reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Tekila ja zapominam o tych kupionych wit i lykam teraz tylko przepisany ostatnio magnez i zelazo

Dzis startuje ze szkołą rodzenia:)

reklama
Aha bo ja zapominam o tych witaminach ostatnio :'( głównie przez to, że ja wszystko muszę gryźć i to jest takie ohydne, że wiecie....wolę wypić taką witaminę rozpuszczoną ale tam nie ma tyle składników...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też miałam taki czas, że zapomniałam o witaminach. Ale od kiedy dostałam jeszcze dodatkowe leki to zrobiłam sobie listę, która wisi na lodówce i tam sobie zaznaczam co już wzięłam, żeby się nie pogubić;)

Ja też mam taka listę, ale czasami udaję, że jej nie widzę :-\ biorę 4 magnezu, 2-3 żelaza, luteine i ble już mam dość :-

A tak w ogóle chyba zacznę ograniczać jazdę autem i długie siedzenie.... wczoraj byłam u przyjaciółki, jazda autem niby tylko godzinę w każdą stronę, ale do tego 6h siedzenia na fotelu i dziś czuje efekty. Nie dość, że kość ogonowa mnie boli jak cholera, to jeszcze jestem taka zmęczona, że nie mam na nic siły-nawet obiad zamówiłam :-( i brzuch jak chodzę czuje taki napięty :-\

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Z tym chlebem jest najgorzej, bo niby są wiekozuarnuste cxy żytnie a zawierają słód czy karmel a to cukier podnosi. Trzeba znaleźć dobrą piekarnie, żeby kupić odpowiedni chleb bez wspomagaczy. Mi najbardziej odpowiada razowy, dzisiaj nawet jeszcze raz się dopytałam czy nie ma żadnego badziewia [emoji6] rano miałam tylko pszenny i zjadłam a potem jz ten razowy z tymi samymi dodatkami no i różnica w poziomie cukru po godzinie była o 25 mniej po 2. Więc znalazłam swój chleb [emoji6]
Cały wieczór i rano studiuję książkę i patrzę co kiedy jeść i ile... nawet nie wiecie jakie to męczące...

Tekila. Niestety teraz siedzenie nie sprzyja biodrom i kręgosłupowi, rosnący brzuszek swoje robi, do tego jeszcze ucisk na pupcie i hemoroidy... bleee [emoji6]

eNortjKzUjIyMjU1MFOyBlwwFXoC0Q,,37.png

1usa3e5eqna1rleq.png

Witajcie dziewczyny, ja dzis po kontrolnej wizycie w szlitalu, u mnie 24 tydzien i 0, dzis miala lekarka podjac wizyte co do sterydow.Zrobila mi USG i stwierdzila ze jeszcze czekamy.
Tez mnie niepokoi waga moich maluchow bo jeden ma tylko 549 gram a drugi 619.
Dziewczyny podpinam sie do pytania Dzidzianapkkladzie,czy to oby nie zamalo?

reklama
Moja aplikacja mówi, że dziecko w 24 tyg. może mieć 500-600 gr a w 26 ok 800-900 gr. Więc macie książkowe wagi[emoji6]

Msrluna a jaka jest procentowa różnica między dziećmi, bo to jest ważne. Gnidka cos o tum wie...

eNortjKzUjIyMjU1MFOyBlwwFXoC0Q,,37.png

1usa3e5eqna1rleq.png

Do góry