reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Dziekuje joani, troche sie uspokoilam bo lekarka troche krecila nosem szczegolnie jesli chodzi o tego mniejszego malucha, ale pewnie ze wzgledu na te strydy, bo jeszcze sa maluszki ciagle za male.
Szczerze nie wiem o co w tych procetach chodzi, lekarka mnie o niczym takim nie informowala.

reklama
Z tym chlebem jest najgorzej, bo niby są wiekozuarnuste cxy żytnie a zawierają słód czy karmel a to cukier podnosi. Trzeba znaleźć dobrą piekarnie, żeby kupić odpowiedni chleb bez wspomagaczy. Mi najbardziej odpowiada razowy, dzisiaj nawet jeszcze raz się dopytałam czy nie ma żadnego badziewia [emoji6] rano miałam tylko pszenny i zjadłam a potem jz ten razowy z tymi samymi dodatkami no i różnica w poziomie cukru po godzinie była o 25 mniej po 2. Więc znalazłam swój chleb [emoji6]
Cały wieczór i rano studiuję książkę i patrzę co kiedy jeść i ile... nawet nie wiecie jakie to męczące...

Tekila. Niestety teraz siedzenie nie sprzyja biodrom i kręgosłupowi, rosnący brzuszek swoje robi, do tego jeszcze ucisk na pupcie i hemoroidy... bleee [emoji6]

eNortjKzUjIyMjU1MFOyBlwwFXoC0Q,,37.png

1usa3e5eqna1rleq.png
joani a jak to jest z tym serem żółtym niby nie ma nic ig a zabardzo go niewolno jesc?
ja jem wase a i czasmi normalny chleb ale np jedna kromke a i jeszcze jedno paski na mocz tez dostałaś kontrolujesz azot w moczu?

Poziomki szacunek za ten poród [emoji4][emoji4]
Musisz stworzyć suwaczek i wkleić drugi link BBCode w aplikacji wchodzisz w ustawienia i sygnatura wlasna tam wklejam link i gotowe

Karmi zawiera <0,5 ale myślę że jak jedno wypijesz na jakiś czas to nic się nie stanie. Mnie nie ciągnie nawet do takich 0,0% bo ta goryczke czuje, a się odzwyczailam. Jednak jak będę w Polsce pewnie karmi wypije jedno [emoji6]

Dzidzianapokladzie mój w 26+2 ważył 1100 ale wolałabym 830 hehe myślę że to dobra waga

Ja musze powtórzyć glukoze. Nie wiem jaki wynik bo w gabinecie mają wyniki i dzwonią jak coś nie tak. Eh

Ann masz powtarzać i nie powiedzieli co wyszło? Ehhh... co za....

Ja dziś byłam u lekarza, 24t0d i mały ok 700g. Ale na tym etapie dzieci już różnie rosną. Więc póki lekarz nic nie mówi, to myślę, że nie ma się co martwić :)

Ja nadal nie jem kompleksu witamin, a pojedyncze. Tylko ostatnio z pamięcią u mnie gorzej i jem co 2-3 dni. Ale hemoglobina mi spada, więc muszę się pilnować choć z kwasem foliowym.

U mnie w książce ser żółty wpisasny jest do podnoszących cukier i jeść go na kanapce lepiej po południu.
Wiem, że Wasa też nie do końca jest ok, a musisz wypróbować raz jeść jeden chleb z tymi sami dodatkami raz np wase i zobaczyć jak cukier wygląda, ns każdego tez może inaczej działać. Dostałas z glukometr taka książeczkę z tabelami ci jeść i na co wymieniać?
Tez mam te paski na mocz ale rano zapomniałam, muszę na kibelkiem położyć by pamiętać[emoji6]

eNortjKzUjIyMjU1MFOyBlwwFXoC0Q,,37.png

1usa3e5eqna1rleq.png

Ja dzis tez odebralam cukier. Zrobilam 2 pynktowa chyba sie pomylilam bo widze, ze wszedzie piszą o tej trzy punktowej. Trudno najwyżej powtórzę w piątek ide do lekarza to jak cos to zrobie w poniedziałek. Na czczo wyszlo 78, a po 2h 87

Dostałam glukometr i pełno do tego ulotek ale z tego co przeczytałam jedna sprawa mnie smieszy w jednym pisze ze pomidor ma 15ig a w drugiej 30 ,u mnie niepisze na co moge wymieniac tylko jakie produkty moge jesc a połowe co tam pisze to porazka bo np pisze przykładowo sniadanie chleb zytni z serkiem topionym herbata i jakies warzywa a przeciez serek topiony to nie mozna jesc bo ma duzw ig

Rety czy Wam też wszystko w ciąży leci z rąk?No normalnie mnie to już wkurza bo ciężko mi się schylać tak co chwilę a ciągle coś mi spada :'( w ogóle roztrzepana jestem, idę gdzieś-zapominam po co....No masakra jakaś kurczę...

Wy tu o tej krzywej piszecie i dobrze bo mi się przypomniało, że muszę w następnym tygodniu zrobić :-)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Tekila ja jedynie sie często zapominam i taka roztrzepana jestem skupic sie czasem nie umiem:)

Podobalo mi sie dzis w tej szkole rodzenia w pt ide znow,a prezentow ile dostalysmyyy hehe:)

reklama
Do góry