reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pazdziernik 2016

Tez bym chodziła :p ale prywatnie to 150 zł :/ nie uśmiecha mi się :/ ahh :/ a NFZ jak poszłam to skierowanie mi dala na usg z 16.02 na 19.02 :/ I to taki ledwie ledwie termin :/

reklama
Nevka a nie macie przychodni jakiejs takiej wiesz co nie jest tak bardzo oblegana i cos sciemnic ze cie bardzo boli albo cos innego i moze by cie.na.nfz przyjeli bynajmniej u mnie tak jest

Cześć kochane!
Dzisiaj miałam jakoś tak dobry humor i jakoś tak się fajnie czułam i posprzatalam cały dom... Dosłownie wszystko, podłogi, zmiana pościeli i wszystko co tylko można było... Potem zrobiłam obiad, pranie..
Mężu wrócił z pracy, zjedliśmy.. Usiedlismy przed tv i...
Zaczęły mnie dziwne skurcze brać i brzuch twardy się zrobił. Myślałam że jakieś wzdęcia, ale to nie to...
Spotkalyscie się z czymś taki.?
Robiłam wszystko bardzo powoli i sobie przerwy robiłam :(

Ale w pierwszej ciąży placilam 120zl co 3 tyg plus badania :-) to było w pl

Persea może zwiaz włosy gumką. Ja chodziłam przy małym bo mam dlugie i nie było wyjścia. Na drapanie hm tylko systematycznie obcinanie na krótko paznokci ;-)
Myślę że takiemu malemu dziecku można tłumaczyć a nawet trzeba ale nie można oczekiwac że zrozumie.

Luckychoice fakt może i tluszczyk na brzuchu ma znaczenie. Ale w pierwszej ciąży tak szybko nie byłam badana przez brzuch a wtedy to miałam wklesly ;-)

Jaguś współczuję :-* trzymaj się
Ja druga ciążę straciłam w 7 tyg na szczęście nikomu poza jedną koleżanka nie powiedzieliśmy.
Teraz wie już trochę osób ale mam nadzieję że będzie dobrze.

Jagus ja również trzymam kciuki za Was!! :(

Basia1771 duzo za wizyte placisz 200-250 :errr:

Wiem ale niestety u nas ciężko o dobrego taniego gina. Siostra chodziła do takiego jednego to owszem płaciła 100 zł ale za każdym razem musiała mu tłumaczyć po co przyszła i opowiadać cały życiorys bo on nawet nie pamiętał że była u niego tydzień wcześniej.
Z kolei inny lekarz badał moja kuzynkę róbił jej dwa razy USG 3D i nie zauważył ZD.
Więc poczytałam sobie o tych lekarzach u nas i doszłam do wniosku że lepiej wydać troszkę więcej a mieć odpowiednią opiekę niż być byle jaką pacjentka o którą się nie dba.

Któraś, już nie pamiętam która pisała o odrzuceniu od mięsa.
Ja mam tak samo smierdzi mi gotujące sie mięso, już nie wspomne o takim z rosołu...czy łopatce na sos ..

W ogóle mam mdłości znowu straszne , ostatnio było trochę lepiej a teraz? Sama nie wiem co jeść , sama nie wiem na co mam ochotę ... mam takie chwilowe zachcianki np.zobaczę budyń i już chce budyń ale w tym momencie bo za 20 min już ochota mi przejdzie...
Ehhhhh strasznie mnie to męczy a non stop bym cos jadła.....:zawstydzona/y:

Wiem ale niestety u nas ciężko o dobrego taniego gina. Siostra chodziła do takiego jednego to owszem płaciła 100 zł ale za każdym razem musiała mu tłumaczyć po co przyszła i opowiadać cały życiorys bo on nawet nie pamiętał że była u niego tydzień wcześniej.
Z kolei inny lekarz badał moja kuzynkę róbił jej dwa razy USG 3D i nie zauważył ZD.
Więc poczytałam sobie o tych lekarzach u nas i doszłam do wniosku że lepiej wydać troszkę więcej a mieć odpowiednią opiekę niż być byle jaką pacjentka o którą się nie dba.

Oczywiście ,że to jest bardzo wazne żebyśmy czuły ,że jestesmy w dobrych rekach.
Szkoda tylko,że u nas w kraju trzeba tyle za to płacić....

Najgorsze jest to ze nie mam założonej karty ciazy :( sama nie wiem :( ja wgl Olkusza nie znam :/ wiec tu nie pobuszuje... :/ a w Sosnowcu tak mnie zbadali na NFZ ze krwawilam :/

reklama
Do góry