reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

reklama
Bo właśnie się w internecie się naczytałam, że jak się śpi na plecach i na prawym boku to się uciska na tą żyłe i dziecko może być niedotlenione i byłam ciekawa jak to u Was czy może coś Wam lekarze mówili. bo ja teraz po nocach nie śpię i się pilnuje żeby na tym lewym boku spać, leżećo_O

Czy ktoras z Was spotkala sie z żelem położniczym Natalis?
Nam polozna w szkole rodzenia o Nim mowila mozemy kupic sobie grupowo taniej i chyba sie zdecyduje..
Nam też położna mówiła, ale powiedziała też że według niej to nie warto tej ceny, wystarczy sobie kupić zwykłą wazelinę w aptece albo żel durexowy ;)

Miałam dzisiaj wizytę i lekarz powiedział mi coś takiego , żebym się nie głaskała po brzuchu bo to może wpływać na skurcze macicy . Pominę już że chyba będę musiała sobie ręce związać żeby tego nie robić , ale spotkałyście się albo słyszałyście o czymś takim ?
Mój to samo powiedział, jak zauważył że trzymam rękę na brzuchu... Myślę że troche racji w tym jest, bo jak przestałam go tak często dotykać to i mniej skurczy miałam, a jak był dzień że często się macałam to skurcze się nasilały...

Ja śpię na plecach bo mi najwygodniej i nie robi mi się słabo, lubię też spać na prawym boku a na lewym najmniej bo dziecku chyba tak nie jest wygodnie bo bardzo wtedy kopie :-) ja się tym nie przejmuje, słyszałam żaby spać tak jak jest wygodnie i tyle :-)
Ja dziś zwiedzam szpital jestem podekscytowana i przerażona zarazem :-) mamy takie 3h spotkanie z położną od mojej gin, którą mówi najważniejsze rzeczy itp :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

A ja mojego czuję na samym dole jakby mnie smyrał . W ogóle to brzuch mam tak bardzo nisko. W pierwszej ciąży kopał mnie po rzebrach i myślałam że padne a ten upodobal sobie dół.

Dziewczyny, liczycie i zapisujecie ruchy dzieci? Ja się naczytałam, że od 30 tc warto to robić i zaczęłam od dziś.

reklama
Wiola ja nie zapisuje ale sobie liczę. .. niektórym ciezarnym gin nawet karty dają aktywności właśnie... ja nie miałam czegoś takiego :)
no i faktycznie po 30 tc.

mnie na wizytach pyta położna zawsze czy czuje ruchy. ale u mnie do 30 tyg jeszcze troszkę ;)

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry