reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Miałam dzisiaj wizytę i lekarz powiedział mi coś takiego , żebym się nie głaskała po brzuchu bo to może wpływać na skurcze macicy . Pominę już że chyba będę musiała sobie ręce związać żeby tego nie robić , ale spotkałyście się albo słyszałyście o czymś takim ?

reklama
skurcze się częściej pojawiały. .. teraz też mam :/ najpierw przepowiadajace czyli twardnienie brzucha, spinanie ale nie bolesne... a później robiły się regularne i coraz bardziej odczuwalne. .. teraz miałam taki dzień przed wizytą akurat ze to stawianie stało się bolesne i miałam je co 8 minut... dostałam dodatkowo magnez i nospe. ale staram się i tak brzuszka nie głaskać często. ..

Napisane na SM-G355HN w aplikacji Forum BabyBoom

Dzięki za odpowiedź , mi też brzuch często robi się twardy , może faktycznie jak przestanę go 'szturać' to się poprawi . Mam jeszcze takie jedno pytanie , pewni trochę nie mądre , ale to moja pierwsza ciąża , jak będę miała skurcze jakieś to będę wiedziała , że to 'to' ? W sensie czy te skurcze można z czymś pomylić ? z ruchami dziecka albo właśnie z twardnieniem brzucha?

Witajcie babeczki wieczorkiem :)

U nas takie upały że już 3 x zemdlalam... Wczoraj u lekarza też... Masakra... A tu jeszcze 2 miesiące :(

Mnie się też brzuch stawia, szczególnie jak za dużo chodzę. Wtedy muszę się położyć i odpoczywam... W następny piątek mam znowu wizytę i pierwsze ctg :)
Ale się cieszę :)

Aaaaaa.... I ta głupia pokrzywka znowu szaleje... Drapie się jak durna, cała czerwona jestem :(

Napisane na D6603 w aplikacji Forum BabyBoom

ja porodowych skurczy dostałam dopiero po 2 dawce oksy na wywołanie :/ a tak normalnie jak wszystko jest ok to teoretycznie od 37tyg jak ciąża jest donoszona może coś się zacząć dziać. albo może rąk napisze najlepiej jak się zaczyna kolo 40 czyli w terminie ;)

Sent from my SM-G355HN using Forum BabyBoom mobile app

reklama
Do góry