reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Właśnie o to mi chodzi, że ja wyczuwam takie dziwne bulgotania, pewna jestem, że to nie wzdęcia, ale pewności nie mam co to. Wydaje mi się za wcześnie.
Noo jakieś takie bulgotki to są. Za parę dni będziesz pewna :) Ja też w pierwszej ciąży czułam w 16 tc, więc jak najbardziej możliwe.
Sama byłam zdziwiona, że tak nisko je teraz czuję ale jak dobrze poszukam w pamięci to wtedy też tak było.

reklama
Ja w pierwszej ciąży przeoczylam takie słabe pierwsze ruchy, dopiero jak juz tak mocno było czuć to wiedziałam że to to. Miałam tak napięty czas między 17 a 22 tygodniem ze wieczorem zasypiala jak tylko się kladlam, a w ciągu dnia nie było czasu skupiać się na tym. Teraz juz wiem co mnie czeka i wyczuwam delikatne muskanie i "bąbelki".

Kąpać się w ciąży jak najbardziej można chyba, że ma się Chyba że twoja ciąża jest zagrożona (kąpiel mogłaby wtedy wywołać skurcze i przedwczesny poród) albo cierpisz na nawracające infekcje dróg rodnych - tak jak ja :eek:. W tym drugim przypadku lekarze odradzają pluskanie się w wannie, bo woda wypłukuje z pochwy „dobre” bakterie, a w ich miejsce rozwijają się grzyby lub bakterie chorobotwórcze.

Trzeba pamiętać o rozsądnej temperaturze wody, nie siedzieć za długo max. 15 minut i uważać przy wchodzeniu i wychodzeniu z wanny.

Też niestety mam z tym problem, dlatego ogólnie rzadko korzystam z dobrodziejstw wanny... Chciałam się zapisać na zajęcia fitness dla kobiet w ciąży na pobliskim basenie, ale w moim przypadku to chyba nie jest dobry pomysł.

Też niestety mam z tym problem, dlatego ogólnie rzadko korzystam z dobrodziejstw wanny... Chciałam się zapisać na zajęcia fitness dla kobiet w ciąży na pobliskim basenie, ale w moim przypadku to chyba nie jest dobry pomysł.

U mnie też basen nie wskazany, ale przerabiałam to w poprzednich ciążach. Staram się dużo spacerować jeżeli na basen chodzić nie mogę, najgorzej jak przyjdzie lato i upały :huh:

Dzień doberek kochane!
Widzę że już od samego rana aktywne jesteście ;)
Ja ostatnie dwie noce niedospane :(
Tak mnie krzyż boli, ze w jakiej pozycji bym nie leżała to i tak tragedia. Prawa noga dretwieje mi aż po kolano :/
Idę w w przyszłym tygodniu do ortopedy, niech coś poradzi, bo nie wyobrażam sobie dalszych miesięcy :o

A co do kąpania - kocham!
I najchętniej codziennie... Ale ze skora mi się robi szybciej sucha(chociaż po każdej kąpieli się balsamuje) to ograniczyła do 2-3x w tygodniu. I też myślę o jakims basenie, bo kondycja spadła do zera, dostaje szybko zadyszki.

I ja już ruchy czuje :)
U mnie zaczyna się już jutro 18 tydzień :)

Napisane na D6603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Witam z rana;)
U mnie z tymi ruchami jest tak, że czasami wyczuje je pod ręką;) i nawet dzisiaj kazałam mężowi spróbować czy coś wyczuje i powiedział że czuł takie bardzo delikatne drgania:) nie wiedziałam do czego to porównać, a on rzeczywiście ma rację, odczucie jakby mi coś zadrgalo w srodku, te słynne skrzydła motyla też dobre porównanie;)
A co do kąpieli to też uwielbiam, ale boję się w bardzo ciepłej leżeć, dlatego ograniczam a jeśli już to w chłodniejszej. Pr,yczepila się do mnie jakaś infekcja pochwy...i to taka, że nigdy tak nie miałam, często mnie wcześniej nawiedzaly, ale zawsze upławy były białe, a teraz żółte, aż pomarańczowe... Lekarz mi przypisal oczywiście antybiotyk i biorę od wczoraj. Oby się polepszyło...

Do góry