reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Ale wściekła dzisiaj chodzę! Nie dość ze nie spałam pół nocy z nerwów bo sie nakręciłam jak wariatka to na usg sie okazało ze jestem w 14 tc +1 dzien, dziecko jest o 4 mm za duże i nie mogą sprawdzić Przeziernosci karkowej! Ale mam sie nie martwić bo sprawdza z krwi... Tylko ze położna miała chyba z 60 lat i nie mogła trafić w żyły, zmasakrowała mi obie ręce a krwi nie pobrała:( wysłał mnie z powrotem do mojej przychodni i musze czekać tydzien
Ale przynajmniej widzialam maluszka, siusiakiem machal nam przed nosem wiec bedzie chlopak raczej:)
Mnie też wyszło 14,1 na USG i wszystko sprawdzili

reklama
dziewczyny czy któraś ma może alergię albo brała coś na alergię w ciąży? strasznie mnie swędzi skóra codziennie mam katar i jakieś miejsca z taką suchą skórą mi się robią brałam przed ciążą czasem Claritine itd i chyba zapytam w pn na wizycie mojej gin czy mogę coś bo niewyrabiam..
Ja mam alergię na pyłki traw i drzew i aktualnie umieram, ponieważ byłam u alergologa i zdecydowanie zabronił mi brać moich standardowych leków tj. Alertec i Budherin do nosa. Zresztą to nie tylko jego opinia, ale i kilku ginekologów, których pytałam jak i mojej Pani z poradni rodzinnej. Większosc leków na alergie to leki z tzw. grupy leków B, które w ciąży bierze się już w przypadkach koniecznych, np. duszności związane z astmą. Nie są prowadzone żadne badania na kobietach ciężarnych, dlatego też nie wiadomo jaki i czy mają jakikolwiek wpływ na dziecko. Jedyne co mi poradzono to calcium, zwykłe wapno do rozpuszczania. I tak właśnie umieram, męcząc się z katarem siennym i swędzeniem oczu co jakiś czas... Skonsultuj swoje leki z alergologiem, dużo informacji jest też zawartych na ulotkach. Ja je czytam nawet jak lekarz mówi, że w porządku. Alergolog powiedział, że Budherin ok, bo się wchłonie że śluzówki, a tam jak byk napisane, że wcale nie ok. Trzeba uważać.

Ostatnia edycja:
Betka ja jestem alergikiem i pytalam zawczasu gina to powiedzial, ze leki typu alertec wzf, aleric mozna sporadycznie wziac. Ja mam katar z przerwami od 6 tyg ciazy. Od wczoraj powtorka. Kupilam sobie ostatnio areozol do nosa xylorin alergia i on jest bezpieczny dla ciezarowek wiec pewnie za duzo nie pomoze. ;(;( jeszcze nie uzywalam. Glownie psikam prenatal katar. Na skorze wysypka pojawila mi sie od wczoraj i na to chyba tylko wapno mozna. Nie ma to tamto meczarnia sie zaczyna-brzoza zaczela pylic a dla mnie to najgorsze alergeny
Pocieszę Cię może - ja będę męczyć się z Tobą! Brzoza to też mój największy wróg! :)

To moja druga ciąża córeczke mam 7lat. Byłam juz na badaniach prenatalnych wszystko jest dobrze krew też pobierali teraz czekamy na chłopca przynajmiej tak powiedział lekarz ze 80% to chłopak na prenatalnych

To moja druga ciąża córeczke mam 7lat. Byłam juz na badaniach prenatalnych wszystko jest dobrze krew też pobierali teraz czekamy na chłopca przynajmiej tak powiedział lekarz ze 80% to chłopak na prenatalnych
Witaj :)

Dzień dobry dziewczyny!
Ja znów pełni energii dzisiaj... Hmmm...
Oprócz krzyża, nic nie boli. :)
Pranie się robi, pościel zmieniona, za chwilę myje podłogi... Muszę sobie najpierw zrobić małą przerwę ;)

Napisane na D6603 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej Dziewczynki :)

ja juz tez na nogach :) Ide zaraz jakis obiadek robic i troszke siebie ogarnac :) bo jakna razie w pizamie, cisne dzien dobry TVN :D

Świstakwitaj i gratuluje :)

Do góry