reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Ja jak czytam, że piszecie o pierwszych ruchach zastanawiam się czy może ja przeoczyłam czy nie były aż tak odczuwalne i nie zwrocilam uwagi.

reklama
Dziewczyny, a jak Wy to odczuwacie właśnie? Tzn. jakie to uczucie? Ja teraz leżę i Was czytam i właśnie czułam taką jakby pękającą bańkę, jak pisze Wesoła Kobietka :) Czy po przyłożeniu ręki do brzucha w tym miejscu czuć te ruchy? Ja właśnie czułam i w środku i na zewnątrz. Wzdęcia to to na pewno nie są :p Dodam, że to 15t.4d., nie za szybko trochę? Jestem w ciąży z pierwszym dzieckiem, ale jestem szczupła, a łożysko jest z tyłu.

A słuchajcie jak na tym etapie 13tc sprawa wygląda z leżakowaniem w wannie? Bo ja odkąd jestem w ciąży tylko prysznic biorę bo boję się, że woda będzie za ciepła i coś się stanie...

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja czasami, jak najdzie mnie ochota, a to raczej niezwykle rzadko u mnie, to skuszę się na kąpiel, ale woda zawsze chłodniejsza niż ta, w jakiej normalnie bym się nagrzewała, jestem z tych ciepłolubnych :D

Dawno mnie tu nie było :)

U mnie dziś 15t 6d, ale to co czuję, to chyba jeszcze nie ruchy dziecka. Mam takie inne odczucia w brzuchu, niż przed ciążą, ale.. no nie wiem... :)

E tam nigdzie nie ma dowodów na to, że detektor jest szkodliwy dla dziecka. Skoro mój stres mu szkodzi to chyba lepiej użyć detektora niż się denerwować. W ogóle uważam, że nie ma co mówić komuś, że cis jest niepotrzebne skoro jemu to pomaga. Każdy jest inny i na inne doświadczenia życiowe

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom
Oczywiście, że każdy ma inne doświadczenia i opinie. Ja mam swoje zdanie w kwestii szczepionek, karmienia piersią czy cesarki i chętnie je wyrażam. Ale nie narzucam nikomu swojego zdania. O detektorach napisałam co myślę i to mój ostatni post w tej kwestii, bo nie używam i mam je w dupie :)
Dziewczyny, a jak Wy to odczuwacie właśnie? Tzn. jakie to uczucie? Ja teraz leżę i Was czytam i właśnie czułam taką jakby pękającą bańkę, jak pisze Wesoła Kobietka :) Czy po przyłożeniu ręki do brzucha w tym miejscu czuć te ruchy? Ja właśnie czułam i w środku i na zewnątrz. Wzdęcia to to na pewno nie są :p Dodam, że to 15t.4d., nie za szybko trochę? Jestem w ciąży z pierwszym dzieckiem, ale jestem szczupła, a łożysko jest z tyłu.
Nie potrafię określić, odczucia ale dziecko jest za małe, żeby było to czuć na zewnątrz. Tzn. jakby ktoś przyłożył rękę do Twojego brzucha to na pewno by nie wyczuł ale Ty jak najbardziej możesz odczuwać.

Oczywiście, że każdy ma inne doświadczenia i opinie. Ja mam swoje zdanie w kwestii szczepionek, karmienia piersią czy cesarki i chętnie je wyrażam. Ale nie narzucam nikomu swojego zdania. O detektorach napisałam co myślę i to mój ostatni post w tej kwestii, bo nie używam i mam je w dupie :)

Nie potrafię określić, odczucia ale dziecko jest za małe, żeby było to czuć na zewnątrz. Tzn. jakby ktoś przyłożył rękę do Twojego brzucha to na pewno by nie wyczuł ale Ty jak najbardziej możesz odczuwać.
Właśnie o to mi chodzi, że ja wyczuwam takie dziwne bulgotania, pewna jestem, że to nie wzdęcia, ale pewności nie mam co to. Wydaje mi się za wcześnie.

reklama
1461226065_qlsttj_600.jpg

HAHAHA

Do góry