reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Dziekuje joani, troche sie uspokoilam bo lekarka troche krecila nosem szczegolnie jesli chodzi o tego mniejszego malucha, ale pewnie ze wzgledu na te strydy, bo jeszcze sa maluszki ciagle za male.
Szczerze nie wiem o co w tych procetach chodzi, lekarka mnie o niczym takim nie informowala.

reklama
Z tym chlebem jest najgorzej, bo niby są wiekozuarnuste cxy żytnie a zawierają słód czy karmel a to cukier podnosi. Trzeba znaleźć dobrą piekarnie, żeby kupić odpowiedni chleb bez wspomagaczy. Mi najbardziej odpowiada razowy, dzisiaj nawet jeszcze raz się dopytałam czy nie ma żadnego badziewia [emoji6] rano miałam tylko pszenny i zjadłam a potem jz ten razowy z tymi samymi dodatkami no i różnica w poziomie cukru po godzinie była o 25 mniej po 2. Więc znalazłam swój chleb [emoji6]
Cały wieczór i rano studiuję książkę i patrzę co kiedy jeść i ile... nawet nie wiecie jakie to męczące...

Tekila. Niestety teraz siedzenie nie sprzyja biodrom i kręgosłupowi, rosnący brzuszek swoje robi, do tego jeszcze ucisk na pupcie i hemoroidy... bleee [emoji6]

eNortjKzUjIyMjU1MFOyBlwwFXoC0Q,,37.png

1usa3e5eqna1rleq.png
joani a jak to jest z tym serem żółtym niby nie ma nic ig a zabardzo go niewolno jesc?
ja jem wase a i czasmi normalny chleb ale np jedna kromke a i jeszcze jedno paski na mocz tez dostałaś kontrolujesz azot w moczu?

Poziomki szacunek za ten poród [emoji4][emoji4]
Musisz stworzyć suwaczek i wkleić drugi link BBCode w aplikacji wchodzisz w ustawienia i sygnatura wlasna tam wklejam link i gotowe

Karmi zawiera <0,5 ale myślę że jak jedno wypijesz na jakiś czas to nic się nie stanie. Mnie nie ciągnie nawet do takich 0,0% bo ta goryczke czuje, a się odzwyczailam. Jednak jak będę w Polsce pewnie karmi wypije jedno [emoji6]

Dzidzianapokladzie mój w 26+2 ważył 1100 ale wolałabym 830 hehe myślę że to dobra waga

Ja musze powtórzyć glukoze. Nie wiem jaki wynik bo w gabinecie mają wyniki i dzwonią jak coś nie tak. Eh

Ann masz powtarzać i nie powiedzieli co wyszło? Ehhh... co za....

Ja dziś byłam u lekarza, 24t0d i mały ok 700g. Ale na tym etapie dzieci już różnie rosną. Więc póki lekarz nic nie mówi, to myślę, że nie ma się co martwić :)

Ja nadal nie jem kompleksu witamin, a pojedyncze. Tylko ostatnio z pamięcią u mnie gorzej i jem co 2-3 dni. Ale hemoglobina mi spada, więc muszę się pilnować choć z kwasem foliowym.

U mnie w książce ser żółty wpisasny jest do podnoszących cukier i jeść go na kanapce lepiej po południu.
Wiem, że Wasa też nie do końca jest ok, a musisz wypróbować raz jeść jeden chleb z tymi sami dodatkami raz np wase i zobaczyć jak cukier wygląda, ns każdego tez może inaczej działać. Dostałas z glukometr taka książeczkę z tabelami ci jeść i na co wymieniać?
Tez mam te paski na mocz ale rano zapomniałam, muszę na kibelkiem położyć by pamiętać[emoji6]

eNortjKzUjIyMjU1MFOyBlwwFXoC0Q,,37.png

1usa3e5eqna1rleq.png

Ja dzis tez odebralam cukier. Zrobilam 2 pynktowa chyba sie pomylilam bo widze, ze wszedzie piszą o tej trzy punktowej. Trudno najwyżej powtórzę w piątek ide do lekarza to jak cos to zrobie w poniedziałek. Na czczo wyszlo 78, a po 2h 87

Dostałam glukometr i pełno do tego ulotek ale z tego co przeczytałam jedna sprawa mnie smieszy w jednym pisze ze pomidor ma 15ig a w drugiej 30 ,u mnie niepisze na co moge wymieniac tylko jakie produkty moge jesc a połowe co tam pisze to porazka bo np pisze przykładowo sniadanie chleb zytni z serkiem topionym herbata i jakies warzywa a przeciez serek topiony to nie mozna jesc bo ma duzw ig

Rety czy Wam też wszystko w ciąży leci z rąk?No normalnie mnie to już wkurza bo ciężko mi się schylać tak co chwilę a ciągle coś mi spada :'( w ogóle roztrzepana jestem, idę gdzieś-zapominam po co....No masakra jakaś kurczę...

Wy tu o tej krzywej piszecie i dobrze bo mi się przypomniało, że muszę w następnym tygodniu zrobić :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tekila ja jedynie sie często zapominam i taka roztrzepana jestem skupic sie czasem nie umiem:)

Podobalo mi sie dzis w tej szkole rodzenia w pt ide znow,a prezentow ile dostalysmyyy hehe:)

reklama
Do góry