reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Ja też staram się nie dotykać brzucha bo faktycznie to prowokuje macice :-( Ja to z kolei zastanawiam się czy mam brzuch miękki czy twardy i nie wiem jak to określić. Trzy razy miałam tak, że macica stwardniała w czasie orgazmu...Ale to ponoć normalne...ale poza tym to nigdy takiej rekreacji nie miałam tylko taki spięty brzuch i nie wiem czy to te skurcze czy nie..?

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
tekila jak porownywalam odczucia przy skurczach przepowiadajacych z innymi ciezarowkami to najczęściej użyte określenia to takie ze jak brzuch twardnieje to przytyka albo zatyka wtedy hehe ciężko to określić słowami. u mnie robi się twardy jak kamień i taki ciężki jakby (to uczucie zatkania)... no i mój mały wtedy przestaje się ruszać jak akurat jest aktywny ...

dziewczyny a jak wysoko czujecie swoje dzieci?
bo mój tak wysoko naparza ze jak siedzę to pod biustem czuje... jak chodzę lub leżę to 10cm nad pepkiem czasami widzę jak wypycha stopy. .. albo kolana[emoji14]
choć ostatnio tak stopke wypchal ze można było poczuć gdzie pięta a gdzie palce hehe akrobata mały. .
no i coraz bardziej bolesne te jego ruchy. .. a ty jeszcze tyyyyle czasu zostało. ...

Sent from my SM-G355HN using Forum BabyBoom mobile app

Aaaa to tak miałam tylko te trzy razy, że jak kamień był brzuch i czułam pod ręką całą macice.
Co do wysokości to mi wczoraj na usg powiedziała gin, że łożysko już jest bardzo wysoko nad pępkiem i, że to dobrze :-)
Małego czuje różnie raz na samym dole też na wysokości pępka też ciut wyżej.

na dole to czuje delikatniej ze ruchy... bo tam ma głowę[emoji14]
najgorzej jak nogami przebiera albo jak.na boku leżę to od biodra do biodra go czuje w poprzek... ale na usg każdym twardo ułożony glowkowo[emoji14]chyba specjalnie tylko na badanie się tak ustawia bo ja mam wrażenie ze lata mi po całej jamie brzusznej... aż czasami mi się wydawało ze pośladki mi skaczą jak on kopnął. ...[emoji14]

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Jak leżę to też czuje ruchy z każdej strony :-) jeszcze na miejsce na takie figle :-)
A mam jeszcze pytanie do tego brzucha- czy jak chodzicie to macie brzuch miękki? W sensie jak stoicie to możecie co lekko nadusić czy jest napięty??

ja właśnie jak chodzę to też mam praktycznie cały czas twardy , a jak się położę to praktycznie od razu mięknie i też się zastanawiam czy to normalne , staram się jak najwięcej leżeć ale jednak nie da się tak żeby zupełnie nic nie robić

na dole to czuje delikatniej ze ruchy... bo tam ma głowę[emoji14]
najgorzej jak nogami przebiera albo jak.na boku leżę to od biodra do biodra go czuje w poprzek... ale na usg każdym twardo ułożony glowkowo[emoji14]chyba specjalnie tylko na badanie się tak ustawia bo ja mam wrażenie ze lata mi po całej jamie brzusznej... aż czasami mi się wydawało ze pośladki mi skaczą jak on kopnął. ...[emoji14]

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom
Jakbym o sobie czytała :)

reklama
Do góry