biorę , byłam w sumie ostatnio u dwóch lekarzy i żaden nie kazał mi brać , może zapytam w ten wtorek swojego lekarza prowadzącego ciążę o ten magnez .

juliaing w sumie jak nie twardnieje ci brzuszek i nie masz skurczy łydek to dodatkowo magnez nie potrzebny ale zawsze lepiej zapytać i w razie czego mieć w domu :)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Julian a twardnieje, że jest napięty w czasie chodzenia czy robi się taki kamień?
No i magnez to ja bym radziła brać, w tym trymestrze jest już duży ubytek..

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

ciężko mi powiedzieć , po prostu jak wstaje to od razu się tak napina i jest bardzo twardy , ale byłam już u dwóch lekarzy i żaden jakoś szczególnie się tym nie przejął , jeden stwierdził , że może po prostu taka moja natura

Mój brzuch też robi się twardy jak wstaje i chodzę. A że jeszcze twardnieje mi częściej np jak leżę to mam brać magne b6 3razy dziennie a jak czuje potrzebę to jeszcze jedną tabletkę dodatkowo. Mój lekarz powiedział, że jak będzie za dużo magnezu to organizm sam go wydali i że jest on bezpieczny.

Mi mówią żeby brać no spe / scopolan ale nie zauważyłam żeby cokolwiek to zmieniało . O magnez zapytam we wtorek lekarza .

reklama
Julian to ja mam dokładnie tak samo, też mówiłam mojej gin ale nie mówiła, że to coś złego. Biorę 4-5 magnezów dziennie a jest jak jest :-) ponoć zresztą też brzuch będzie teraz już coraz mniej miękki tak w ogóle :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry