reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Pazdziernik 2016

Betka tylko u nasz dzidziuś z pomiarów sporo starszy bo wychodziło na 14,1tyg. Trzy razy lekarz sprawdzał i mam nadzieje ze się nie pomylił

reklama
Kurczę ja mam nadzieję, że tego 25.04 nie okaże się, że nie będzie można zrobić przezietności...bo teraz dzidziuś był 3 dni starszy niż powinien... powinnam w poniedziałek mieć równo 10tc a było 10,3tc ...do 14 można robić to badania tak??

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

tekila ja miałam robione badania na przezierność jak byłam w 13 tyg ale jak trochę czytałam to różnie mają dziewczyny jedne w 11 inne w 14 ale chyba do któregoś tydz to badanie trzeba wykonać najlepiej

Myślę że nie będzie za późno, zawsze jakiś zapas jest, nie zgadnie się ze dziecko jest większe, tak jak u mnie jest bardzo duża różnica, a czułam ze owulacja się przesunęła jeszcze o 3-4 dni wiec w ogóle Wyszło prawie 2 tyg różnicy. Tyle że ja miałam usg 30.03 gdzie udało się zmierzyć przeziernosc a nie było widać kości nosowej bo tak była ułożona, a tydzień później juz sprawdziliśmy.

U mniue jak zapisywali kazali podać czy na USG dziecko było większe czy mniejsze niż z OM i to też uwzględnili. Chyba ktoś kto Was zapisał, raczej się na tym zna, więc spokojnie :-)

Podziwiam te, które mają siłę na sport, ja podczas spaceru, jak nie daj Boże jesdt pod górkę, zasapie się okropnie. Fakt, że koleżanki się śmieją, że ja nie spaceruje a gonie ... Nie umiem wolno chodzić ;-)

Laseczki spokojnie, nie stresujcie się. Badania można wykonać do 14 tyg. Ale jestem przekonana, że wszystko będzie dobrze. :) U nas według OM mieliśmy badanie 13 tyg a według rozmiarów maluszka 12,5.

Polubiłam na fb stronkę o nazwie 'Dwie Kreski" jak czytam co tam niektóre laski piszą ta aż osikać się idzie :p

Następną wizytę mam 27.04. Teraz u malucha nie było jeszcze nic widać ale myślę, że może 27 się dowiemy :D

reklama
Do góry