reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Betka tylko u nasz dzidziuś z pomiarów sporo starszy bo wychodziło na 14,1tyg. Trzy razy lekarz sprawdzał i mam nadzieje ze się nie pomylił

reklama
Kurczę ja mam nadzieję, że tego 25.04 nie okaże się, że nie będzie można zrobić przezietności...bo teraz dzidziuś był 3 dni starszy niż powinien... powinnam w poniedziałek mieć równo 10tc a było 10,3tc ...do 14 można robić to badania tak??

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

tekila ja miałam robione badania na przezierność jak byłam w 13 tyg ale jak trochę czytałam to różnie mają dziewczyny jedne w 11 inne w 14 ale chyba do któregoś tydz to badanie trzeba wykonać najlepiej

Myślę że nie będzie za późno, zawsze jakiś zapas jest, nie zgadnie się ze dziecko jest większe, tak jak u mnie jest bardzo duża różnica, a czułam ze owulacja się przesunęła jeszcze o 3-4 dni wiec w ogóle Wyszło prawie 2 tyg różnicy. Tyle że ja miałam usg 30.03 gdzie udało się zmierzyć przeziernosc a nie było widać kości nosowej bo tak była ułożona, a tydzień później juz sprawdziliśmy.

U mniue jak zapisywali kazali podać czy na USG dziecko było większe czy mniejsze niż z OM i to też uwzględnili. Chyba ktoś kto Was zapisał, raczej się na tym zna, więc spokojnie :-)

Podziwiam te, które mają siłę na sport, ja podczas spaceru, jak nie daj Boże jesdt pod górkę, zasapie się okropnie. Fakt, że koleżanki się śmieją, że ja nie spaceruje a gonie ... Nie umiem wolno chodzić ;-)

Laseczki spokojnie, nie stresujcie się. Badania można wykonać do 14 tyg. Ale jestem przekonana, że wszystko będzie dobrze. :) U nas według OM mieliśmy badanie 13 tyg a według rozmiarów maluszka 12,5.

Polubiłam na fb stronkę o nazwie 'Dwie Kreski" jak czytam co tam niektóre laski piszą ta aż osikać się idzie :p

Następną wizytę mam 27.04. Teraz u malucha nie było jeszcze nic widać ale myślę, że może 27 się dowiemy :D

reklama
Do góry